reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Ja nie wiem co my z tym mamy, bo ja tez jak juz leze na lozku gotowa na usg no tetno mi skacze jak szalone az lekarka sie smieje;) zawsze jakis stres jest, chociazby wszytsko do tej pory bylo ok.

reklama
Czesc kobietki!

Ja pierdziu skad Wy macie tyle czasu na pisanie :-D Ja od 2 dni siedze w jagodach , juz mi sie nawet w nocy snia, ale szkoda nie kozystac jak w tym roku taki wysyp , no i mieszkam w sumie przy samym lesie. Bylam w aptece po cos ochronnego na zoladek ..bo coraz gorzej po tym zelazie ale farmaceuta nic mi nie dal :baffled: Babka stwierdzila ze skoro mam przeboje po nim to znaczy ze akurat tej firmy lub formy nie przyjmuje :eek: Dala mi zelazo w plynie , takze mam teraz 3 w domu, nie licze na poprawe ...ale zobaczymy.

Widzialam temat szczepien...ja sobie nie wyobrazam nie szczepic dzieci:szok: Uwazam ze to totalna nieodpowiedzialnosc ! Moje dzieci byly szczepione na wszystkie podstawowe plus Rota i pneumokokki . Nigdy w zyciu nie chcialabym aby jakies nieszczepione dziecko bylo np. w grupie w przedskolu z moimi dzieciakami. Jezeli ktos nie chce szczepic prosze bardzo ale niech nie naraza innych dzieci.

Trzymam kciuki za wszystkie polowkowe !! :-) Dziewczyny aktualizujcie liste , widze ze tyle z nas juz zna plec a lista sie nie zmienia.

ps. na polowkowym sprawdzaja serduszko, mozg , nerki, brzuszek itd .

@dzag82 no niby tak, juz coraz blizej, ale nawet nie masz pojecia jak mi sie to dluży!!! :( prawie codziennie mi sie śni albo dziecko albo moj partner. O niczym innym nie mysle widocznie :)
Ja w dalszym ciagu u babci na wsi jestem. Jem sniadanie i zaraz bede zbierała sie do przychodni tutaj, bo musze poprosic lekarza o recepte. Skonczyl mi sie lek na astme, a go potrzebuje, jakos przeoczylam to, że moze mi sie tak szybko skonczyc zanim wroce do siebie, do domu. No ale babcia mnie zmartwila i mowi, że jesli nie mam zaswiadczenia od alergologa jakie leki na ryczałt może mi wystawic lekarz POZ to ten wystawi mi na 100%. No na takie ceny to mnie nie stać szczerze powiem i juz sie denerwuje... Bo u siebie to nigdy nie mialam potrzeby brania lekow na recepte od innego lekarza niżeli alergologa. :(

Dzień dobry
Ja tylko na moment, bo lecę do kosmetyczki zrobić się na bóstwo przed urlopem :-)

U mnie na połówkowym badano rózne długości kości, obwód główki, budowę serduszka, chyba też obwód brzuszka, mózg, wszystkie organy. Podobno ważna jest długość FL (chyba kość udowa) bo za krótka może świadczyć o ryzyku wad genetycznych. Nie zagłębiałam się w ten temat, więc nie chce mieszać, ale to ważne. I jeszcze jedno... poszczególne paramtery mogą odpowiadać różnym tygodniom ciąży, bo na tym etapie każdy dzieciaczek rośnie we własnym tempie. Jednemu szybciej rośnie główka, innemu rączki czy też nózki, dlatego odchylenia +/- 2 tyg są jak najbardziej w normie.

Baj!:-D

Ja mialam TSH 4,77 ktore wyszlo mi przy pierwszych badaniach krwi tj 6maja. Miesiac pozniej po braniu tabletek spadlo do 1,45. We wtorek ide na wizyte do endokrynologa, mam nadzieje, że nic nie podskoczylo tylko jest tak jak byc powinno. @Melisska32 idz dzis do endokrynologa, nie czekaj do wtorku na gina... A jakie leki bierzesz?

No to niedoczynność tarczycy to jakaś zmora teraz chyba :eek:. Ja miesiąc temu miałam 2,76, biorę Euthyrox 25 od tego czasu, jedna tabletka dziennie i wyniki sprzed 4 dni... 2,96 :dry: Niby nie dużo, ale ki czort... W pierwszej ciąży też miałam lekko przekroczone normy. Dzisiaj wuzyta u gin, ciekawe czy zwiększy dawkowanie, czy co...

hey dziewczyny
Meliska tez radzila bym od razu do lekarza bo to nie przelewki a do wtorku jeszcze daleko:eek:
U mnie ok dziś pogoda marna leje okropnie od rana dziś Maja konczy pierwsza klase:-) jestem taka dumna:-) Tesciowka dziś przyjezdza wiec super za to wczoraj tak się narobiłam bo to sprzątanie i piekarnik miylam i lodówki w dokumentach ukladalam itd. ze tak mnie plecy bolały ze nie mogłam wstać wiec dziś na luzie tylko poodkurzam caly dom kurze zrobie obiadek i będę gotowa :-) Ja polowkowe mam dopiero we wtorek wiec już bardzo blisko:-) A i dzięki za rady co do usg w 3d wiec pojde sobie w 28 tyg :-D miłego dzionka zycze :-):laugh2:

reklama
Obecnie zeszłam do 2.2, ale przy dawce 100 euthyroxu. Z tarczycą niestety bujam się od 3 lat (kiedy to odstawiłam antykoncepcję). Jak na zawołanie TSH podskoczyło z 1,1/1,3 do 10.:confused2:

Dzag to normalne w ciąży, że mimo brania leków, TSH rośnie, w końcu masz w sobie dziecko, co również obciąża organizm.

Do góry