reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Ja po pracowitym weekendzie, mnóstwo desek pomalowanych i przybitych, brakuje nam jeszcze jeden weekend do skończenia łazienki i będzie można na wiosnę w super warunkach odpoczywać.
Szkrabek super Ci się udało przyzwyczaić małego do spania i zachęcić do czytania.
Aenye trzymam kciuki za koniec remontu.
Domi to już końcówka urządzania i wspólne gniazdko będzie gotowe, tylko co ty będziesz robiła jak wszystko skończysz, zanudzisz się na śmierć, no i uważaj trochę bo nam tu urodzisz przed czasem.
Zozzolka współczuję Ci z tym jedzeniem i zapachami.
Justa świetnie sobie poradziłs z dzieciakami, szkoła przygotowawcza :-)
Piotrusiowa współczucia dla męża i daj znać jak tam oko.
Ja z moją starsza miałam większe przeboje z usypianiem bo budziła się co 2 gdz na karmienie i jak odkładałam do łóżeczka to się budziła, za to moja 5 latka po kąpieli ma czytaną książkę i potem siedzę w nogach łóżka trzymając ja za nogę tak z 10-15 minut aż zaśnie i wychodzę z pokoju.
Idę prasować.

reklama
Dzag sama nie wien co to, bo nic innego mi sie nie dzieje, zadnej goraczki, biegunki... czytalam ze dolegliwości z pierwszego trymestru moga powtocic ; (.

auliya super ze wrocilas ostatnio wlasnie pytalam co tam u cb milo wiedziec ze wszystko wporzadku:-)
Kochane a jestem z siebie dzis dumna hehe sprzatnelam lazienke kuchnie pokoje na gorze kurze i odkurzanie i na dole odkurzylam kurze starlam podlogi umylam pranie mi sie robi zupke zaraz wstawiam bo drugie mam wiec jestem happy ze tyle zrobilam:-D i powiem wam ze narazie az tak zmeczona nie jestem:-p troszke plecy bola ale to nic MAja ma caly tydzien wolne wiec chcialam jeden dzien tak dobrze sprzatnac zeby pozniej tylko ogarniac :tak: a teraz ide kawusie wypic i odpoczac pozniej pranie rozwiesic i na spacer mam zamiar wyjsc bo ladna pogoda:rofl2:

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

A mam pytanko wam tez sie brudzi tak na czarno w pralce gdzie proszek sie wsypuje i jak to sie wyjmie to az czarno bylo a powiem wam ze myje to nie zadko wiec nie wiem czemu tak szybko i mocno sie brudzi...:eek: ktoras tez tak ma?

Zozzolka, no to przesrane :baffled:.
Gosia, mnie się tak robiło jak rzadko czyściłam ten dozownik. W sumie to prawie w ogóle wtedy :zawstydzona/y:.Taka maź się robiła. Ale jak teraz częściej przepłukuję i przecieram to jakoś przestało się robić.

Chwalę się :-p. Wreszcie udało mi się kupić płaszczyk na jesień, może i na zimę starczy, bo 31% wełny ma, więc powinien być ciepły. Wkurzyłam się poszłam do ciucha po dostawie nowego towaru. Najdrożej, ale jest szansa coś dostać. No i trafiłam, przez przypadek się okazało już w domu, że to ciążowa kolekcja C&A :-). I szczęśliwie teściowa się napatoczyła w ciuchu i okazało się, że ma 10zł rabatu, więc tylko 36zł mnie płaszczyk kosztował :-D. Nawet wzięła mnie od razu do domu, wyprasowała i odkaziła tą kurteczkę, swoje wielkie swetry pożyczyła, żebym nie musiała kupować czegoś, czego nigdy więcej później nie użyję. No cud miód kobieta :-D.

Ostatnia edycja:
Szkrabek to niezle w tym wieku zeby juz sam czytal takie ksiazki:-) super..i masz racje z tym ogladaniem filmowow na podst ksiazki, ja zawsze musze przeczytac dopiero pozniej ogladam.

Gosia25 ty troche zwolnij z tym sprzataniem:-) ja po wczorajszym prasowaniu ciuszkow...oczywiscie ze 4 razy podchodzilam..myslalam ze plecy mi odpadna, a ty tyle sprzatania, podziwiam.
I tez mam czarny dozownik:-)

Dzag to ci sie cudowna tesciowa trafila;) fajnie ze zadowolona z zakupu jestes:)

Piotrusiowa jak oko meza?

Ide jesc pomidorowa i golabki mojej mamusi:-)

Dzag zazdroszczę z tą kurtka. Mam nadzieję że na 1listopada będzie ciepło bo ja nie wiem jak będę łazic po cmentarzach,

Dziewczyny widzę że coś naszlo was z tym sprzątaniem czyżby ostatnie podrygi energii? Ale ja dziś też się zlapalam nawet bieżnik zmieniłam na wzory z dyni i mam akcent Halloween

Gdzieś czytałam że energia wraca pod koniec ciąży może to właśnie to, u nas taka piękna pogoda że aż miałam ochotę umyć okna ale co za dużo to nie zdrowo,

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie spania z dzieckiem i czytania mam już pogląd, fajnie, to jeszcze zapytam czy jest sens czytania teraz dziecku w brzuszku? A później takiemu noworodkowi? Jeśli tak to co czytać, w domu mam malpe w kąpieli, i baśnie Andersena, no i saga zmierzch :p oraz serię 80dni jeśli któraś czytała :p :p no ale to oczywiście żart

Ja też jeszcze nie spakowana :-)

Justa - ja raczej jestem za śpiewaniem kołysanek (jak jest maluch w brzuchu i potem jak jest niemowlakiem) niż za czytaniem książek takim maluchom - choć oczywiście można pewnie też spokojnym, przyciszonym głosem czytać.

Generalnie kołysanki mają specyficzny rytm, a mamy jak spiewają je wkładają dużo emocji od siebie, śpiewają intuicyjnie, wyżyszm głosem, przyciszonym i pełnym miłości. Do tego słowa i rytm kołysanek podobno przez niemowlaki jest odbierany podobnie jak bicie serca. pobudzają dzieci do rozwoju szczególnie mowy (rytm, powtórzenia). Podobno udowodnili, że to właśnie kołysanki mają większą wartośc przez to niż inne wierszyki czy czytadła...
poniżej link z artykulem na ten temat - jakby któraś była zainteresowana oczywiście :-)

Ach śpij kochanie, czyli dlaczego warto śpiewać dziecku kołysanki - BabyBoom.pl

reklama
Do góry