reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Justa trzymam mocno kciuki! Może to już TO? U mnie "test wannowy" wyglądał tak, że nie dałam rady 5 minut wysiedzieć tak się nasiliło, ale to u każdej z nas trochę inaczej przebiega. Ale fajnie! Może jeszcze dziś poznasz swoje Maleństwo :-)

A z tą ręką to nie straszcie bo ja bez problemu mieszczę, a termin mam na Wigilię, z tym, że brzuch opada wcześniej podobno w pierwszej ciąży, w drugiej i kolejnych może opaść dopiero w trakcie porodu jak się główka dziecka wstawi w kanał rodny. W każdym bądź razie ja jeszcze nie jestem gotowa ;-) Nie będę się wpychać przed kolejkę.

Aenye ale super, że koniec przeprowadzki tuż, tuż. Sprawnie poszło!

Porannakawa
ale ślicznie! mnie się w ogóle marzy wycieczka objazdowa po Skandynawii, może kiedyś dojdzie do skutku, kto wie...No i zorzę też bym chciała zobaczyć.

Dzag doczytałam o palcu. Ała....
Mój synek można powiedzieć, że jest aspołeczny jeśli o imprezy chodzi, po tatusiu.
Może Twojemu przejdzie? Może nie miał nastroju na zabawę.
Mój to straszna gaduła i towarzyski jest, tylko w wąskim gronie. Wszelkie bale, zabawy, przebieranki tylko go irytują i unika ich jak ognia.

Jejku, ale dzisiaj pospałam! Budziłam się co prawda co godzinę/dwie i za każdym razem śniło mi się coś innego, w tym, że mi czop odszedł i idę rodzić, a wstałam o 10:00 :szok:

reklama
Kika nieźle ci córka funduje stres na końcówkę, czasy się zmieniają widzę, trzymaj się jakoś i nie poddawaj,

Szkrabek miłego dnia w rodzinnym gronie,

Ja siedzę i czekam za bardzo nic nie mogę zrobić. Na razie ból jest do wytrzymania. Więc wolę polezec w domu

Justyna ciekawe czy to już :),skurcze masz regularne?
kika oby przetrwać te pomysły dorastającej córy, przede mną jeszcze to wszystko, ale już się boję :)
Aenye super że wszystko tak sprawnie poszło, teraz tylko przyzwyczaić się do nowego :)
Meliska ja też miewam różne dziwne sny i strasznie realistyczne, to chyba normalne w ciąży.

Dzisiaj mamy w planach zakup dywanu do pokoju małego, to w końcu może i kołyskę rozłożymy. Jeszcze tylko pościel popiorę i już wszystko będzie gotowe. Ale mały niech jeszcze siedzi,bo musi trochę wagi nabrać.

Meliska ty faktycznie poczekaj jeszcze z ustawieniem się w kolejkę.
Amos chyba nie są regularne skurcze.
Po kąpieli boli dalej ale nie jakoś mocniej cały czas tak samo.
Na razie nie jadę do szpitala bo będę musiała się tam męczyć bo pewnie mnie zostawia.

A ja chcę tylko powiedzieć że o 11.13 zostałam mamą :-)zdrowej i ślicznej córeczki. Waga 2760 wzrost 57 i punktów 10/10. Poród zaczął się sam i przebiegał błyskawicznie trzeba było szybko cięcie przeprowadzić. Boże jaka jestem szczęśliwa!!!

dzag82 -
Trochę się "bawię" ;-) grafiką w pracy. Mogę dodatkowo zająć się prowadzeniem zamkniętej listy rozpakowanych grudniówek z informacjami typu płeć itp. w porządkach też mogę pomóc jeśli potrzeba :)

Co z tym wątkiem dodatkowym? On ma być zamknięty, taki tylko dla nas, tak? W sumie to super pomysł, bo tu przecież każdy może nas czytać. I @zozzolka mogłaby poczuć się bardziej komfortowo, bo jej jakieś wampirzyce-koleżanki śledzą ją w internecie...brak słów. I taki wątek co miałby obejmować?

Super pomysł własnie na zdjęcia i informacje prywatne z wątkiem zamkniętym :tak:

Jak widać po moim suwaczku termin z USG wypadający na dziś nie przyniósł póki co rewelacji, za to moja koleżanka, która termin miała na 6 grudnia wczoraj urodziła :-) ja dzielnie czekam, sprzątam itd. chociaż nogi zaciskam, bo terminy grudniowe ładniejsze niż listopadowe :-) więc byle do 1.12 i terminu z OM

W domu jak zawsze pełno sprzątania, ale teraz to już serio się oszczędzam, żeby do grudnia dotrwać hihi ;-):tak:

Justa idź spać :-* zobaczysz czy skurcze będą Cię budzić.
My dziś mamy totalnie leniwy dzień. Franek u teściowej od wieczora. Zalixzylismy Kosogłosa ;-) ale już ciężko mi było w kinie i po wyjściu się rozplakalam z bezsilności.
Dziś M ogarnie kuchnie i dół cały a ja odkurze górę i z głowy. Na 15 u teściów mamy być na obiad. Jakoś wytrzymam i zobaczę ich dopiero jak się Tymek urodzi i będę w domu ogarnięta ;-)
Miłego dnia :-*

Wpadłam tylko na chwilę zameldować kiedy moje dziecie przyjdzie na świat - w odpowiednim wątku trzeba przeczytać ;)

Justa - jeśli to by miało być JUŻ to powodzenia!

Ja dziś spałam godzinę!!!! Jestem padnięta! A goście w drodze, więc nie mam kiedy sie położyć.... Spokojnego weekendu KObietki!
Mam nadzieje, że znajdę chwilę żeby zajrzeć co tam u Justy i OlaSzy.... Moze weekendowe dzieci będą ;-)

reklama
Do góry