reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Quchasia podziel się ciekawostkami od p.położnej:)

Jeśli chodzi o wagę to ja też znam tylko tą z ostatniego usg w 29 tyg. Na tą chwilę nie wiem jak jest Maluszek duży,ale mam nadzieję,że przy kolejnej wizycie w 36 tyg czylu 3 grudnia będę wiedziała jak rośnie.

Swoją drogą ciekawe ile z Was będzie wtedy już mamusiami:)

reklama
Aaaaaaaaaaaaaaa!! Śliwka, gratulacje!! :-) Otwierasz listę rozpakowanych :-). Ale ona dłuuuuga i leciuuuutka :-D. Może siatkarka urośnie? :-) Zdrówka dla Was!! Zbieraj się szybko po cesarce.
To co, teraz trzeba już nowy wątek stworzyć :-) Taki przyklejony, Ktoś ładnie poprowadzi? Tak z kolorkami imion dla dziewczynek różowymi i dla chłopców niebieskimi, z danymi z porodu (data, tydzień ciąży, waga i długość dziecka, imię dzidzia)
Porannakawa, ojjj, zdrówka dla Was wszystkich.
Porannakawa pisze:
Domi u nie tez taka pogoda dupowata ze szok ...zwlaszcza ze u mnie ognie w zimie jest bardzo krotki dzien doslownie pare godzin jest jasno juz depechy dostaje
Ooooo, a zorzę polarną widziałaś pewnie? :-p Jeessuuuu, to moje marzenie. MUSZĘ kiedyś zobaczyć na żywo zorzę polarną. Polecieć do Finlandii, zobaczyć co nieco, z zorzą na czele. I z serii głupich pytań - byłaś z chłopakami kiedyś u świętego Mikołaja? :rolleyes2:
Domi pisze:
Kąpie sie tylko z mamą,w sensie ona go myje. Ale to też jej wina, bo ona twierdzi że jak go zostawi samego w wannie to boi sie zeby sie nie utopił...
:eek: No to u nas patologia i nieodpowiedzialność pełną gębą, bo mój Tymek od ok. 2. roku życia zostaje sam w wannie na czas zabawy. Oczywiście nadal go myję, ale bawi się sam. No chyba, że akurat MUSZĘ KONIECZNIE zobaczyć coś co wymyślił albo posłuchać piosenki :dry:. Trochę biedny ten Twój szwagier (śmiesznie to brzmi przy 10-latku :rofl2:). Taki jakiś niesamodzielny.
Szkrabek, no to gratuluję cytologii :tak:. Ja w sumie za każdym razem mam taki wynik ;-). Jak za pierwszym razem moja gin taki wynik zobaczyła (badania w innej poradni robiłam) to stwierdziła, że to niemożliwe i że to błąd, że to się nie zdarza. Poprawiła u siebie i to samo wyszło. I już przyjmuje na klatę te wyniki co roku :rofl2:.
Gosia, mnie też dzisiaj na pomidorówkę naszło. I mam zupę z głowy na 3 dni :-).
OlaSzy, to może to nie wody odchodziły, skoro to zapalenie pęcherza?? No dobrze, że kogoś oświeciło i doszli do tego co się dzieje. Byłoby dobrze jeszcze chwilę w dwupaku wytrzymać. Jak już wiadomo co jest grane i że i Ty i dziecko jesteście bezpieczni to bez stresu można iść do domu. A kiedy planują Cię wypuścić?

A ja się załamię. Z krzyżem powoli sobie radzę. Ale jak nie urok to sraczka - dzisiaj przy siekaniu pietruszki ucięłam sobie palec moim najlepszym superostrym nożem. I to tak paskudnie, że paznokieć w połowie długości jest na pół rozkrojony i ostrze poszło pod kątem pod paznokieć, palec przecięło. Ból do zesr***a za przeproszeniem. Na razie owinęłam palucha, ale ruszać nie mogę i piekielnie boli. Zastanawiam się jak ten paznokieć się zagoi i skóra pod nim. Nawet nie patrzyłam jak głęboko to poszło, ale krew sikała ostro. Nie wiedziałam, czy mdleć czy łapać krew :rofl2:. Boooziuuuu, niech mnie ktoś przytuli :-(.

Ostatnia edycja:
Dzag współczuje palucha:/

Agak,cos co mnie najbardziej zaciekawiło to, ze jak mała będzie po porodzie bardzo ruchliwa, nadpobudliwa to mam wlączyć magnez, bo w przypadku dzieciaków, których mamy brały magnez w ciązy, taka nadpobudiwość jest często objawem odstawienia magnezu! I że do porodu mam ubrać pończochy antyżylakowe. Mówiła też żeby zaraz po porodzie nie jeść surowych owoców (oprócz bananów) i soków, bo mają dużo fruktozy i dla takiego maluszka zaraz po porodzie niezbyt dobrze działa to na brzuszek. Kotom mamy dac do powąchania ubranka młodej ze szpitala, zeby się osowiły przed przyjzdem i pozowlić im obwąchać małą i chodzić obok niej czy leżeć przy naszym nadzorze;)

