reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Quchasia podziel się ciekawostkami od p.położnej:)

Jeśli chodzi o wagę to ja też znam tylko tą z ostatniego usg w 29 tyg. Na tą chwilę nie wiem jak jest Maluszek duży,ale mam nadzieję,że przy kolejnej wizycie w 36 tyg czylu 3 grudnia będę wiedziała jak rośnie.

Swoją drogą ciekawe ile z Was będzie wtedy już mamusiami:)

reklama
Aaaaaaaaaaaaaaa!! Śliwka, gratulacje!! :-) Otwierasz listę rozpakowanych :-). Ale ona dłuuuuga i leciuuuutka :-D. Może siatkarka urośnie? :-) Zdrówka dla Was!! Zbieraj się szybko po cesarce.
To co, teraz trzeba już nowy wątek stworzyć :-) Taki przyklejony, Ktoś ładnie poprowadzi? Tak z kolorkami imion dla dziewczynek różowymi i dla chłopców niebieskimi, z danymi z porodu (data, tydzień ciąży, waga i długość dziecka, imię dzidzia)
Porannakawa, ojjj, zdrówka dla Was wszystkich.
Porannakawa pisze:
Domi u nie tez taka pogoda dupowata ze szok ...zwlaszcza ze u mnie ognie w zimie jest bardzo krotki dzien doslownie pare godzin jest jasno juz depechy dostaje
Ooooo, a zorzę polarną widziałaś pewnie? :-p Jeessuuuu, to moje marzenie. MUSZĘ kiedyś zobaczyć na żywo zorzę polarną. Polecieć do Finlandii, zobaczyć co nieco, z zorzą na czele. I z serii głupich pytań - byłaś z chłopakami kiedyś u świętego Mikołaja? :rolleyes2:
Domi pisze:
Kąpie sie tylko z mamą,w sensie ona go myje. Ale to też jej wina, bo ona twierdzi że jak go zostawi samego w wannie to boi sie zeby sie nie utopił...
:eek: No to u nas patologia i nieodpowiedzialność pełną gębą, bo mój Tymek od ok. 2. roku życia zostaje sam w wannie na czas zabawy. Oczywiście nadal go myję, ale bawi się sam. No chyba, że akurat MUSZĘ KONIECZNIE zobaczyć coś co wymyślił albo posłuchać piosenki :dry:. Trochę biedny ten Twój szwagier (śmiesznie to brzmi przy 10-latku :rofl2:). Taki jakiś niesamodzielny.
Szkrabek, no to gratuluję cytologii :tak:. Ja w sumie za każdym razem mam taki wynik ;-). Jak za pierwszym razem moja gin taki wynik zobaczyła (badania w innej poradni robiłam) to stwierdziła, że to niemożliwe i że to błąd, że to się nie zdarza. Poprawiła u siebie i to samo wyszło. I już przyjmuje na klatę te wyniki co roku :rofl2:.
Gosia, mnie też dzisiaj na pomidorówkę naszło. I mam zupę z głowy na 3 dni :-).
OlaSzy, to może to nie wody odchodziły, skoro to zapalenie pęcherza?? No dobrze, że kogoś oświeciło i doszli do tego co się dzieje. Byłoby dobrze jeszcze chwilę w dwupaku wytrzymać. Jak już wiadomo co jest grane i że i Ty i dziecko jesteście bezpieczni to bez stresu można iść do domu. A kiedy planują Cię wypuścić?

A ja się załamię. Z krzyżem powoli sobie radzę. Ale jak nie urok to sraczka - dzisiaj przy siekaniu pietruszki ucięłam sobie palec moim najlepszym superostrym nożem. I to tak paskudnie, że paznokieć w połowie długości jest na pół rozkrojony i ostrze poszło pod kątem pod paznokieć, palec przecięło. Ból do zesr***a za przeproszeniem. Na razie owinęłam palucha, ale ruszać nie mogę i piekielnie boli. Zastanawiam się jak ten paznokieć się zagoi i skóra pod nim. Nawet nie patrzyłam jak głęboko to poszło, ale krew sikała ostro. Nie wiedziałam, czy mdleć czy łapać krew :rofl2:. Boooziuuuu, niech mnie ktoś przytuli :-(.

Ostatnia edycja:
Dzag współczuje palucha:/

Agak,cos co mnie najbardziej zaciekawiło to, ze jak mała będzie po porodzie bardzo ruchliwa, nadpobudliwa to mam wlączyć magnez, bo w przypadku dzieciaków, których mamy brały magnez w ciązy, taka nadpobudiwość jest często objawem odstawienia magnezu! I że do porodu mam ubrać pończochy antyżylakowe. Mówiła też żeby zaraz po porodzie nie jeść surowych owoców (oprócz bananów) i soków, bo mają dużo fruktozy i dla takiego maluszka zaraz po porodzie niezbyt dobrze działa to na brzuszek. Kotom mamy dac do powąchania ubranka młodej ze szpitala, zeby się osowiły przed przyjzdem i pozowlić im obwąchać małą i chodzić obok niej czy leżeć przy naszym nadzorze;)

