reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Szkrabek ja też Laurę mam na poduszczce. Tylko zwykłej, takiej na której sie śpi. Tzn ona jest płaska i nie jakaś puchata. Jakis taki dziwny egzemplarz ;) Na to pielucha pod główkę i jest git. Ona tak uspypia. Od rąk jej za gorąco

Zozzolka zazdroszczę ze tyle możesz pospac ja dziś 4.5h na raty spalam...

Szkrabek współczuję plytkiego aby maluszka ale może z czasem będzie lepiej;)

Domi U mnie mokre husteczki też obowiązkowe ;) ja używam huggisa bo i dla mnie i dla małej są dobre a ja używam już je ponad rok;)

Marcysia współczuję takiej nocy mam nadzieję ze to ostatnia taka byla;)

Ja też jak mam lenia to używam tyg husteczek do kiedy mokryh;)

I mnie dzień zajęty o dkurzylam rano kurze starlam podłogi pomylam później Agatka nakarmić później prasowanie do sklepu po Maję i goście przyjechali ;) mialam ciasto piec siebie mialam sily:/ w nocy mało spalam Agatce znowu ten zagazowany brzuszek nie dał spać; ( i herbatka była u espumisan i masaż i podkurczania nozek az dałam jej kawałek czopka troszkę pomogło ale juznigdy nie dam bo o takie dźwięki wydawała ze szok....
w dzień też marudzila ale jedna kupkę zrobiła ale nie do końca bo znowu zaczęła stekac jak na kupę i nic z tego nie wyszlo:/. Wykapalan Maję później Agatke zjadła i znowu stekanie i nic.... teraz zasnęła przy cycu i będę na czuja spala bo nie ruszam jej niech spi.
Jak jutro jej niecprzejdzie to do lekarza pójdę może coś da dla takiego maluszka.
Jutro do księgowej muszę jehac wiec muszę odcianac i nakarmić bo z teściowa zostanie bo to kawałek ttrzeba jechac.... A nie lubię jej zostawiać
Dobra lecę spać póki niunia nie marudzi dobranoc; )

Hurrra moja niunia dopiero na jedzenie się budzi a jadła i 21 a przed 23 troszkę dojadla i co najważniejsze to baczki puszczę i kupkę zrobila:) no i osikala mi troszkę łóżko jak pampersy podkladalam a przewijaka taki podręczny mam nie wzięłam z domu i nie ciało się isc:p ale to nic rano zmienię pościel nie ma tragedii;)
A zamówiłam w niedzielę dla małej kojec na dol z przewijakiem na górze bo cały dzień na dole spędzam bo to wiadomo obiad pranie sprzątanie itd i dziś albo jutro ma przyjsc:) ale się cieszę i był niedrogi ;) a dziś jak od księgowej będę wracała muszę zajść jej kupić łyżkę gumowe bo ten espumisan czasem daje a nie mam i może coś jej kupie bo kasę dostała wczoraj;) zaraz Agatka dojje i idę dalej spac choć męczy mnie suchy kaszel:/ a i może uda mi się dziś ja zwazyc:p
A co do spania jak się obudzi i ja przekładam to sama usypia włączam jej pozytywne co w ciąży wlaczalam i jest ok:)

Zozzolka juz 3 kupilas? Ja to bym najchetniej 1 jeszcze uboerala ale mam juz ttlko 2. Jakos za wielkie mi sa te pampuchy.

Marcysiaa o ja Cie. Wspolczuje takiego mexyku w domu z mala. Oby wszystko szybko sie unormowalo. Na sama mysl o takiej nocy mam bol brzucha, serio.

Szkrabek no to sprobuj z ta podusia, moze akurat.

Gosia toś pospala :D ale spoko, ja tez nie spie zbyt duzo dzis. Maly chyba na zmiane pogody jakis dziwny jest. U nas byl dzis snieg, poaniej deszxz, poznkej i to i to razem takze masakra.

Teraz sie karmimy i licze ze zasnie na cycu i odloze go do lozeczka i sama zasne. Poprzednoe karmienie bylo masakra. 3 podejscia a i tak sie wnerwial i zasnac nie chcial. A ja nerwice mialam bo ttlko na rekach bylo ok. A mnie tak bardzo kregoslup boli... Najbardziej w miejscu gdzie mialam podawane znieczulenie zzo, ale i tak bol roZchodzi sie na cale plexy :( sen tez przez to gprszy bo pozyxje zadne mi nie pasuja :(

Trzymajcie kciuki zeby Oski ladnie zasnal przy cycusiiu!

No to super;) u nas stekanie od 3.. kupka sie ladnoe zrobila, ale mala dalrj stekala i steka; spi spi i nagle stekanieni wiercenie i dalej spi..

reklama
Domi no to pospalas troszke;)

Quchasia też tak miałam ze spala i nagle się budziła marudzila i wiercila i dalej zaraz spala

Ja wstałam scienelm małej mleko bo jak z cycsia je to częściej zjadła ja się doje dalej bo do księgowej muszę jechać teściowa Maję zaprowadziła ;)
Miłego dnia :)

Do góry