reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Cześć dziewczyny! :-) Jestem po wizycie u lekarza. Powiedział, że mam slabiutkie wyniki i zwiększył mi dawkę żelaza. Iii jeszcze powiedział mi, że jak się nie poprawi to może się skończyć przetoczeniem krwi:-( Smutno mi i trochę się boję. No ale to nic, przecież musi się poprawić. W poniedziałek napiszę do dietetyka, bo ostatnio kompletnie nie mam apetytu i wmuszam w siebie jedzenie, pewnie dlatego mi hemoglobina tak padła. Może coś mi dietetyk pomoże.

reklama
Dziewczyny ja też mam w ciązy problem z tsh. W kwietniu robiłam badani i tsh 4,8. Dostałam euthyrox 75. Półtora miesiąca brałam i najepiwr chwilowo spadł do 3,6, a póżniej znowu wzrost do 4,6. Dawka zwięksozna na 100. Jakieś 3 tygodnie temu wynik 2.9, a w środę robiłąm i mam 2,3. Po konsultacji z endo mam nadal brać taka dawkę i sie nie martwic. A dodam jeszcze, że od odebrania wyników i wizyty u gina czy endo był spory odstęp, bo wizyta ustalona wcześniej więc spokojnie czekałąm (między pierwszym wynikiem tym w kwietniu a wizyta był odstęp dwutygodniowy)
Także Melisska, myśle, ze do wtorku nic się nie wydarzy... ALe to tylko moje zdanie.

A ja dzis leżakuję, bo wczoraj przeholowałam ze spacerami i domowymi obowiązkami. Brzuch mnie w nocy boała/ciągnąl, od 3 nie spałam... Dziś zobiłąm sobie dzień leniuchowania, bo jutro wesele... A najlepsze jest to, że nie wchodzą mi nogi w buty.... Jutro chyba na boso.... Do fryzjera mam na 14 to wyskoczę wześniej i moze jakieś większe sandały kupie. Masakra jakaś. Co drugie buty teraz zrobiły się za małe...

Traktorzystka pij sok z buraków i owoców zawierających dużo witaminy C dla lepszego wchłaniania żelaza. Trzymam kciuki za poprawę wyników &&&&&

Jeśli chodzi o tsh, to.byłam tydz temu u mojego endo...mój wynik ostatniego tsh to 2,3 przy dawce 75, i endo kazała mi zwiększyć do 100, mówiła,że w powinnam mieć wynik między 0,5 a 1,5...więc póki co zbijamy...
Mi też hemoglobiny spadła,a myślałam,że już zdrowo się odżywiam i mnóstwo produktów z wit. C jem, widocznie za mało...ehhh...
Traktorzystka, oby przeoczenie nie było potrzebne :-)

Hej :-) dziewczyny podziwiam, że dajecie radę wszystko czytać i pisać na bieżąco, ja ledwie co zdążę przejrzeć, a już o napisaniu dłuższej wiadomości nie ma mowy.

Co do problemów z tarczycą, żelazem nie jestem się w stanie wypowiedzieć. Na szczęście póki co u mnie wzorcowo i żadnych problemów. Powoli dopiero zaczynam od tego tygodnia odczuwać zmęczenie, stopy zaczynają puchnąć :-( i jakoś w pracy juz po 6 godzinach czuję się bardziej zmęczona niż zwykle - upały dają w kość.

Dobrze, że w końcu weekend, będą dwa dni odpoczynku i w końcu będę mogła na bieżąco podczytywać BB. :-D

Traktorzystka, no to faktycznie nieciekawie. Ale przecież przetoczenie krwi to jakaś drastyczna ewentualność :szok:. Przecież musi się dać jakoś naturalnie krew podreperować... Oby dietetyk coś wymyślił. Dobrze, że masz możliwość takich konsultacji. Domyślam się, że chodzi o hemoglobinę? Jakie masz wyniki?
Marcysia, mam ten sam problem z butami :-p. Teraz jeszcze pół biedy, bo w sandałki wskoczę i większego problemu nie ma. Ale jak deszcz przychodzi i półbuty chcę włożyć to dramat. Co to zimą będzie...

Ja po wizycie. No i cud się nie zdarzył, będzie chłopak :-). W taaaaaakim rozkroku bezwstydnik się pokazał, że sama wiedziałam zanim dr powiedziała, że chłopak, i śmiała się, że już sama wiem :-D. Morfologia idealna :-), a na niedoczynność tarczycy mam zwiększoną dawkę Euthyroxu z 25 na 50 i ponoć przy takich wynikach jak moje (niewielkie zwyżki do 2,9 obecnie) i takim tempie przyrostu 50-tka starczy. Więc jak widać nie wszyscy sieją panikę przy wynikach powyżej 2,5 ;-).

reklama
Ogólnie na lepsze żelazo najlepiej pić sok z pomarańczy (świeżo wyciskany) zawsze do mięsa (polecam karkówki albo steki)

Do góry