reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

No i Kraków zasypany i sypie i sypie... Warunki do jazdy kiepskie, musimy szybko opony wymienić :-p
Siedzę sobie na obciążeniu glukozą, wiec mam duuuużo czasu.Żeby nadrobić te 2 dni forum kiedy mnie nie było ;-)

reklama
@.szkrabek kochana nie strasz. Na pewno wszystko bedzie dobrze. Musi! Daj znac po wizycie czy wszystko ok. Trzymam kciuki :*

@Gosia25 Tyyy nie wiesz co zrobic dzis na obiad? Niemozliwe :)) hihi. Jak bylam w PL jeszcze to tez mialam smaki na ta oranzade heleny. Pilam i pilam :)) w ogole to strasznie sie zmartwilam jak wczoraj milczalas :D to nie w Twoim stylu! :D

@dzag82 albo mi sie wydaje albo cos pozno masz te obciazenie glukoza? Czy ktory Ty masz tydzien teraz, bo jestem na tel i suwaczka nie widze...? No to uwazaj tam tylko na tych drogach, bo na letnich to armagedon. Wiem, bo zeszla zime cala przejezdzilam na letnich, ale ciiiii... Nigdy wiecej!

Hej Laski!

Ufff moge w koncu spokojnie pisac ...;-)Mam chwilowy zakaz od Malza na kompa..jest w pracy to korzystam. ...a to wszystko przez te cholerne zatoki :crazy: Bo co glowe w dol dawalam to mnie zaraz glowa bolala.... i iestety w czwartek w nocy juz nie dawalam rady i o 4 pojechalismy na ostry . Wyplukali mi pod cisnieniem sola fizjologiczna...oszczedze wam opowiesci co wylecialo :eek: i dostalam do domu jeszcze jakies cudo w sprayu ale jest niebo a ziemia . Chyba nigdy sie tak nie zalatwilam z zatokami. Wogole w tej ciazy wszystko lapie doslownie ... :no: nigdy w zadnnej z poprzedniich nie mialam takich przebojow....No to sie wyzalilam.

Szkrabek ja tak jak Quchasia biore torbe duza taka na kolkach z wszystkim od laktarora po ubranka na wyjscie bo wiem ze chlopy w stresie porodowo urodzeniowym maja skleroze i jak mi cos zabraknie to wole go nie ganiac :-D

Domi ohhh Twoj luby to kucharz ? :-) ale Ci kurcze dobrze :tak: Raz ze pewnie nie bedziesz musiala w przyszlosci myslec co ugotowac na swieta ...jakies przyjecia itd to i jeszcze teraz Ci kulinarnie dogodzi :tak:

Asia nie tyle wapnia trzeba co cynku jesli chodzi o wlosy...chociaz ja juz prawie lysa jestem tak mi w te ciazy wlosy polecialy :-(i zadne witaminy nie pomagaja za to z chlopakami mialam las na glowie ...chyba hormony maja tutaj cos wspolnego ;-)

Dzag o ja pierdziu z tym sniegeiem widzialam wlasnie w tv :-D qrna u mnie nie ma a w polsce sypie ...jaja normalnie .:-D ale fakt ze szyby skrobie rano :baffled:

Szkrabek jak ciemna krew to pewnie jakis mikro uraz gorzej jak czerwona.... czujesz jaki bol czy uczucie klucia ? Tak czy siak dobrze ze jedziesz to sprawdzic.

Gosia nawet mi nie mow o oranzadzie ohhh jeszcze biala albo czerwona :sorry:ale gdzie tam na moim zadupiu nie uswaidczysz...w Helsinach jest az jeden polski sklep i jak sie trafia to odrazu zgrzewke bierzemy :-D

@porannakawa wydaje mi sie, ze Asia piszac o wapniu miala na mysli zęby, a nie wlosy :D no kucharz w domu sie czesto przydaje. W zeszlego sylwestra dowalil taki bigos i rosol, ze ja moglabym nie pic, a tylko jesc i jesc!!! A bigos gotowany chyba 3dni, z grzybami, miesem, kielbasa!!! Mniam! Az mi slinka cieknie. W tym roku juz tez mu zapowiedzialam, ze cos musi zrobic na sylwestra i nowy rok. Tymbardziej, ze moja mama przyjezdza po swietach do nas i zostaje na sylwka. Ja sie wykrecilam tym, ze zrobie jakas salatke i bede grzecznie dzidziusia pilnowala, a on cos musi ugotowac :D hihi.
Koncze wlasnie jesc jajecznice i cieple buleczki z piekarnika. Do tego herbatka z cytryna.
A wlasnie, wczoraj wieczorem tak sie zle czulam, w sensie jakby mnie przeziebienie bralo. Wypieki na buzi mialam i senna bylam. Zrobilam herbatke malinowa z cytryna i miodem lipowym, zalozylam ciepla gruba pizame i do lozka sie polozylam. Teraz tez juz pije druga herbate z cytryna i oby to cholerstwo sie odczepilo na dobre. Ale, nie zapeszajac, czuje sie lepiej.