Domi no to robi tesciowa z syna jakiegos nieusacznika i wspolczuje kobiety ktora go zechce;/ a wspaniale stulecie ogladam;) jak bym mogla odpuscic:p
Olaszy dobrze ze sie wkoncu wyjasnilo co i jak zyxze zdrowka i mile spedzonego na odpoczyku w domku weekendu;)
Sliweczko kochana Gratulacje!!!! I zycze duzo zdrowka dla ciebie i malej:) i pisz do nas w przerwach miedzy tulaniem:)
Reszta dziewczyny bo nie wiem co komu dajcie znac jak po wizytach :)
U nas pogoda tez kiepska:/ szaro buro i ponuro :/
A ja mialam ponad 20 twardnien brdzuch w ciagu 40min i troche plecy bolaly przy tym ale juz ok chyba bo mala impreze sobie zrobila:)
Ja leze i odpoczywam maz z paem poszedl a Maja z tesciowa sie bawi;)
Jutro mam polozna na 11-40 ale to tylko cisnienie mocz i brzuch zmierza wiec nic ciekawego. Milego wieczorq i wybaczcie ze nie odposuje kazdej ale na tel jestem milego wieczorq:)

Dzag aua... a ja się przyjmowałam ze mi się właśnie ząb ukruszyl. Jak dobrze pójdzie jutro sprawę załatwię. Zawsze bez znieczulenia borowalam to pewnie też się uda tylko dentystę dorwać musze bo moja w sierpniu urodziła i nie przyjmuje :(
Quchasia u mnie we wtorek była waga 2900-3000

A tak w ogóle to czy my mamy moderatora wybranego?
Przydał by się do usuwania spamu takiego jak ogłoszenie o foteliku w wątku z listą. Ja co prawda pisałam do tej dziewczyny ale cisza i nic nie zrobiła ze smieciowym postem.

Zwykle były ze 2 dziewczyny wybierane tak by mogły się zastąpic podczas nieobecności.
To czekamy na kandydatury lub chętne.
Szkrabek reflektujesz?

No i nie umówiłam się na CC na 3.12. Lekarz mówi, że tak dobrze wyglądam, że mogę jeszcze w tej ciąży pochodzić. :p Jego zdaniem możemy się umówić na termin po skończonym 38tc. Taaa, żeby mnie rozerwało, to wtedy będę źle wyglądać, akurat, żeby urodzić.
Wody, przepływy książkowo, dzieci bardzo duże 2650 i 2600 (ponoć na mój 35tc to o tydzień większe niż ustawa przewiduje w pojedynczej ciąży). No ogólnie po prostu zajebiście, nic tylko chodzić w ciąży do usranej i urodzić 2x 3500 + wody i łożyska.
Sorry, wiem, że przesadzam, bluźnię, bo zdrowe dzieci i ciąża to marzenie wielu i w ogóle, ale strasznie jestem zła. Nie po mojej myśli :( Wiadomo, że lepiej dla dzieci siedzieć w brzuchu jak najdłużej. Ale ja już mam tak potwornie dość że naprawdę już tuż po przeprowadzce chcę urodzić :( a tu taki zonk. Naprawdę czuję się jak cyborg, byle bliźniacza ciąża mnie nie ruszy :( szyjka jak zwykle długa i zamknięta, to nic, że ledwo chodzę, śpię i do niczego się nie nadaję. !!!
Mam przyjść za dwa tygodnie i wtedy się umówić. Ech. A najgorsze że jak się zacznie samo wcześniej to i tak lipa, bo chciałam, żeby to on mi robił cc i w ogóle się mną zajął, bo się cc potwornie boję, a pewnie na niego nie trafię.
Do dupy to wszystko. Musiałam z siebie wyrzucić :(

oooooo dzag - zorza polarna to tez moje marzenie!!! :tak::tak::tak: jest to najpiękniejsza kreacja Matki Natury!!!! Mega! I niestety na żywo nie widziałam jeszcze, ale mam takie postanowienie! W tym życiu jeszcze ;-) zobaczyć zorzę!
Może wpadniemy kiedyś do porannejkawy :-D

auliya - dzięki za ofertę, ale ja się nie nadaję :no: Może jakaś pierworódka? Będzie mieć więcej czasu niż dziewczyny z kilkoma dzieciaczkami...

Gosia25 -kurcze, ciekawe skąd te twardnienia - i to aż tyle!!! :eek:

quchasia - kurcze z tym magnezem to mnie zaskoczyłaś! Dobrze wiedzieć w razie czego...

reklama
Dzag widze ze dla nas jakis pechowy dzisiaj dzien :-\ ja chcialam sprawdzic czy mieso w kapusniaku jest juz miekie i nie wiem jak to zrobilam ale i mieso i troche kapusty wyladowalo na mojej rece i caly palec poparzony:-\ tule mocno i lacze sie w bolu :-*
Gosia 20 w ciagu 40 min?? o_O
Domi i pomyslec ze twoja tesciowa tobie mowi jak masz wychowywac a swoich synow nie potrafi? Czytam i az oczy przecieram ze zdumienia... zero samodzielnosci...

Do góry