reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olu, ja wczoraj też poczułam podobne ruchy i ułożenie dziecka. Ale moja to chyba dupką albo główką się ułożyła koło ścianki, bo wyczułam bardzo małe wybrzuszenie (takie mocno napinające), a jak zaczęłam głaskać to wtedy urządziła sobie dyskotekę w brzuchu, fikołki, mini kopniaczki - mąż cały czas trzymał rękę i cieszył się jak głupi:-D

reklama
no u mnie bylo podobnie ale mam wrazenie ze malenstwo lezało tylem do sciany brzucha bo mozna bylo wyczuc tak jakby byla i glowka i plecy i pupka:) a potem przez jeszcze dobra godzine nie umialam spac i czekalam czy moze jeszcze cos poczuje :) zreszta moj maz to nawet przez sen co jakis czas przykladal reke do brzuszka jakby tez jeszcze czekał:) cudowne uczucie:) mam nadzieje tylko ze to faktycznie maluszek byl a nie ze cieze sie ze swoich jelit albo czegos innego hehe:) swoja droga myslalam ze dziecko jest juz ciut wyzej i zdziwilam sie ze czuje to tak nisko

też tak wczoraj miałam, jakby "guz" na brzchu z głowy albo pupy, mega napięty i takie uczucie rozpychania hehe cudowne:-)

Urlopowiczki, udanych i spokojnych wyjazdów!

Urlopowiczkom życzę udanych wakacji i przede wszystkim pogody!!

Co do wypychania brzuszka to ja też to mam od kilku dni..poza tym mały od czasu do czasu mnie kopnie :) przeżycie nie do opisania!!:-)

Mam do Was pytanie czy powiększył Wam się celullit podczas ciąży??!! Powiem Wam,że ja swoich ud normalnie nie poznaje :( jestem w szoku,że tak mnie zaatakowało a codziennie się smaruje specyfikami różnymi... macie jakieś sprawdzone rady na pozbycie się chociaż w jakimś stopniu teraz tego dziadostwa??

Mam do Was pytanie czy powiększył Wam się celullit podczas ciąży??!! Powiem Wam,że ja swoich ud normalnie nie poznaje :( jestem w szoku,że tak mnie zaatakowało a codziennie się smaruje specyfikami różnymi... macie jakieś sprawdzone rady na pozbycie się chociaż w jakimś stopniu teraz tego dziadostwa??

ja zauważyła większy na udach, od razu kupiłam coś do smarowania. Dużo wody i codzienna aktywność+ nie przytyć za dużo. To jest taki celulit, ze powinien po ciąży zniknąć, ale też wolę dmuchać na zimne;)

Witam się z grudniowymi Mamami :)
Termin mam na 31.12, więc może przeskoczymy na 2016 r., ale póki co, zostaję tutaj :)
To moja druga ciąża, mam nadzieję, że będzie troszkę lżej niż w pierwszej, ale... czas pokarze. Póki co jest dobrze i z tego się trzeba cieszyć :)

Urlopowiczki miłego wyjazdu i odpoczywajcie ile wlezie:-):-)
Ja co do ulozenia dzidzusia mam tak co dziennie ze układa mi się przy scianie brzucha i czuc jego plecki pupke i glowke:-) uwielbia wtedy glaskac brzuszek a kopie mnie bardzo duzzo wiec wiem ze wszystko jest wporzadku:-) w poniedziałek już usg i zobaczymy kto tam rosnie:-D Tesciowka wczoraj z kuzynka 16l przyleciały dziś obiad z glowy miałam bo tesciowka robila :-) Mialam jechać pokazac Londyn ale pogoda nie dopisuje wiec dopiero w tyg pojade :-) Wyniki w czerwcu miałam ok ale w pon po usg powinni pobrać mi krew i mocz wiec tez mam nadzieje ze będzie dobrze. Milego weekendu zycze :-) Ai witam nowe mamusie:-)

qhasia dziękuje :) a polecasz coś do smarowania??!! Masz coś sprawdzonego czy kupiłaś co było?? :)

kupiłam pierwsze lepsze- Dax Cosmetics Perfecta Mama- nic nie nie powiększa więc jestem zadowolona. Ale pilnuje wagi i codziennie staram się przynajmniej spacerować:) a Ty co używasz?

reklama
Czesc Kobitki !

Aleeeeeeeeeeeee mi nogi w d... dzisiaj wchodza, moj syn 1 sierpnia ma urodziny, wymarzyl sobie jakies bajeranckie słuchawki do *pleja, kuzwa nigdzie nie moglismy ich znalezc. Mimo ze autem to i tak ciezko sie turlac po tych sklepach z obrazonym na caly swiat 11 latkiem .Przynajamniej po drodze dupsko zaciagnelam do dzieciecego zeby sie przy wozkach odstresowac :-D.
Qrna jak mi ktos jeszcze powie kiedys ze chlopcy sa latwiejsi w obsludze to go chyba smiechem zabije :-D

Dziewczyny nie martwcie sie tym cellulitem bo to normalne, poprostu mamy inna gospodarke hormonalna teraz po porodzie powoli wszystko wroci do normy ! Przy odrobinie wlasnego poswiecenia :tak: ..Druga sprawa wszelakie kremy nic nie daja , tylko masaze chinska banka ( w ciazy zakazane) algi i od czasu do czasu fatburner w kapsule u kosmetyczki..polecam !!!:tak:

EHHH wy czujecie wypinanie , a ja jedynie lekkie pukakanie :eek: ale dobre i to bo jeszcze jakis czas temu nic nie czulam, w zadnej ciazy takich numerow nie mialam dzieciaki szalaly ze hej a to jakis leniuch mi rosnie :baffled:

Dziewczyny urlopujace dobrej zabawy i szerokosci na drogach !!:tak:

Do góry