reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Dzag ja wiem ze młody się spi dzisiaj ale to chyba nie jest jakiś wyczyn ze wodę i mydło użył pod prysznicem? Bardzo chciał mi pomóc bo opiekuńczy jest po tacie :happy:
A nakarmić brata umie o ile ten się nie uprzejmie jeść samodzielnie
Olo pije sam z kubka i sam potrafi zjeść obiad. Tylko z zupą trzeba pomóc lub do kubka wlać. Dziś dał się nakarmić bo Monte rzadkie ale umazany był na buzi i bodziaku to kąpiel obowiązkowa :)
Mam tylko zasadę nie zmuszać do opieki nad bratem bo się zniechęci. To nie on jest rodzicem dlatego zawsze ma wybór i prawo do zajęcia się sobą a nie bratem. Tym bardziej byłam dumą ze zrezygnował z zabawy żeby mi pomóc.

reklama
Dzag ja tez lubie liczbe 7 bo to liczba Boza:))) a mialam dwa dni do wyboru wiec ten jest jak najlepszy :) jeszcze tylko 33 dni i zobacze swoja coreczke:) tylko na imie sie zdecydowac nie moge:/ Leze w lozku i na tel pisze a ide spac bo oczy mi sie zamykaja dobranoc:))

Auliya, a według mnie to wyczyn :-). 6-latek zajął się półtorarocznym bratem. Umył, nakarmił... Możesz pękać z dumy :tak:.
Gosia, łączę się w imiennym bólu :-p.

Matko, ile się dzisiaj nastałam w Diagnostyce :baffled:. Same starsze ludki i nawet nie chciałam się wciskać w kolejkę. 40 minut żeby w 2 minuty krew oddać... Ale już mam z głowy. Teraz śniadanko a potem do pracy.

Hej Laski!

Auliya
tez jestem pod wrazeniem twoich dzieciakow , zwlaszcza starszego synka :tak: Moi by sie pozabijali razem w wannie :-(.

Domi ja mam badania raz w miesiacu w szpitalu ze wzgledu na cukrzyce i cholestaze :-( jestem na tak za wstawieniem fotek brzuszkowych :-D Zaraz dodam ...chociaz slabo widac :eek: ale moj Malz mi na szybko trzasnal rano bo juz musialam dzieciaki odwiezc .

Gosia to rodzimy razem :-D pamietasz ze ja 7 mam miec wywolywanie :-) ?

Dzag
tez wiecznie w przychodni mam natlok dziadkow ...czasami sie zastanawiam czy faktycznie cos tym ludziom jest czy to taki sport :baffled: bo wiecznie te same twarze.

Ehhh spadam laski na jakis shopping ....w szafie mam doslownie pustki :crazy: Milego dzionka!!!!!!!!!!

cześć dziewczyny. Ale dzis miałam pobudkę... obudził mnie okropny płacz mojego dziecka - a muszę dodać, że ma 9 lat i nie pamiętam już kiedy płakał ostatnio - tym bardziej w nocy... I to jest prawda, że rozróżnia się płacz dziecka - wiedziałam że płacze z bólu. Wyskoczyłam z łózka tak szybko jak nigdy - aż sama siebie podziwiam, że z tym brzuchem tak mi sie udało :eek:
Okazało się, że kot spał z moim dzieckiem w łóżku, ale niestety spał mu na buzi. Moje dziecko się gwałtownie obudziło i szarpnął buzią, kot sie przestraszył i też gwałtownie zeskoczył przy czym zostawił mojemu synkowi wielką szramę na policzku :-( I kilka mniejszych...
Wielka szrama jest gruba na jakieś 4mm i długa na jakieś 10-12 cm - masakra :no: A ma taką śliczną buźkę... mój mąż mówi, że facetowi blizny dodają uroku i żebym się nie przejmowała - ale do tej pory słyszę w głowie ten jego płacz z przerażeniem...
Na szczęście mam pediatrę pod sobą i o 7:30 już go obejrzała (na prawdę rana jest okropna, głęboka i gruba :-(). Powiedziała, że pewnie trzeba będzie dać antybiotyk bo sie sączy i robi się obrzęk... jest dość głęboka z jednek strony... ech... i pewnie zostanie blizna...
Jak sobie pomyślę, że to jest tak blisko oka.... brrrrr.... straszne - szczęście w nieszczęściu, że to tylko policzek. Jakby zahaczył oko to by było już po widzeniu :no: Aż mi się słabo robi jak o tym myślę :-(

Nie puściłam go do szkoły, niech się zabliźni pożądnie... okropność...