Domi no nie wiem co na obiad ugotowac:eek: mialy byc schabowe ale napisali mi smsa ze paczka do mnie jedzie wiec musze siedziec w domu i nie moge isc po mieso a pozniej pojde tu kolo mnie do sklepu i kupie piers bo tam maja akurat i chyba zrobie kurczaka z sosem i ryzem:happy:A wczoraj milczalam bo niedziele i tak rodzinnie raczej spedzamy czas:happy: gralismy w monopol bo Majacia strasznie lubi i tak jakos dzien zlecial:-)
A ogladalyscie mecz polska irlandia? Ja ogladalam i musze przyznac ze grali bardzo dobrze ja tylko ogladam jakies wazne mecze ale zazwyczaj to kopia jak potluczeni a tu prosze 2-1 dla nas:laugh2::laugh2: i jestesmy w euro2016:laugh2:
A dzag wspolczuej tobie tego sniegu u mnie zadko jest a jak jest to przez kilka dni bo tu minusowej temp nie ma wiec zaraz sie topi:-p ale balwana z Maja 2razy juz tu robilam:-D
Lece sniadanko zjesc jak paczka przyjdzie to dam znac bo maja butelki przyjsc i wkladka do nosidelka:-)

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

Domi faktycznie Asia pisala przy koncu o zebach ...Yezu gdzie ja mam rozum :-D Zazdroszcze Ci tego kucharza ehhhh ja juz mam pot na karku na sama mysl ze ledwo wyjde ze szpitala i do garow :confused2: bo swieta ...a moj Malz ewentualnie wode na herbate umie zagotowac :confused2:

...wogole ciekawa jestem co ja zjem z tych swiatecznych dan :baffled: jak wszystko albo wzdymajace albo ciezkostrawne ehhh

Qrcze tak wczoraj sobie lezalam i myslalam ze jeszcze chwila i pierwsze dzidziusie bedziemy witac ...kiedy to qqrcze minelo :szok:

Piers fuuu. Odkad jestem w ciazy mam taki odrzut od tego, ze szok. A przed ciaza jadlam przy kazdej okazji. No to tak jak myslalam, ze wczoraj wlasnie tu cicho bylo, bo kazda czas z rodzina spedzala. Tylko ja sama siedzialam? :( ale od przyszlej niedzieli sie to zmieni! Bo G juz bedzie pracowal w innej pracy, hiehie.
Meczu nie ogladalam, ale zajaralam sie wynikiem. W koncu cos tam wykopali.

@porannakawa hehe no spoczko. Ja tez czasem wale gafy :D wlasnie, bo ja zapomnialam, ze nie mozna wszustkiego jesc. A uszka z barszczem mozna karmiac? Bo to moje ulubione danie :))

Dzień dobry!
Szkrabek - trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego. Wczoraj moje dziecię też mało ruchliwe było i niby już zauważyłam, że jak pogoda się psuje to i ona spokojniejsza, ale jednak człowiek się martwi. Przez tą cukrzycę nawet nic słodkiego nie mogę zjeść:( Ale już na spanie wypilam trochę ciepłego mleka i bułkę z masłem i troszkę się powiercila:) No i już rano na dzień dobry pokopala. Teraz leżę i też się wierci:) Na szczęście cukier na czczo był ok.

Jutro usg, to zobaczymy co tam u małej Królewny:)

W sobotę byłam u koleżanki, która ma synka 3 m-ce młodszego od mojego Wojtka. Naszych mężów wyslalysmy na żużel;) Ona też na diecie, więc nie było problemu ze slodkosciami, bo nie było, hihi! Ale tak miło czas zlecial i do domu się nie chciało wracać...

