reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Dzag ja wiem ze młody się spi dzisiaj ale to chyba nie jest jakiś wyczyn ze wodę i mydło użył pod prysznicem? Bardzo chciał mi pomóc bo opiekuńczy jest po tacie :happy:
A nakarmić brata umie o ile ten się nie uprzejmie jeść samodzielnie
Olo pije sam z kubka i sam potrafi zjeść obiad. Tylko z zupą trzeba pomóc lub do kubka wlać. Dziś dał się nakarmić bo Monte rzadkie ale umazany był na buzi i bodziaku to kąpiel obowiązkowa :)
Mam tylko zasadę nie zmuszać do opieki nad bratem bo się zniechęci. To nie on jest rodzicem dlatego zawsze ma wybór i prawo do zajęcia się sobą a nie bratem. Tym bardziej byłam dumą ze zrezygnował z zabawy żeby mi pomóc.

reklama
Dzag ja tez lubie liczbe 7 bo to liczba Boza:))) a mialam dwa dni do wyboru wiec ten jest jak najlepszy :) jeszcze tylko 33 dni i zobacze swoja coreczke:) tylko na imie sie zdecydowac nie moge:/ Leze w lozku i na tel pisze a ide spac bo oczy mi sie zamykaja dobranoc:))

Auliya, a według mnie to wyczyn :-). 6-latek zajął się półtorarocznym bratem. Umył, nakarmił... Możesz pękać z dumy :tak:.
Gosia, łączę się w imiennym bólu :-p.

Matko, ile się dzisiaj nastałam w Diagnostyce :baffled:. Same starsze ludki i nawet nie chciałam się wciskać w kolejkę. 40 minut żeby w 2 minuty krew oddać... Ale już mam z głowy. Teraz śniadanko a potem do pracy.

Hej Laski!

Auliya
tez jestem pod wrazeniem twoich dzieciakow , zwlaszcza starszego synka :tak: Moi by sie pozabijali razem w wannie :-(.

Domi ja mam badania raz w miesiacu w szpitalu ze wzgledu na cukrzyce i cholestaze :-( jestem na tak za wstawieniem fotek brzuszkowych :-D Zaraz dodam ...chociaz slabo widac :eek: ale moj Malz mi na szybko trzasnal rano bo juz musialam dzieciaki odwiezc .

Gosia to rodzimy razem :-D pamietasz ze ja 7 mam miec wywolywanie :-) ?

Dzag
tez wiecznie w przychodni mam natlok dziadkow ...czasami sie zastanawiam czy faktycznie cos tym ludziom jest czy to taki sport :baffled: bo wiecznie te same twarze.

Ehhh spadam laski na jakis shopping ....w szafie mam doslownie pustki :crazy: Milego dzionka!!!!!!!!!!

cześć dziewczyny. Ale dzis miałam pobudkę... obudził mnie okropny płacz mojego dziecka - a muszę dodać, że ma 9 lat i nie pamiętam już kiedy płakał ostatnio - tym bardziej w nocy... I to jest prawda, że rozróżnia się płacz dziecka - wiedziałam że płacze z bólu. Wyskoczyłam z łózka tak szybko jak nigdy - aż sama siebie podziwiam, że z tym brzuchem tak mi sie udało :eek:
Okazało się, że kot spał z moim dzieckiem w łóżku, ale niestety spał mu na buzi. Moje dziecko się gwałtownie obudziło i szarpnął buzią, kot sie przestraszył i też gwałtownie zeskoczył przy czym zostawił mojemu synkowi wielką szramę na policzku :-( I kilka mniejszych...
Wielka szrama jest gruba na jakieś 4mm i długa na jakieś 10-12 cm - masakra :no: A ma taką śliczną buźkę... mój mąż mówi, że facetowi blizny dodają uroku i żebym się nie przejmowała - ale do tej pory słyszę w głowie ten jego płacz z przerażeniem...
Na szczęście mam pediatrę pod sobą i o 7:30 już go obejrzała (na prawdę rana jest okropna, głęboka i gruba :-(). Powiedziała, że pewnie trzeba będzie dać antybiotyk bo sie sączy i robi się obrzęk... jest dość głęboka z jednek strony... ech... i pewnie zostanie blizna...
Jak sobie pomyślę, że to jest tak blisko oka.... brrrrr.... straszne - szczęście w nieszczęściu, że to tylko policzek. Jakby zahaczył oko to by było już po widzeniu :no: Aż mi się słabo robi jak o tym myślę :-(

Nie puściłam go do szkoły, niech się zabliźni pożądnie... okropność...

