reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Dzis miałam podobna sytuacje w lidlu, stoje wozkiem w kasie ostatnia i zauwazylam czekoladowe monety dla małej, zawsze jakas slodyczjej przynosze jak do zlobka przychodze po nia to wybieram, bo jak znalazl na kilka dni ;). Nagle babsko mi sie pcha poza wozek, czy jak wjezdzam do kasy, a stoje ostatnia bo cala taśma pełna to mi pchnela wózek i kombinuje zeby sie przepchać i ładuje na kasę swój towar. Ja wybralam co mialam wybrac przecisnelam sie przed nia i kobita z przodu mi zrobila miejsce na moj towar bo nawet nie mialam gdzie go wyłożyć, po czym ona zabraka sie do innej kasy zbierając zakupy swoje z taśmy :0. Nosz kuźwa.... pasowaloby wojne robić odrazu, tylko czekalam na to ze cos burknie, ostatnio cięta jestem na stare kwoki bo tak sie pchają ze brzuch zaslaniam rekami zeby zlokcianie dostać.
Wieczorem bylo juz malo ludzi ale i tu sie znajdą kwoki.

reklama
Dziewczyny ja na bezczelnego zawsze w rosmanie na początek kolejki, w Piotrze i Pawle też przy wedlinach i mięsie podchodzę do przodu i pytam czy mogłabym być obsłużona nie klientów tylko ekspedientki, w tramwaju jak miałam zepsuty samochód to pytałam ludzi czy mogą mi ustąpić, nawet ostatnio w biedronce pani kasjerka z końca kolejki mnie poprosiła. Walczcie, niech se ludzie gadają ile razy ich jeszcze spotkacie, s wasze zdrowie i dzieci są najważniejsze. Ja pod koniec poprzedniej ciąży mdlałam przy kasie więc jak mogę sobie oszczędzic to czemu nie.

Dziś mam od południa takiego lenia, że niepamiętam kiedy tak siedzieliśmy i filmy oglądaliśmy, rano porządki i obiad, a potem wycinanie dyni, charakteryzacja córki przed zbieraniem cukierków i lenistwo... Miłego wieczoru.

GBS jeśli dobrze pamiętam nie może być zrobiony zbyt wcześnie bo wynik ważny jest tylko jakiś czas. Robi się zwykle kolo 36tc.
Tak jak pisalyscie od wyniku zależy czy będą antybiotyki podane mamie i dziecku.
Nie odniosę się do wszystkich bo za dużo piszecie.
Domi ciesze się ze będziesz juz u siebie :)
Dyniowa hmmm zjadła bym ale mój kremów nie lubi :(
Moje dziecię wybrało się dziś na godzinny spacer i wrócił z torba słodyczy.
Było o zakupach i przypuszczaniu w kolejce. Ostatnio im mniejsze zakupy mam tym chętniej mnie przepuszczają. Za to z dużymi zakupami osobiście przypuszczałam ostatnio ludzi z 1 czy 2 rzeczami.
Tylko w Auchan kasjerka mnie nie chciała przyjąć na końcu kolejki z tekstem ze ludzie się patrzą i ona nie może. Oczywiście podeszłam do tej wstrętnej patrzącej spodelba kolejki i spytałam czy mogę z 2 blokami być przepuszczona pierwszy raz młode osoby powiedziały proszę a starsze wilkiem patrzyły. Byłam ja z brzuchem i mój 1.5 roczny wyjący chwilowo maluch :)
Na jutro mam plan spakować torbę do szpitala przed poniedziałkowa wizytą wiec trzymajcie kciuki za realizację.

Mam nadzieję że jak my już będziemy stare to będziemy pamiętać jak to jest... I zolzy z nas nie wyjdą ;>

OlaSzy - jak się czujesz? Wszystko ok? Incydent że skurczami i wymiotami się mam nadzieję nie powtórzył?

Aenye, a Ty już w domu? Daj znać czy udaje Ci się leżeć...

Ewciula - daj znać co wymyslilas i czy gadalas z mężem :)

Domi - trzymam kciuki za jutro! :) wielki dzień i jak szybko zleciało :O

Ale naskrobalyscie:) co do kolejek to ja sie nie pcham anikt nie zawola bo tu tak nie ma:/ nawet a autobusie na siedzeniach dla ciezarnych i starszy siedza malolaci i sie nie rusza a jak mowisz to nie slysza bo maja sluchawki w uszach:/
Ja po wizycie u sis meza po rrodze do mc zajechalam i zjadlam dobule cheesburger i frytki a u szwagierki chinszczyzna byla ale bie jadlam bo juz bylam obiedzona a na kolacje zjadlam gofry :)) pycha. Wrocilam cos po 21 i odpoczywam lece zaraz spac milej i przespanej nocki zycze mamuski:))

