reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
co do torby, o myślę, ze nie ma coś się stresować, ze duża:) ja wolę zabrać wszystko, niż potem się denerwować, ze czegoś nie mam i ganiać męża po zakupach:)

@quchasia farbujesz wlosy? Ja ostatni raz farbowałam w marcu. Też mam odrost, ale mój G mi nie pozwala farbować. Nie wiem czemu, ale kategorycznie mówi NIE. Życzę udanej zabawy ;-)

Jestem strasznie głodna, ale nie mam pojęcia co sobie zjeść. Najchetniej to bym zjadła jakiś makaron z super sosem i krewetkami. Ale G w pracy, a tylko on takie pysznosci potrafi zmontować. Moj kucharzyna kochany :laugh2:

ja ściągałam kolor nie wiedząc, ze jestem w ciąży... nie farbowałam się poza tym w ogóle w I trymestrze- tak się zaleca. Potem w II byłam u fryzjera i chciałam specjalną farbę jakąś tam, to powiedział, że nie ma sensu płacić więcej za nią, bo od II trymestru on normalnie farbuje kobiety- uwierzyłam mu:) teraz kolejny raz już sama się farbowałam, bez amoniaku.

Nie za dobrze Ci Domi z Twoim G?:p

Dziewczyny czy Wy tez panikujecie jak dzidzius w brzuchu jest spokojny? Dzis odczułam parę kopniaczkow tylko (zwykle jest ich sporo więcej), a ja juz sie denerwuje. jeszcze Sniła mi niezyjąca od kilkunastu lat babcia ze wyciągała ręce w kierunku mojego brzucha - a ja juz sobie w glowie glupoty układam. Wolę te mocne kopniaki.

ja też w ciągu dnia non stop zwracam uwagę na ruchy. Wiem, kiedy mała rusza się wiecej, a kiedy mniej. Dziś nad ranem była meeega aktywna, aż spać nie mogłam. też mnie takie coś dziwi..

Rozumiem Twoje stresy:*

@quchasia aha, to czemu ja chodze z takim odrostem? Farbowalam wlosy w marcu na taki krwisto rudy, a teraz od dawna mam blond, bo farba sie splukala.
A jesli chodzi o to, czy nie za dobrze mi z G to powiem tak: musi jakos odpokutowac to, ze bywa nieznosny i denerwujacy :) wczoraj np po 18 napisalam mu, ze z glodu smaze nalesniki bo nic nie ma do jedzenia innego. To jak wrocil z pracy bylam zaskoczona, bo specjalnie pojechal do sklepu i kupil paelle, pizze z ananasem i Kubusia malinowego. Mmmm... Wszystko to co lubie. I jeszcze kotlety mielone mi z pracy przyniosl, hah. No ale ja juz bylam po jedzeniu, wiec wypilam tylko Kubusia :))) Wiec moja droga trzeba korzystac jak sie ma kucharza w domu, oj tak :D

No dziewczyny dzisiaj coś cicho jesteście. No ale niedziela, więc pewnie rodzinnie? :-) A ja przeglądam gazetki, ebay'a w poszukiwaniu brakujących mebli i sprzętów do domu. Znalazłam łóżeczko dla dzidziusia, mało używane ponoć, bo bejbik spał z rodzicami i mało spał w łóżeczku. Generalnie w końcu udało mi się znaleźć w wymiarach 120x60. Bo tu wiekszosc jest 140x70...:no: Więc poprosiłam o rezerwację do jutra i dziś wieczorem go pokaże mojemu G. Mam nadzieję, że mu się spodoba, bo generalnie co do łóżeczka to na wszystkie krecil nosem jak już coś znalazłam. I w ogóle sprzedają z materacem, ciekawe w jakim stanie materac. No ale jeśli mało używane to chyba nie musze kupować nowego, jak myslicie??? ;-) Zrobiłam obiadek, a raczej podsmażyłam te mielone, co G wczoraj przyniosł i do tego zrobiłam puree oraz surówkę z pora, marchewki, selera i majonezu. Pyszota. :-D Byłam dzisiaj przed południem w naszym mieszkanku, pomierzyłam ściany, rozrysowałam na kartce po swojemu i mam jeden problem. Za mała sypialnia do tych mebli co mamy haha.. W sensie bedzie meeeega ciasno :-D. Idę się chyba przespać troszke. Miłego wieczoru ;-)