Szkrabek no wspolczuje ci i wiem co czulas bo moja Maje szczeniak lablador ugryz za policzek i tez bylam wystraszona ale jakos zeszlo jeszcze mini blizna jest ale schodzi slyszalam ze bio oil pomaga na blizny ale ja nie stosowalam sama. Szybkie powrotu dla synka zycze a ty sie 3maj kochana:tak:
Ja dzis wstalam z takimi ciezki oczami ale trzeba bylo MAjusie do szkoly uszykowac ale tak mi sie niechcialo bo pada ciemno i buro na dworze i tak mam byc do konca tyg:baffled: Kolezanka przyszla nakawe troszke pogadaly poszla sobie to odkurzylam na dole i kurze zaraz drugie sniadanko i ide ja do kolezanki :-D wroce to mielone na obiad zrobie ziemniaczki i pomidorek z cebulka dla meza ja niestety nei zjem bo mi przez gardlo ten mielony nie przejdzie:eek: zupke dla Mai ma wiec ok:tak:
Zgaga do mnie powrocila i znowu mnie meczy:baffled: ale jeszcze 33dni zostaly wiec bardzo sie ciesze :happy::laugh2:
Milego dnia mamuski pozdrawiam:happy:

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
@dzag82 no bo prawda jest ze część zachowan i nawykow wynosimy z domu :) dasz rade dzis w pracy. Pamietam jak narzekalas ze musisz isc juz na zwolnienie a wolisz pracowac, haha a teraz do pracy na chwile Ci sie nie chce ;)
@Gosia25 no ja tez bym musiala sobie nowa fotke walnac bo mam z brzuszkiem z 30tc. Chociaz wtedy byl tak wielki ze kazdy sie dziwil skad on juz taki.
@auliya kochane masz te dzieciaki. Az sie fajnie czyta.
@porannakawa ahaaa oj no tak, zapomnialam. Tez sie nalatasz biedna. A focie widzialam, w zyciu bym nie powiedziala ze Ty to Ty i ze mozesz miec prawie 5 dzieciakow, a najstarszego 17letniego! Zazdroszcze, obym sie tez tak dobrze trzymala za pare lat ;) i co wy w ogole wszystkoe sie do mojego terminu wtryniacie? Haha. 7 grudnia byl moim dniem! :))
@.szkrabek kurcze, straszne to co napisalas. Ja bym pewnie w taka panike wpadla ze szok i juz bym go wiozla na pogotowie. Miejmy nadzieje, ze sie ladnie zagoi i nie pozostawi mu to blizny brzydkiej na cale zycie. Ja osobiscie uwazam ze spanie z kotem to najgorsze co moze byc. One sie moga zrobic niebezpieczne np gdy spimy, bo oddychamy, bo na szyi nam puls widac a taki kot moze chciec sie bawic i atakowac. A co gdyby tetnice przerwal? Nawet nie chce sobie tego wyobrazac. Dlatego kot powinien miec swoje krolestwo, z daleka od łóżek ludzi.
@Piguła85 dawaj znac po wizycie co sie nowego dowiedziałas ;)

My z G juz po sniadanku. Zbieramy sie na zakupy bo wczoraj sobie lody wymarzylam i musimy kupic pudelko lodow, to bd miala na zapas w zamrazarce. Dzis chyba tez przywioza mi lodowke, jupi w koncu! U mnie sloneczko i ciepelko za oknem. Milego dnia :))

Do góry