Hej. Piszecie o zupie dyniowej, dla mnie ona smakuje jak sloiczek dla maluchow wiec nie przepadam za nia. Wole krem z cukinii zdecydowanie :)
Jesli chodzi o stanie w kolejkach to dzisiaj stalam w kauflandzie w kolejce i to przy kasie dla niepełnosprawnych i matek z dziecmi, a przede mna zwyczajni dorosli ludzie....nikt nie przepuscil. Ledwo na nogach stalam. Do tego jak juz przyszla moja kolej to do kasjerki przyszla kolezanka na plotki i zamiast szybko kasowac to ona miała czas!!!!!! Gdybym umiala po niemiecku jej nagadac to by chyba z krzesla spadla, ale wzrokiem przesywalam ja na wylot.
Generalnie bylismy dzis tez na zakupach do domu. Kupilisny 2 duze reczniki, poszwy na koldry, miotle, duzy koc dla mnie, suszarke na pranie i taka tasme samoprzylepna do kuchni na szafki, to one sa stare i juz nie ladnie wygladaja, wiec trza je okleic. No i wszystko bylo pieknie ladnie, do powrotu do domu. Bo G postanowil wypic flaszeczke. Nosilo go, ale udawal ze trzezwy. Pozniej sie tulil do mnie, calowal, calowal i masowal brzuch, do ucha szeptal ze cieszy sie ze jestem tutaj z nim. No i tyle. Bo gdy po 20 poszlismy jesc do pokoju od slowa do slowa wybuchla wojna. Zaczal mnie wnerwiac tym ze co chwile powtarzal jedz powoli, gdzie sie spieszysz, uspokoj sie, a ja spokojna jak nigdy bylam. I jak tak walkowal temat to zaczelam sie wkurzac. I afera jak talala. Az tesciowa.musiala interweniowac. No chyba nigdy dobrze nie bedzie!!! To przez ten alkohol. Dobra.koniec nerwow bo brzuch mi sie stawia, ide zaraz spac.

Ah i bylam dzis w takiej budce gdzie ludzie przyjezdzaja i zostawiaja co im w domu przeszkadza albo juz tego nie chca. No to nabralam kieliszki, zestaw filizanek do kawy, misy na salatki, 3 ksiazki, talerze i antyrame na sciane. Fajne takie miejsce. Serio :)
Dobranoc.

Widze ze tu wiecej osob obchodzi halloween :-) denerwuja mnie te wszystkie komentarze dookola ze to poganskie swieto i ze jakie to zle i nie dobre i wogole :-\ nie wiem co im przeszkadza w tym ze dzieciaki sie przebieraja :-) ja osobiscie tego nie obchodze ale jak przychodza dzieci to zawsze cos im dam :-)

Dziewczęta co do przygód ciążowo- kolejkowych ja dziś się miło zaskoczyłam:) w carrefourze stojąc do zwazenia warzyw Pan chciał mnie przepuścić, mówię mu że nie ma potrzeby, a on na to- Panie w ciąży zawsze powinny być pierwsze;) miło:)

reklama
Widze ze tu wiecej osob obchodzi halloween :-) denerwuja mnie te wszystkie komentarze dookola ze to poganskie swieto i ze jakie to zle i nie dobre i wogole :-\ nie wiem co im przeszkadza w tym ze dzieciaki sie przebieraja :-) ja osobiscie tego nie obchodze ale jak przychodza dzieci to zawsze cos im dam :-)
Olcia ja tłumaczyła mojemu M ze to święto z USA ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby się przebrał. Do pilnuje żeby na ostatki tez miał przebranie ale wtedy musi też śpiewać a nie tylko "cukierek albo psikus"
Tak w ogóle to czy ktoś pamięta jeszcze dziady?to było polskie święto szkoda ze gdzieś tam zginęło. ..

Quchasia niby nic a łezka mi się zakręcila.
Ostatnio mój kolega dostał jak to na fb setki życzeń podziękował i poprosił żeby każdy składający życzenia zrobił dla niego coś milego: przerodziła w kolejce kogoś z 1 rzeczą, ustąpił miejsca, podniósł papierek. .. tak coś od siebie dla innych.
Mi się oprócz przepuszczają przytrafiło ostatnio ze pan mi karton mleka do auta wstawił bi mi nie wolno dźwigać ( do wózka wkładam po jednym do wielopaka, pani z biedronki wstawiając mi 6paki mleka których szukałam w sklepie bo ja nie powinnam,w biedronki kilkukrotnie otworzyli dla mnie kasę. W Rosjanie podchodzę bez kolejki bo mają wielką akcje i kozystam tak samo na poczcie. W autobusie sobie nie wyobrażam stać najwyżej proszę o ustąpienia miejsca młodzież.
A teraz mój żona na dziś bo nie wiem gdzie mam listę do torby szpitalnej zapisana a na komórce szukać w historii zbyt pracochłonne. Musze poczekać aż wszyscy staną a chciałam coś juz zaczac

Do góry