reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Domi moja mała nie spi w nocy ale tez nie marudzi tylko mruczy sobie i też wolę jak robi to w dzień ;) ale pytałem dziś położnej i powiedziała że to się unormuje jak zacznie dzień z mocą odróżniać albo samo przejdzie:)
Piotrusiowa super ze u Ciebie ok ;) ja dopiero teraz lecę na drzemke;)

reklama
A ja witaminę K mała dostała w zastrzyku jak się urodziła bo pytali czy się zgadzam i teraznie kazali dawać ale ja biorę Wit dla karmiących :)

AlfaBeta i basia, trzymam mocno kciuki! :)

Szkrabek, no właśnie, to rozmemłanie jest straszne ;) z jednej strony cudowne a z drugiej straszne ;)

a dzisiaj dzwoniłam do przychodni i dopiero 4 stycznia mam pierwszą wizytę (małe prawie miesiąc będą miały) i jakoś bez problemu. Problem mam z usg bioderek bo jedyny aparat w rumi wolny dopiero na koniec stycznia, a drugi zepsuty i dopiero 13 stycznia się okaże, czy działa. GRR. No ale na moje oko dobrze odwodzą nóżki, także niespecjalnie się obawiam.

Gosia, mój Leo gorzej chwyta, właśnie płytko, ale on w ogóle ma tycie usteczka i tak śmiesznie malutko otwiera, więc od niego też mam nieraz obżarte piersi ;) trzeba otwierać mocno buzię malucha i jest lepiej, a bolące sutki smaruj maścią z lanoliną, u nas purelan najlepszy, z medeli. Ale nakładki to nic złego, sama przy Filipie używałam tylko na dłuższą metę uciążliwe.

Dzag, ja miałam na clexane taką reakcję. A wy dostalyście wszystkie po CC clexane zastrzyki? Ponoć wszystkie po CC dostają, a właściwie po każdej operacji czy zabiegu, przeciwzakrzepowo. Samemu się robi zastrzyki - coś okropnego, mnie to strasznie męczyło samej sobie robić, a do nikogo nie miałam zaufania w tej kwestii hehe ;) a jeszcze od tego miałam potem problemy. Ale ponoć jestem jednym przypadkiem na milion :p także się nie stresujcie :p

Kullaprxytulka no to ppwodzenia, moze akurat uda sie do nowego roku, ale pewnie maluch psikusa zrobi, moze w sylwestra :D

Gosia mojemu tez cos podali w stopke w piete, i tez cos ppdpisywalam ale szczerze nie wiem co, bo nie rozumialam co do mnie mowili .... A nie mialam wtedy nikogo kto by mi papier przetlumaczyl...

Domi, ja też mam wytyczne z karty wypisu, że Wit. K od razu a Wit. D od 8. dnia życia.
Aenye, ja dostałam zastrzyki z clexane po cesarce. Chyba 1 dziennie był.

Nasiedziałam się dzisiaj na izbie przyjęć ponad godzinę i nie doczekałam ściągnięcia szwów. Zrezygnowałam. Kurde, nic się nie dzieje na IP, przed drzwiami kolejka pacjentek, a nikogo nie przyjmują i siedzi tylko jedna położna. A ja.w domu mam męża z dwójką dzieci, jedna porcja odciągniętego mleka i czekająca wizyta położnej. Jutro robie drugie podejście :-/ No i do pediatry też muszę drugie podejście zrobić bo okazuje się, że MUSZE zrobić Tymkowi 2 badania do pojutrze i potrzebne jest skierowanie, żeby nie płacić za nie. Ehhh.

Ostatnia edycja:
Aeyne dla mnie nakładki to coś super bo jednego sutka mam wkleslego i ciężko jej było ssać:/
A z nakładką super;) a zastrzyki też dostałam tylko nie pamiętam jak się nazywają ale mi tesciowka robiła bo pielegniarka;)
Ja jutro idę do przychodni zarejestrowac a pierwsza wizyta jej i moja jak 6tyg będzie miała. Tu na bioderka się nie chodzi a pierwsze szczepienie jak będzie miała 8tyg w tym jest na pmeumocoki i rotawirusy i coś tam jest 5w1 i jeszcze 2inne po jednym wkluciu ale tudaja na różne horoby bo u duza metalnosc ludności jest. A co do hwytania sutka to dobrze chwyta bo aż do brodawki a mam Ci duzego tylko czasem mnie dziaslami ścianie ze jej. Ja sobie pospalam 2.5h sciagnelam mleko dla małej z jednego cycusia i wykapalam zjadła i jak zawsze kraj porze nie spi :p teraz idę sciagac z drugiego żeby na noc bylo;)
Kulkaprzytulka 3maj się kochana cieplutko I jak chcesz to stycznia wytrzymać to zaciskaj nogi już niedlugo;)

Dzag, a czemu położna w domu szwów ci nie ściąga??? Mi za kazdym razem w domu ściągały, po co na IP?

Gosia a to jak wklęsłe to sie nie znam ;) najważniejsze ze nakładki działają!

KulkaPrzytulka to zaciskaj zaciskaj hehe :)) jeszcze 3 dni i 17 minut ;)

reklama
A i ja nie wiem co z wit k. Moja lekarka kiedyś mówiła ze niekoniecznie.. Przy starszakach nie było mowy o niej. A teraz nagle bum.. Położna mówiła, ze nagle na kursach zaczęto forsować wit k, jakby ktoś chciał na tym zarobić .. Jakos nie wiem.

Do góry