Ja też muszę się zaopatrzyć w cieplejszą kurtkę, dziś wyruszam na poszukiwania. Na allegro nie udało mi się wylicytowac tej, która mi się podobała:( W sobotę trochę pobylam na dworze i wczoraj chwilę, ale zmarzlam i też mnie trochę gardło wieczorem drapalo:( Ale mleko pomogło:)

Miłego dnia!

No, to udało się nadrobić i jakoś ten czas leci :-p
Śliwka - Pestka cudownie :-) Ślicznie ją dziadek nazwał :-)
Traktorzystka - nie wkurzaj spaniem :-/ Ja od ponad tygodnia nie mogę spać po nocach. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam. Rzygać mi się chce ze zmęczenia, a leżę 4 godziny i nic.
Porannakawa, Aenye, Gosia - zdrówka.
Betix - gratulacje dla syna! Ja bym pękła z dumy i pewnie bym się poryczała :-D
Domi - ja jutro sobie fryzjera funduje. Pewnie ostatni przed porodem. Ale jakoś trzeba wyglądać na porodówce :-D
Rumcajsowahanka - sny to tylko sny. Ale nie dziwię się Twojemu stresowi. Takie rzeczy są silniejsze od człowieka. Szczególnie jak się je powiąże z czymś w rzeczywistości. Mnie się ostatnio śniło, że mi się znowu wcześniak urodził i 2,5 pkt apgar dostał. Jakaś nowa skalę w śnie stworzyłam :-D
Szkrabek, ja bym nie chciała, żeby ktoś w prezencie dla.dziecka laktator kupował ;-) Jak prezent dla dziecka to dla dziecka. O Mr B bym poprosiła :-D albo o małą maskotkę-pozytywkę co ja pałąk nosidełka albo budki w wózku można zawiesić (sterntaler takie małe robi na przykład).
Domi - dzisiaj mam 28+6 jest u mnie. Skierowania dostałam w 26. tygodniu. Późno, ale w pierwszej ciąży nie miałam problemów z cukrem, a teraz w tej w międzyczasie miałam krew na czczo badaną, więc lekarka przesunęła właśnie na czas późniejszy.
Szkrabek - daj koniecznie znać zaraz po wizycie co tam lekarz zdiagnozował.
No, jeszcze pół godzinki i na śniadanko. Prawie odleciałam po pięciu minutach od wypicia glukozy. Co za porcja słodkości, dla mnie, osoby co w ramach dogadzania sobie częściej sięgnie po chleb z serem albo po paluszki, zamiast po słodkości ;-) Domi, smaka mi narobiłaś jajecznicą. Zrobię sobie :-D Pół obiadu mam dzisiaj z głowy, bo z wczoraj krupnik został. Na drugie chyba makaron z jakimś sosem machinę na szybko, a.na deser wczorajsze.ciacho - przepyszne mi wyszło :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Nawet mi nie mówcie o ciuchach na zimę... tak chciałam, zeby dłuo było ciepło, a tu snieg:( musze jechać na wies po płaszcz, który mam nadzieję, będzie na mnie pasował jak mi brzuch wywali bardziej..

G mi nie pozwala farbowac teraz, hah. A co do zebow to ja juz sie boje. Moje ogolnie sa slabe i szybko sie psuja... Martwie sie o nie strasznie :((

no właśnie niektórzy nie chcą albo się boją farbowac;) a co do zębów to też się mega boję, bo ja mam strasznie słabą kość.. w II trymestrze leczyłam zęby, bo się czegoś tam doszukała dentystka. I po porodzie też będę musiała kontrolować, żeby nie poleciały..

Szkrabek trzymaj się i daj znać po wizycie!

Co do farbowania wlosow ja farbowalam dzien przed potwierdzeniem ciazy a teraz to w sierpniu i zastanawiam sie co zrobic teraz z wlosami chetnie bym kolor na bordowy zmienila bo mialam taki ale strasznie ciezko pozniej z niego zejsc teraz mam ombre juz duze odrosty ale nie widac tak mocno:-) i niewiem co z tymi wlosami mam poradzic.

Gosia ja myślę, że teraz nie ma co szaleć z kolorem, bo po porodzie możemy nie mieć czasu na ogarniecie włosów;p ja się zafarbowalam na podobny do mojego naturalnego, zeby odrost nie raził mega jak będę się ogarniała z nową sytuacją po porodzie. Mam koleżankę, która teraz ma 2 miesięcznego synka- pierwszego. Mówiła, ze wyprawa do fryzjera to masakra była i żałowała, ze nie ogarneła włosów niedługo przed porodem. Moze coś w tym jest:)

Do góry