Nie ma juz takich farb jak kiedys, ze byly pelne amoniaku i szkodzily dziecku w brzuchu ;-) (opinia kilku fryzjerow z czasow pierwszej ciazy). Ja regularnie co 2 miesiace odwiedzam fryzjera i pozbywam sie odrostow :-) czulabym sie malo atrakcyjnie gdybym zrezygnowala z tej przyjemnosci:-) gorzej jest po porodzie, bo wlosy zaczynaja wypadac i fryzjerzy niechetnie biora sie za farbowanie. Ja szybko zainwestowalam w witaminy i o ile wlosy wrocily do normy, o tyle zęby sie niesamowicie oslabily, wiec duuuzo wapnia trzeba.

@AsiaK-K no dziekuje za informacje :) ale to nie zmienia faktu, ze G mi nie pozwala farbowac teraz, hah. A co do zebow to ja juz sie boje. Moje ogolnie sa slabe i szybko sie psuja... Martwie sie o nie strasznie :((

@dzag82 juz snieg? O ja Cie. U mnie juz jest tez mega zimno, zwlaszcza teraz o tej porze dnia. Drapanie szyb itd. Wspolczuje tym co o tej godzinie musza wyruszac z domow...

Milego dnia! :)))

Ja dziś się obudziałam i na wkładce znalazłam paski brunatnej krwi... młody się wczoraj zadziwiająco mało ruszał... ech... czemu nie może być normalnie? :-(

Sama nie wiem już skąd ta krew, może z tego cholernego hemoroida? Ale tak nisko na wkładce?? Musiałabym jakieś wygibasy w nocy chyba robić...
Umówiłam się do lekarza na 11 na sprawdzenie czy wszystko ok... mam wrażenie, że panikuję :sorry: Ale z drugiej strony... co jest ważniejsze?
Czekam teraz po śniadaniu aż mały się raczy obudzić... ale przestałam na to liczyć... :-(

reklama
Szkrabek wszystko bedzi edobrze nie martw sie na zapas:tak:
Dzag juz snieg? u mnie jest 10stopni o tej porze wiec nie jest tak zle:-)
Domi ja lubie gotowac i musze wymyslac co dzien obiad bo ja nie przepadam za odgrzewanym nie powiem bo zrobie obiad czasem na 2dni ale to rzadko:-)
Ja wczoraj bylam w pl sklepie taka miala ochote na oranzade heleny ze hej :-) a jaka pyszna byla. Ja sie doczytalam ze moje przeziebienie to zatoki bo moj katar to strasznie brzydko pachnie:baffled: i znalazlam domowe sposoby jak nie przejdzie przez 5dni to pojde do lekarza.
Co do farbowania wlosow ja farbowalam dzien przed potwierdzeniem ciazy a teraz to w sierpniu i zastanawiam sie co zrobic teraz z wlosami chetnie bym kolor na bordowy zmienila bo mialam taki ale strasznie ciezko pozniej z niego zejsc teraz mam ombre juz duze odrosty ale nie widac tak mocno:-) i niewiem co z tymi wlosami mam poradzic.Co do torby do szpitala to ja biore walizke taka srednia dzisiaj jade kupic wole wziac wiecej niz pozniej meza ganiac zeby cos dowiozl:-)
Domi no pewqnie ze korzystaj niech twoj nadrabia to ze byl nie mily:-)
Ja ide sie szykowac Majcie do szkoly i musze po miesa na obiad isc bo wczoraj w pl nie bylo zadnego ale nie wiem zupelnie co na ten obiad zrobic:eek: Wam mauski zycze milego i spokonego dnia:-D:-D

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

Do góry