reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

No to ja pozdrawiam ze szpitala. Takiego swędzenia dostałam że szok i o pierwszej w nocy na izbę i czekam teraz za wynikami... Eh... Ale mam koleżankę na sali to się swobodniej czuję

reklama
No to ja się zaczynam bać. .. torbę powiedzmy ze spakuje dzisiaj.jutro wizyta kolo 15 notariusz! Muszę być bo przełożyć się nie da. We wtorek o 5ej mąż na dwie doby wybywa a ja nie mam nikogo do dzieci jeśli by się coś rozkręciLO. Bije się bo mnie ciągle kuje w kroczy a to było jedyne co czułam przed porodem starszaku (zero innych objawów aż do odejścia wod)

Śliwka trzymaj się i oby to było tylko rozciąganie skóry na brzuchu.
Ja idę wstawić pranie dla małej bo mam swoje 2 kartony i 1 od koleżanki. Ważne ze pajace na wyjście są resztę się dobierze.

Śliwka - trzymam kciuki by nic sie poważnego nie okazało!

auliya - nie kracz proszę, będzie dobrze. Ale rzeczywiście wkroczyłyśmy w sumie w taki okres, że teraz to już lada chwila cos się może zdarzyć :eek:
Od dzis już listopad! :-)

olciastrzelce - co do Halloween, ja też nie rozumiem tej nagonki... rozumiem, że tradycje polskie należy pielęgnować i jestem za tym jak najbardziej. Ale w dobie globalizmu i masowego mieszania się różnych narodowość nie ma siły by różne uroczystości, święta się nie wymieszały - czemu nie ma nagonki na Walentynki tylko na Halloween? To tez przecież przyszło z zachodu... jak komu wygodnie tak krzyczy.

Zresztą większość naszych pomniejszych świąt to święta pogańskie, a nie chrześcijańskie, a Ci co krzyczą zasłaniają się wiarą... no to ja się pytam jaka jest geneza świąt np. Zielone Świątki lub święto Matki Boskiej Zielnej... geneza jest pogańska, ale by Polanie szybciej zaadoptowali wiarę chrześcijańską przekształcone zostały w chrześcijańskie święta... ot i tyle.

Ja uważam, że nagonka jest zbędna - Ci co będą chcieli będą "obchodzić" różne święta, Ci co nie będą chcieli nie będą - po co kogo zmuszać na siłę? Ja nie zaglądam w gar nikomu w domu, to niech mi też nikt nie zagląda.

A dla mnie najważniejsze, że moje dziecko ma frajdę, jeszcze jeden dzień w roku gdzie może się przebrać i polatać z kolegami. :-) Jakbym dziecka nie miała to bym "nie obchodziła" (pewnie bym miała jakieś cuksy dla okolicznych dziaciaków) - chociaż z tytułu wybłagania przez dziecko stroju nie uważam bym "obchodziła" Haloween, ale mniejsza o szczegóły.

Sliwka a to cie brzuch tak swedzial czy co? Kurcze oby wyniki byly dobre. Daj znac jak juz sie czegos dowiesz

Auliya fajny pomysl mial ten teoj kolega:-) ciekawe tylko czy ktos go zrealizuje ;-) co do tego klucia to ponoc zawsze prawie pod koniec ciazy wystepuje i to niby normalne bo dziecko mocniej naciska na szyjke.
Nie wiem czy zerkacie czasem na listopadowe mamusie ale tam juz chyba polowa rozpakowana :-\ a to dopiero listopad sie dzisiaj zaczal. Ja co prawda wg terminu jestem dopiero na koniec grudnia ale juz tez sie boje troche. I w najblizszych dniach tez sie juz spakuje bo narazie wszystko luzem lezy.
Milego dnia wam zycze dziewczyny :-)

Olcia swędziało dosłownie wszystko nawet szyja i twarz. Dostałam już leki, czekam na wyniki cały czas. Jeszcze moje dwie współlokatorki wychodzą zaraz i zostanę sama zupełnie:-(

Śliwka,oby to nie było nic poważnego! Trzymam kciuki.
Jeśli chodzi o Halloween wczoraj mój mąż wychądząc z psem na spacer wpuścił do klatki wymalowane dzieciaki. Jednak do nas na 1 piętro nie dotarły przez sąsiada z dołu,który widocznie je nastraszył albo im coś nagadał. Za "karę" jako psikus dzieciaki pomalowały mu drzwi kredkami,chyba świecowymi... I pewnie dlatego nie poszły dalej tylko uciekły. Nie mam nic przeciwko temu,że dzieci chcą żeby właśnie taki zachodnie zwyczaje przeniosły się na nasz grunt,ale takie niszczenie czyjegoś mienia też uważam jest niepoprawne.. I chyba rzeczywiście nam młodszym,uznającym czy akceptującym np walentynki łatwiej to zrozumieć niż pokoleniom naszych rodziców,dziadków dla których ten początek listopada to czas zadumy i wspominania zmarłych

@Śliwka91 o kurcze, to mam nadzieje ze leki pomoga. Wspolczuje dolegliwości, nienawidze jak cos mnie swedzi, a u Ciebie to juz w ogole pewnie tragedia. Jesli chodzi o to, ze zostaniesz sama w pokoju to ja bym sie cieszyla. Nienawidze lezec z kims w pokoju w szpitalu. Lubie wtedy miec swoj spokój. Nikt nie gada, nie steka, nikt obcy z odwiedzajacych nie wlazi i nie gapi sie na mnie. Bedzie dobrze ;)

@olciastrzelce @.szkrabek ja lubie halloween. Dzieciaki moga poszalec. Nawet wielu doroslych sie dobrze bawi tego dnia, przebieranki itp. Tu w Niemczech wczoraj widzialam i dzieci i doroslych wlasnie pomalowanych, w maskach i poprzebieranych. Fajne to bylo, bo tak normalnie do tego podchodzili. W oknach dynie, trupie czaszki itd. Przynajmniej cos sie dzieje a nie smetnosc i nic wiecej.
Co do rozpakowywania sie listopadowek no to kurcze skoro mowisz ze juz polowa jest po, to zaczynam sie stresowac. Bo moze za 2tyg i ja bede juz tulila swojego synka. Ojej. Ale ten czas przelecial. Dzis dokoncze pakowac calkowicie torbe do szpitala i zapne na ostatni guzik. Bo to nie wiadomo :))

@auliya nie stresuj sie wyjazdem męża. To tylko dwie doby, szybko zleci a Ty na spokojnie rob wszystko zeby nie sprowokowac wczesniejszego porodu :)

Jutro na 16:30 mam ginke. I usg! Ciekawe jak maluszek urosl. Chce go juz zobaczyc na monitorku... odliczam godziny :)
Juz spakowalam wszystkie swoje pozostale rzeczy i chce je przewiezc do siebie. Dzis juz 1! W koncu... nie wiem co z internerem. Przyszedl router poczta, pozniej sprobuje go podlaczyc, oby zadzialal od dzis.

reklama
@agak1987 ja jak bylam mala i cukierkow nie dostalam to smarowalam klamke pasta do zebow. Tata sam mi kupowal extra paste. Kredki swiecowe to troche przegiecie, ale tez nie wiadomo jak ich potraktowal. A o zmarlych powinno sie pamietac codziennie i ich czesto odwiedzac na grobach, a nie wlasnie jak ci obrazalscy tu pitu pitu o święcie zmarłych a na groby raz do roku chodza, a phi.

Do góry