reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Dziś o 8:47 przez cc na świat przyszedł nasz synek Olaf :-) waży 2480g, mierzy 50 cm, dostał 10/10 agpar :-) leży na mnie i śpi :-) cyca złapał bez problemu, a i ja mam pokarm więc super :-) nadal nie mogę głowy podnosić, pionizacja po jakichs 8h. Pozdrawiam was :-)

ps. O cc moze innym razem :p pierwszy dzień jest najgorszy, kolejne są tylko lepsze :p i next time opiszę wam moja wade genetyczna, dzięki której w końcu wiem czemu rodze małe dzieci... Czego to się człowiek po 30 latach życia nie dowie...

Hej Dziewczyny!
Ja tak na szybko... Weny na pisanie brak, u nas jeszcze spokojnie.
GRATULACJE dla świeżych Mamusiek:) niech Wasze pociechy rosną rosną zdrowo:)
Cierpliwości i wytrwałości dla przebywających/wybierających się wkrótce do szpitala.
O już jutro grudzień... Ale zlecialo!

Kika głowa do góry!

OlaSzy jak tam u Ciebie????

Dzag to będziesz miala prezent na urodziny hehe. a co do macierzyńskiego to wiem, ze jak mija 40 tc to już nie można być na l4, nawet jak się jeszcze nie urodziło, tylko macierzyśki już..

Szkrabek
trzymaj się i daj znać co tam!

AsiaK gratulacje!!! Napisz potem ocb z małą wagą, bo ja ciekawa jestem takim medycznych zagwozdek hehe

ja od rana w ruchu.. w zasadzie dopiero co wróciliśmy do domu.. korki niemiłosierne.. jestem mega zmęczona, zaraz chyba kimkę sobie szczele;)

@.szkrabek o ja Cie krece, ale zmiana... Kochana trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, no i żebyś urodziła w swoim wymarzonym grudniu. Przytulam!!!

@dzag82 no to Ci wybrali date cc... Prezent na urodziny. Ale z drugiej strony tez bym nie chciala mieć urodzin razem z dzieckiem. Ale skoro tak zadecydowali, no to tak musi byc ;-)

@Gosia25 ja tez kurze posprzatałam i poodkurzałam w całym mieszkaniu. Jeszcze musiałabym podłogi umyć, ale chyba mi sie nie chce:-D

@AsiaK-K gratuluje!!!!!!!! Dużo zdrówka dla was, no i czekamy na kolejne wieści :tak:

Zjadłam dwa hot dogi, które sobie na szybko zrobiłam i pękam... Chyba pójde spać zaraz :szok:

Hej :-)
Asiak gratuluję!!!! Kochana kruszynka :-) napisz koniecznie o tej twojej wadzie gen :-) ciekawa jestem ;-)
Dzag fajna data ;-) może coś ruszy się samo wcześniej ;-)
Ja dziś dzień mega zabiegany. Rano do przedszkola z młodym, urząd gminy, do mamy na kawę i do gina.
Wymaz GBS pobrany.
Wynik w pon choć położna twierdzi ze będzie juz po wszystkim. Są w szoku ze tak mi się szybko brzuch obniżył. Obie mówią ze ma ok 4 kg.
Teraz sprzątam, myje. Za chwilę idę łazienkę szorowac.
Lekkie skurcze mam cały czas. Dziś ewidentnie czop zaczął odchodzić.
Torby w bagażniku a ja spokojniejsza :-)
Lecę dziewczyny robić dalej :-) mój pies nie odstępuje mnie na krok. Czuwa nade mną :-) może coś czuje

reklama
Szkrabek - no nie gadaj i nie strasz! Daj szybko znać co z Tobą!

Asiak-K ogrooooooomnie gratuluję!

A ja po wizycie. Na izbie pani przy rejestracji wzięła mnie za wariatkę, że z wysypką przychodzę, taa w dupach się poprzewracało młodzieży.. Czas oczekiwania na wizytę - 1,5 godziny. Ale zbadał mnie lekarz, mówi, że są dwie możliwości - albo rozwijająca się cholestaza (łączę się w bólu ze szkrabkiem), albo reakcja alergiczna na antybiotyk, który mi podali w szpitalu jak ostatnio leżałam.. tyle, że.. nigdy nie reagowałam alergicznie na żaden antybiotyk...:crazy: jutro mam wykonać testy wątrobowe i wrócić z wynikami, o 19:00 mam KTG tak na wszelki wypadek i wtedy będzie podjęta decyzja czy nie przyspieszymy CC :confused2: jak na razie dostałam coś na wysypkę i do jutra mam cierpliwie czekać. Na szczęście nie zostawili mnie w szpitalu, bo stwierdzili, że i tak rano się zobaczymy:confused2: w dodatku położne na korytarzu się uśmiechały do mnie i mówiły "ooo, chyba tęskni Pani za nami, że tak szybko wraca.." :laugh2:

Do góry