Szkrabek no wspolczuje ci i wiem co czulas bo moja Maje szczeniak lablador ugryz za policzek i tez bylam wystraszona ale jakos zeszlo jeszcze mini blizna jest ale schodzi slyszalam ze bio oil pomaga na blizny ale ja nie stosowalam sama. Szybkie powrotu dla synka zycze a ty sie 3maj kochana:tak:
Ja dzis wstalam z takimi ciezki oczami ale trzeba bylo MAjusie do szkoly uszykowac ale tak mi sie niechcialo bo pada ciemno i buro na dworze i tak mam byc do konca tyg:baffled: Kolezanka przyszla nakawe troszke pogadaly poszla sobie to odkurzylam na dole i kurze zaraz drugie sniadanko i ide ja do kolezanki :-D wroce to mielone na obiad zrobie ziemniaczki i pomidorek z cebulka dla meza ja niestety nei zjem bo mi przez gardlo ten mielony nie przejdzie:eek: zupke dla Mai ma wiec ok:tak:
Zgaga do mnie powrocila i znowu mnie meczy:baffled: ale jeszcze 33dni zostaly wiec bardzo sie ciesze :happy::laugh2:
Milego dnia mamuski pozdrawiam:happy:

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
@dzag82 no bo prawda jest ze część zachowan i nawykow wynosimy z domu :) dasz rade dzis w pracy. Pamietam jak narzekalas ze musisz isc juz na zwolnienie a wolisz pracowac, haha a teraz do pracy na chwile Ci sie nie chce ;)
@Gosia25 no ja tez bym musiala sobie nowa fotke walnac bo mam z brzuszkiem z 30tc. Chociaz wtedy byl tak wielki ze kazdy sie dziwil skad on juz taki.
@auliya kochane masz te dzieciaki. Az sie fajnie czyta.
@porannakawa ahaaa oj no tak, zapomnialam. Tez sie nalatasz biedna. A focie widzialam, w zyciu bym nie powiedziala ze Ty to Ty i ze mozesz miec prawie 5 dzieciakow, a najstarszego 17letniego! Zazdroszcze, obym sie tez tak dobrze trzymala za pare lat ;) i co wy w ogole wszystkoe sie do mojego terminu wtryniacie? Haha. 7 grudnia byl moim dniem! :))
@.szkrabek kurcze, straszne to co napisalas. Ja bym pewnie w taka panike wpadla ze szok i juz bym go wiozla na pogotowie. Miejmy nadzieje, ze sie ladnie zagoi i nie pozostawi mu to blizny brzydkiej na cale zycie. Ja osobiscie uwazam ze spanie z kotem to najgorsze co moze byc. One sie moga zrobic niebezpieczne np gdy spimy, bo oddychamy, bo na szyi nam puls widac a taki kot moze chciec sie bawic i atakowac. A co gdyby tetnice przerwal? Nawet nie chce sobie tego wyobrazac. Dlatego kot powinien miec swoje krolestwo, z daleka od łóżek ludzi.
@Piguła85 dawaj znac po wizycie co sie nowego dowiedziałas ;)

My z G juz po sniadanku. Zbieramy sie na zakupy bo wczoraj sobie lody wymarzylam i musimy kupic pudelko lodow, to bd miala na zapas w zamrazarce. Dzis chyba tez przywioza mi lodowke, jupi w koncu! U mnie sloneczko i ciepelko za oknem. Milego dnia :))

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry