reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

dzięki dzieczyny!

Gosia25 - ja Bio-oil stosuję własnie w ciąży na rozstępy - i tez sobie pomyślałam, ze jak zejdzie już strup to tzreba będzie czymś zacżąć tą bliznę smarować...

quchasia - ja mam koty od małego - w domu rodzinnym, teraz sama mam i nigdy coś takiego sie nie zdarzyło... sama jestem w szoku... i tak jak jeszcze wczoraj nie miałam nic przeciwko kotu w łóżku mojego dziecka - tak dziś stwierdziłam, że koniec - drzwi dziecięcych pokoi będą zamknięte na noc - koty out... nad czym ubolewa mój syn, ale trudno.

Mam tak ambiwalentne odczucia, sama się już w nich gubię :baffled:

Dzis ma przyjść jeszcze do nas wujek chirurg i obejrzeć policzek. Ale widział zdjęcie i powiedział, że "wygląda to ładnie", więc mam nadzieję, że tak samo ładnie się zagoi.

reklama
.szkrabek jejku to straszne :-( Może nie będzie blizny i się ładnie wszystko zagoi głowa do góry:) Ja ogólnie boję się kotów, nie wiem czemu ale wywołują we mnie jakiś irracjonalny podświadomy lęk.. Na pewno nie wpuściłabym kota, psa z resztą też nie do łóżka dziecka.

Szkrabek, o matko, masakra!.. strasznie współczuję i małemu i Tobie, bo wiem jak Ci teraz ciężko patrzeć na to, w sensie jak jednak mama fizycznie ten ból i to oszpecenie czuje.. dokładnie to miałam rok temu jak kolega wyrwał Filipowi (lat 9 też) patyk płonący w sensie, trzymał go w ognisku, więc taki rozżażony, Filip szarpnął i ten rozżażony koniec przytknął do policzka, koło ust właśnie. Ryczałam z bólu (jakby mnie bolało), a także właśnie z żalu za tą piękną buzią moją kochaną no.. i z autentycznego wk…wienia na tego kolegę, no szarpać się o kij płonący, fuck..
Niby lekko, cud, że nie w oko, cud, że zabliźniło się na płasko całkiem, skóra ma normalną fakturę, bez zgrubień itp, ale ciemniejszy kolor, taka plama obok ust i pewnie już na zawsze zostanie..
Jak się zabliźni stosuj ten no scar czy coś takiego. Teraz jest dobrze bo zima, nie opali się - mój latem to niestety opalił, mimo dbania i smarowania blokerami. Powinno się zabliźnić, na dieciach się goi jak na psie, jak mi powiedziała dermatolog kiedyś ;) Trzymam kciuki!

Szkrabek współczuję stresów i cierpienia synka,młoda buźka może blizny też zejdą,
Auliya możesz być dumna, moja 13 latka się burzy jak ma coś z małą zrobić. Chwała Ci za wychowanie :-)
I to mamy dwie mamy na pewny termin i to początek więc może jedne z pierwszych...
Miłego dnia dziewczyny

Szkrabek, o matko, masakra!.. strasznie współczuję i małemu i Tobie, bo wiem jak Ci teraz ciężko patrzeć na to, w sensie jak jednak mama fizycznie ten ból i to oszpecenie czuje.. dokładnie to miałam rok temu jak kolega wyrwał Filipowi (lat 9 też) patyk płonący w sensie, trzymał go w ognisku, więc taki rozżażony, Filip szarpnął i ten rozżażony koniec przytknął do policzka, koło ust właśnie. Ryczałam z bólu (jakby mnie bolało), a także właśnie z żalu za tą piękną buzią moją kochaną no.. i z autentycznego wk…wienia na tego kolegę, no szarpać się o kij płonący, fuck..
Niby lekko, cud, że nie w oko, cud, że zabliźniło się na płasko całkiem, skóra ma normalną fakturę, bez zgrubień itp, ale ciemniejszy kolor, taka plama obok ust i pewnie już na zawsze zostanie..
Jak się zabliźni stosuj ten no scar czy coś takiego. Teraz jest dobrze bo zima, nie opali się - mój latem to niestety opalił, mimo dbania i smarowania blokerami. Powinno się zabliźnić, na dieciach się goi jak na psie, jak mi powiedziała dermatolog kiedyś ;) Trzymam kciuki!

O kurcze! To też swoje przeżyłaś. I dokładnie tak było jak piszesz - robiłam wszystko by nie płakać z nim :-(ale łzy były już już na zewnątrz - robiłam dobrą minę do złej gry by tylko nie wystraszyć bardziej młodego. Krzyczał przez łzy "oszpecił mnie" :-( A ja w myślach krzyczałam "o matko! o matko!"
Jak w końcu poszłam do sypialni to łzy mi leciały ciurkiem...

Masz rację nawet nie pomyślałam o słońcu! Dobrze, ze idzie zima... musimy teraz zadbać o tą buźkę... dzięki - za kremem typu no scar się rozjerzę na pewno!

Witam popołudniem.
Po wizycie koleżanek jestem i pomimo siedzenia i zapodania świeżego ciasta super odpoczełam. Jedna z 6 miesięczną druga z 4 miesięczną koleżanką Ali :D

Piszecie ze nie ma tu jeszcze wczesniaka, jak patrzę ile jest dziewczyn zapisanych aile tu pisze teraz, to sie aastanawiam gdzie one sie podziały? Obysmy wszystkie szczęśliwe sie rozwiazaly &&&&.
Tak już jest że dziewczyny się wpisują i znikają bez słowa... czasem po porodzie się odmeldują niektóre.
Ale zescie naskrobaly a nie bylo mnie kilka godzin heheheh:-)
Nie odniose sie do wszystkich bo nie wiem co komu odpisac:-p
...
Z ust mi to wyjęłaś. Płodne jesteśmy ponad wszystko
Szkrabek jak już się zagoi to polecam contratubex. warunek smarować regularnie. mi pomógł na bliznę którą sobie głupotą zrobiłam - otarłam skórę i na noc przyłożyłam amol na kompresie, skutkowało wyżartą dziurą na 0,5cm i 0,5cm na 7cm dużą. Nie skomentuję głupoty ale w końcu w reklamie mówili amol jest dobry na wszystko to dziecko posłuchało.

