Cześć Dziewczynki!
Olciastrzelce serdeczne gratulacje!!!! A Mała tak na razie śpi żebyście obie mogły siły zregenerować, potem będzie zdecydowanie bardziej aktywna, ciesz się chwilą
Piotrusiowa ja myję pupę zwykłą ciepłą wodą z kranu i płatkami bawełnianymi, potem Linomag zielony. Chusteczki tylko na wyjścia, mamy Babydream z Rossmanna.
Dzag gratuluję sukcesu logistyczno-przedszkolnego!
Mój starszak ma jeszcze 3 dni wolnego, dopiero we czwartek pomaszeruje do szkoły i jak marudzę, że różnica wieku taka duża między nimi, tak się cieszę, że 10 latka nie muszę do szkoły odprowadzać, jeść czy pić też sobie sam zrobi, sam się umyje, a jeszcze mi coś poda jak potrzebuję czy siostry przypilnuje.
Domi dla Ciebie brawa za nauczenie synka spania w łóżeczku!
Gosia dla mnie najskuteczniejszy sposób na laktację to przystawianie dziecka do piersi, wystarczy, że patrzę jak Mała je i od razu czuję jak mi mleko napływa, picie dużo ciepłych płynów i odżywcze posiłki, takie żebym nie czuła się głodna. Podobno warto jeść 5-6 małych posiłków w ciągu dnia. Herbatkę laktacyjną wypijam 1 dziennie, a tak to piję słabiutką kawę, kawę zbożową, herbatę, kompociki owocowe nawet sobie robię, a tak to czystą wodę niegazowaną.
U nas noc w miarę spokojna, 2 pobudki, pierwsza o 2, kolejna o 5, a potem już po 8 się Natalka obudziła. Może się już powoli dostosowujemy do w miarę regularnych pór karmienia, ale nie cieszę się jeszcze żeby nie zapeszać.