reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Domi te różowe chyba są u nas, bo też kolezanka mi polecala. Może mycie dupki przegotowaną wodą to przesada i czas przejść na kranówkę :-D. Ja za to polecam płatki kosmetyczne dada właśnie z biedry. Tylko dla mnie są za duże mimo wszystko i przecinam sobie na pół. Na dłużej starczają :-)

reklama
Cześć Dziewczynki!

Olciastrzelce serdeczne gratulacje!!!! A Mała tak na razie śpi żebyście obie mogły siły zregenerować, potem będzie zdecydowanie bardziej aktywna, ciesz się chwilą ;-) ;)

Piotrusiowa ja myję pupę zwykłą ciepłą wodą z kranu i płatkami bawełnianymi, potem Linomag zielony. Chusteczki tylko na wyjścia, mamy Babydream z Rossmanna.

Dzag gratuluję sukcesu logistyczno-przedszkolnego!
Mój starszak ma jeszcze 3 dni wolnego, dopiero we czwartek pomaszeruje do szkoły i jak marudzę, że różnica wieku taka duża między nimi, tak się cieszę, że 10 latka nie muszę do szkoły odprowadzać, jeść czy pić też sobie sam zrobi, sam się umyje, a jeszcze mi coś poda jak potrzebuję czy siostry przypilnuje.

Domi
dla Ciebie brawa za nauczenie synka spania w łóżeczku!

Gosia dla mnie najskuteczniejszy sposób na laktację to przystawianie dziecka do piersi, wystarczy, że patrzę jak Mała je i od razu czuję jak mi mleko napływa, picie dużo ciepłych płynów i odżywcze posiłki, takie żebym nie czuła się głodna. Podobno warto jeść 5-6 małych posiłków w ciągu dnia. Herbatkę laktacyjną wypijam 1 dziennie, a tak to piję słabiutką kawę, kawę zbożową, herbatę, kompociki owocowe nawet sobie robię, a tak to czystą wodę niegazowaną.

U nas noc w miarę spokojna, 2 pobudki, pierwsza o 2, kolejna o 5, a potem już po 8 się Natalka obudziła. Może się już powoli dostosowujemy do w miarę regularnych pór karmienia, ale nie cieszę się jeszcze żeby nie zapeszać.

Piotrusiowa potwierdzam, tez uzywalam platkow kosmetycznych z Biedry jak mieszkalam w PL i tylko je jedyne kupowalam, zadne inne do mnie nie przemawialy.

Melisska no dziekuje :) teraz juz normalnie umiem wstawac, nie to co na poczatku po cc, wiec moge klasc malego do lozeczka. Wczesniej tez nie wiedzialam czy mu sie ulewa czy co i spokojnie nie moglam spac jak byl w lozeczku. Ale zaraz skonczy miesiac wiec lozecxko jak najbardziej jest ok :) Hehe i masz to samo co ja z tym mlekiem w piersiach. Ja pomysle o mlodym albo patrze na niego i tez od razu produkcja rusza.

Macie tez tak ze jak karmicie to z drugiej piersi mleko samo leci?

Ktoras z was tu pisala ze takie dziwne uczucie w piersiach ma jak mleko sie tworzy. Mnie to tez tak dziwie jakby szczypie, czy jakby ktos mi szpileczki wbijal. Ale przyzwyczailam sie :)
Do kiedy powinno sie karmic cycusiem tak najzdrowiej? Czy nie ma zadnego progu w tym temacie?

Maly spi po jedzeniu, ja wrzucilam troszke frytek do piekarnika bo mnie naszla ochota :D

Domi ja jak karmie to z drugiego leci :)

Tylo na piersi do 6tego mies. Lekarze zalecają kp do 2 roku zycia... ale chyba bym jajo zniosla predzej :/
Ja planuje max do roku... a co bedzie to zobaczymy.

Melisska mam dokladnie takie same przmslenia. Moj starszy syn tez juz dzieki bogu samodzielny i mi pomaga :) nie wyobrazam sobie teraz jeszcze malucha miec... :no2: podziwiam mamy z maluchami!

Domi pisze:
Dzag sama zuzyj z mezem :) u nas w lazience to podstawa zaraz obok papieru toalet.
Ale niby do czego miałabym zużyć :confused:. Ja tam się wolę wodą umyć. Obok papieru toaletowego standardowegow toalecie mamy papier toaletowy nawilżany. Takie chusteczki to jedynie latem do samochodu wrzucam, na spacery, w podróż zabieramy. A te Fitti to takie nieprzyjemne, że sama bym ich używać nie chciała. Ale szkoda mi wyrzucić tyle opakowań... Wolałabym dać komuś komu pasują.

Miałam pisać, zapomniałam...Nie wiem czy to karmi, czy zbieg okoliczności, ale w nocy miałam przepełnione piersi, a Bąbel się jedną najadał. Za kilka dni znowu spróbuję.Ciekawe.

Ehh,coś dzisiaj Witek spać nie może.Kimnie i się wybudza z płaczem. Głodny? A piersi teraz już wydojone, bo tyle wisiał od rana. Nic jeszcze w domu nie zrobiłam. A za 3 godziny po Starszaka do przedszkola trzeba lecieć...

Dzag u mnie to standard codzienny. Odkladam i ryk. Dziś udało mi się prysznic wziąć i pranie zdjąć i powiesić mokre - choć to już na dwa podejścia zrobiłam... O gotowaniu i sprzątaniu mogę zapomnieć...

Dzag tymi chusteczkami sie kurzr dobrze wyciera starszakowi ręce ;).
Z biedry dobre sa te drozsze cos kolo 6 zl te tansze badziew jak cala reszta dla mnie z pampersami ma czele. Ja tylko huggies uzywam. Sa mokre nie smierdza intensywnie dla mnie ok. Te z biedry identyczne tylko drozej wychodza niz trojpak huggies.

Co do odprowadzania starszej dlo zlobka to na poczatku grudnia to przerobilam zaraz po powrocie ze szpitala. Poszlo ok. Teraz siedzi w domu jeszcze ten tydzien po chorobie.

Domi mi te niebieskie nawet podeszly z zapachem rossmana ale tylko na wyjezdzie bo male paczuszki sa. Ja mam wech wrazliwy strasznie .

Olciastrzelce gratulacje!!!

Ostatnia edycja:
reklama
O kurze! :blink: Muszę do kurzy spróbować, bo i tak kupuję takie nawilżane uniwersalne chusteczki w Lidlu. Jak Fitti nie będą zostawiały mazów to mam zapas na pół roku :-D.

Do góry