Kika7878 w tym wieku to nie wychowanie a raczej predyspozycje ale dziękuję i Tobie i pozostałym za miłe słowa. Mój szkrab jak chce potrafi zabłysnąć :tak:

Ja czekam na koniec prania i po dzieci do "placówek"

Hejo. Ja wrocilam z zakupow. G pojechal do pracy wiec ja zabieram sie za wstawianie rosołu. Naszykowal mi co i jak mam dac (kucharz, wiec musi sie nagadac jak co ugotowac,hehe) i zaraz musze wlasnie warzywka poobierac.
Hmm lodowka nadal nie przyjechala. Oczywiscie jak sama zostaje w domu to wtedy nagle niemcory mi sie zwalaja na glowe, grr. Mam nadzieje ze mąż tesciowej tu zejdzie do mnie jak oni ja przywioza bo sama chyba tego nie ogarne.

Kurde jak tak czytam jakie niebezpieczenstwa czają sie na dzieciaki to juz zaczynam odczuwac matczyny lęk. Mam nadzieje ze nie bede mamuska ktora bedzie dmuchala i trzymala dziecko pod kloszem, nie chce mu zrobic "krzywdy". Ale nie powiem, na sama mysl o tym np patyku z ogniska juz bym najchetniej na kazde ognisko szla z moim synem kiedys.

Kupilam sobie magnez musujacy. Moze na te skurcze pomoze, ginka wlasnie mi powiedziala na wizycie zebym sobie kupila i jak zapytalam czy moze byc musujacy to powiedziala ze tak, wiec zobaczymy jakie beda efekty.
Zrobilam focie przed zakupami, chyba zaraz wrzuce na watek :D kika i porannakawa mnie zmotywowaly :)

Szkrabek to straszne co piszesz, przestrzega was przed zostawianiem kota z niemowleciem, lubia sie położyć na dziecku, slyszalam o wypadkach tragicznych :(. Wogole kot nie powinien spać w sypialni. Ja mam traume z dzieciństwa przed kotami... szlam do przechodni za kobieta co ja wlasne koty pogryzly z zazdrosci tzn za śladami krwi i olbrzymimi kaluzami przy ławkach, dopiero przy przechodni sie dowiedzialam co sie stalo od ludzi.... masakra wrrrrr. Ogolnie mi nie przeszkadzaja ze sa, ale w domu ich miec nie chce, najlepiej z daleka... choc tesciowa ma ale bez dostepu do naszego mieszkania. Kot moje siostry taki młodziutki mnie zdrapal po rece przy zabawie ze blizna zostala :/. Nawet nie czulam kiedy to zrobił... dopiero jak zaczelo piec zibaczylam wiekki sznit...
Szkrabek bedzie go bolalo bardzo, napewno przeciwkolowe pojda w ruch.

Hej Laski!

Qrde nogi mi w dupsko wchodza...ja nie wiem czy w tym kraju qrde nie ma noralnych sprzedawcow :eek: Pojechalam z tym przewijakiem do budowlanego ...facet sie motal gorzej ode mnie wzielam plyte pilsniowa, nozki zabezpieczajace do pralek, rzepy samoprzylepne i bede kabinowac .
ps. pojechalam oczywiscie tez kupic SOBIE ciuchy :-D i qpilam wszystkim tylko nie mi :-D no ale mam otulacz dla malej wiec jestem mega happy bo nie wiem jak w pl ale tu sa takie ceny za kawalek szmatki ze hej 30-35e:eek:

Szkrabek o ja piernicze , koniecznie odkazic i obserwowac :-( Koty to jednak sa nieprzewidywalne :crazy: Dobrze ze sie nie rozplakalas przy malym bo ja juz bym w panike wpadla ..jeszcze noc czlowiek zaspany ehhh..Buziaki dla synka ...na pewno wszystko sie pieknie zagoi :tak:My tez mielismy kota persa exotic z rodowodem i dzieki Bogu poszedl gdzies w cholere i sie zgubil .....szczerze nawet nie szukalam...mimo ze byl piekny w kolorze biszkoptowym . ....ale tak glupi ze sszkoda gadac. Wczesniej mielismy dachowca i bylam bardziej pewna tego kota no ale jednak co kot to kot.

Aenye o qrcze tez niezle pzreboje z synkiem :szok: Dzieciaki maja czasami takie pomysly ze szkoda gadac. Moj obecnie 16 letni syn kiedys koniecznie chcial sprawdzic czy w gniazdku jest prad :confused2: i wsadzil obiceta stara wtyczke ktora znalazl u dziadkow ...jak pizdlo to az wam opowiadac nie chce....Dzieki Bogu chyba odzucilo go od tego gniazdka ...myslalam ze zawalu dostane jak zobaczylam nadpalona reke :no:Dodam ze z 8 czy 9 lat mial ehhhhhhh

reklama
Kuźwa, ale jestem wsciekla.. od rana robilam zamowienie na wszystkie potrzebne *******ki higieniczno-kosmetyczne w takim duzym sklepie i wpizdu, wykasowało mi koszyk… no załamka…

Do góry