Hej dziewczyny!
Jejku czytam was czytam na bieżąco i nie zdążę odpisać, to połowę zapominam.
Gosia ja na kolki mam Bobotic, mąż kupił forte więc tylko 3 kropelki są do podania i taka tyciunia prawie płaska łyżeczka - idealna do podania. Nawet działa
Dałam do tej pory 3 razy doraźnie, właśnie w noc po Wigilii i w Sylwestra, jak do 7.30 nie spaliśmy nic. Grr
Moje żuki dziś w nocy wycałowywałam, bo tańcowały wieczorem i bałam się powtórki kiepskiej nocy, a jak zasnęły o 11.30 to do 4 spał Gucio o Leo d 5! Jezu oby im tak zostało, błagam! I chociaż potem budzili sie na zmianę raczej i nie pospłam za dużo to czuję się milion razy lepiej niż wczoraj! A jakie moje cycuchy były w szoku - twarde i pełne jak nie wiem o tej 4
Zmartwiłyście mnie cholernie chusteczkami Pampers!!! ja miałam dotąd różne - pokupowane przy okazji, takie Dada newborn z biedry, nowość jakaś, całkiem OK. A teraz mąż na mega promocji dorwał 2x 6pak w rossmannie tego białego pampersa, myślałam, że to sensitive (sprawdzały mi się dotąd), a to jest Fresh Clean
I tak jak od urodzenia nie mieli odparzonego tyłka nawet tyci, tak pd kilku dni mają - szczególnie Leo, aż płacze jak z kupą leży, więc zmieniam co 5 minut, wrrr.. myślałam, że to po winogronach (kwaśniejsza kupa), ale nie, ewidentnie to od tych chusteczek, bo dokładnie w tym czasie co te chusteczki się zaczęło, cholera
(( Faktycznie mają alkohol w składzie.. co za debilizm
I ja to mam teraz dopiero 12 pak do zużycia
W d.. nooooo ale jestem wkurzona!
I też polecam zielony Linomag, jest perfekcyjny na odparzenia i w zapobieganiu. A mogę wam jeszcze polecić idealny do codziennej pielęgnacji (na ostre stany jednak linomag i sudocrem) krem SOS Nivea SOS Nivea Baby Sensitive, jest mega tłusty, tak samo dobrze izoluje jak Linomag kupę. Jedna różnica że Linomag schodzi bardzo szybko i często dokupować trzeba, a ten jest mega wydajny, na bliźniaki w miesiąc jeden niecały zużyłam i mówię, do tej pory nie było odparzenia nawet nic a nic, kurczę. Ale jestem zła na te chusteczki!!!
A i kupiłam w rossmannie wczoraj takie chusteczki Tami Ultra Sensitive, nie pachną niczym, i małe nie płaczą przy przewijaniu, więc chyba lepsze niż Pampers, a w konsystencji jakby takie jak Huggies
za 5zł.
Jeszcze w temacie - wczoraj byliśmy na kontroli w przychodni i dostałam receptę na maść pośladkową, jest bardzo dobra, robiona w aptece
Spytajcie przy okazji. Dostałam też kropelki na oczko Leośka, już dzisiaj nie ma śladu po ropce, ale niestety obawiam się, że płonne moje nadzieje i jak tylko odstawię je, to wróci ropka, bo to pewnie te kanaliki i będzie nawracać infekcja ;(
a i moje maluszki na KP przybrały uwaga - Leon 1,2 kg a Gucio równy 1kg!!! Teraz Leo jest większy i waży 3770, a Gu 3660
Dobra, uśpiłam brzdące, chłopaki pozostałe z tatą na lodowisku (zamarzła nasza Zatoka
) i mam chwilę, to może posta na bloga ogarnę
Miłego dnia dla Was, dziewczyny!
PS Wymyśliłam, jak chłopcom poprawić spanie (bo już się bałam, że wysypiają się w dzień i potem nie śpią w nocy) i powiem wam generalnie chyba działa - zaczęłam rano pić normalną kawę
haha
a propos bycia wyluzowaną mamą