Domi no to robi tesciowa z syna jakiegos nieusacznika i wspolczuje kobiety ktora go zechce;/ a wspaniale stulecie ogladam;) jak bym mogla odpuscic:p
Olaszy dobrze ze sie wkoncu wyjasnilo co i jak zyxze zdrowka i mile spedzonego na odpoczyku w domku weekendu;)
Sliweczko kochana Gratulacje!!!! I zycze duzo zdrowka dla ciebie i malej:) i pisz do nas w przerwach miedzy tulaniem:)
Reszta dziewczyny bo nie wiem co komu dajcie znac jak po wizytach :)
U nas pogoda tez kiepska:/ szaro buro i ponuro :/
A ja mialam ponad 20 twardnien brdzuch w ciagu 40min i troche plecy bolaly przy tym ale juz ok chyba bo mala impreze sobie zrobila:)
Ja leze i odpoczywam maz z paem poszedl a Maja z tesciowa sie bawi;)
Jutro mam polozna na 11-40 ale to tylko cisnienie mocz i brzuch zmierza wiec nic ciekawego. Milego wieczorq i wybaczcie ze nie odposuje kazdej ale na tel jestem milego wieczorq:)

Dzag aua... a ja się przyjmowałam ze mi się właśnie ząb ukruszyl. Jak dobrze pójdzie jutro sprawę załatwię. Zawsze bez znieczulenia borowalam to pewnie też się uda tylko dentystę dorwać musze bo moja w sierpniu urodziła i nie przyjmuje :(
Quchasia u mnie we wtorek była waga 2900-3000

A tak w ogóle to czy my mamy moderatora wybranego?
Przydał by się do usuwania spamu takiego jak ogłoszenie o foteliku w wątku z listą. Ja co prawda pisałam do tej dziewczyny ale cisza i nic nie zrobiła ze smieciowym postem.

Zwykle były ze 2 dziewczyny wybierane tak by mogły się zastąpic podczas nieobecności.
To czekamy na kandydatury lub chętne.
Szkrabek reflektujesz?

No i nie umówiłam się na CC na 3.12. Lekarz mówi, że tak dobrze wyglądam, że mogę jeszcze w tej ciąży pochodzić. :p Jego zdaniem możemy się umówić na termin po skończonym 38tc. Taaa, żeby mnie rozerwało, to wtedy będę źle wyglądać, akurat, żeby urodzić.
Wody, przepływy książkowo, dzieci bardzo duże 2650 i 2600 (ponoć na mój 35tc to o tydzień większe niż ustawa przewiduje w pojedynczej ciąży). No ogólnie po prostu zajebiście, nic tylko chodzić w ciąży do usranej i urodzić 2x 3500 + wody i łożyska.
Sorry, wiem, że przesadzam, bluźnię, bo zdrowe dzieci i ciąża to marzenie wielu i w ogóle, ale strasznie jestem zła. Nie po mojej myśli :( Wiadomo, że lepiej dla dzieci siedzieć w brzuchu jak najdłużej. Ale ja już mam tak potwornie dość że naprawdę już tuż po przeprowadzce chcę urodzić :( a tu taki zonk. Naprawdę czuję się jak cyborg, byle bliźniacza ciąża mnie nie ruszy :( szyjka jak zwykle długa i zamknięta, to nic, że ledwo chodzę, śpię i do niczego się nie nadaję. !!!
Mam przyjść za dwa tygodnie i wtedy się umówić. Ech. A najgorsze że jak się zacznie samo wcześniej to i tak lipa, bo chciałam, żeby to on mi robił cc i w ogóle się mną zajął, bo się cc potwornie boję, a pewnie na niego nie trafię.
Do dupy to wszystko. Musiałam z siebie wyrzucić :(

oooooo dzag - zorza polarna to tez moje marzenie!!! :tak::tak::tak: jest to najpiękniejsza kreacja Matki Natury!!!! Mega! I niestety na żywo nie widziałam jeszcze, ale mam takie postanowienie! W tym życiu jeszcze ;-) zobaczyć zorzę!
Może wpadniemy kiedyś do porannejkawy :-D

auliya - dzięki za ofertę, ale ja się nie nadaję :no: Może jakaś pierworódka? Będzie mieć więcej czasu niż dziewczyny z kilkoma dzieciaczkami...

Gosia25 -kurcze, ciekawe skąd te twardnienia - i to aż tyle!!! :eek:

quchasia - kurcze z tym magnezem to mnie zaskoczyłaś! Dobrze wiedzieć w razie czego...

reklama
Dzag widze ze dla nas jakis pechowy dzisiaj dzien :-\ ja chcialam sprawdzic czy mieso w kapusniaku jest juz miekie i nie wiem jak to zrobilam ale i mieso i troche kapusty wyladowalo na mojej rece i caly palec poparzony:-\ tule mocno i lacze sie w bolu :-*
Gosia 20 w ciagu 40 min?? o_O
Domi i pomyslec ze twoja tesciowa tobie mowi jak masz wychowywac a swoich synow nie potrafi? Czytam i az oczy przecieram ze zdumienia... zero samodzielnosci...

Do góry