reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

hey dziewczyny :-D Szkrabek gratuluje zdrowego synka:-D U mnie jak na razie ok migreny minely:tak: wiec jest dobrze ze snem niemam problemu a wręcz przeciwnie bardzo dobrze mi się spi i w dzień tez spie:-) ni emam problemów z cera wiec nie wiem co poradzic:-(Wczoraj obcielam córci wlosy miała do polowy tylka a scielam jej za lopatke a jaka szczesliwa jest bo koleżanki w klasie tez sciely wiec iona chciała szukałam w Londynie salonu co dolacza się do akcj daj włos ale nie znalazłam a bym oddala wlosy. Już raz poczułam maluszka takie leciutkie musniecie aniołka:-D:-D pozdrawiam was serdecznie i milej nocki zycze

reklama
Cześć dziewczyny :) postanowiłam w końcu wyjść z krzaków. Gratuluję wszystkim zdrowych dzidziusiow :) my w pt mieliśmy prenatalne i z maluszkiem wszystko bardzo dobrze, dziś wynik testu pappa to potwierdzily :) zazdroszczę poznania płci, bo nasz maluch nie chciał się nam okazać ;) olciastrzelce dzięki za link juz tez się zarejestrowałam :) pozdrawiam

w poniedzialek bylismy na prenatalnych, mamy przesliczne pierwsze zdjecie naszej CÓRCI ;))) jestem wniebowzieta, jak przypomne sobie jak skakala po moim brzuszku podczas badania. Dzisiaj koncze 13 tydzien, w koncu drugi trymestr!

Cześć dziewczyny.
Mam wizytę u mojej ginki - mam nadzieję, że już się pozbędę cholernych zastrzyków :sorry: no i będę błagać o zielone światło na sex :-p 5 miesięcy abstynencji z ciachem obok mnie to zdecydowanie za dużo jak na mnie ;-)

dziś już ból głowy przeszedł - wyspałam się - jupi! chyba tego po prostu było mi trzeba... a kładłam się jeszcze z takim napieraniem na głowę, że hej! Ale dość szybko zasnęłam po mimo bólu... dziś mam zdecydowanie więcej siły i energii na cały dzień :-)

Miłego dnia!

Beti88 witaj i spokojnej ciąży! Super, że u maluszka wszystko dobrze.

Luckyluckyme gratuluję dobrych wyników badań!

Dreddka też nie mam doświadczeń z polipami, ten tzw. doczesnowy jest na tle hormonalnym (od betahcg i wysokiego poziomu progesteronu), u niektórych kobiet się pojawia, u innych nie. Mogą się z nim dziać różne rzeczy, podobno często w drugiej połowie ciąży zanika, może odpaść podczas porodu albo w każdej chwili, może niestety zostać i wtedy trzeba go będzie wyciąć, ale to po porodzie dopiero. U niektórych kobiet w czasie ciąży trzeba założyć szew na szyjkę macicy (u mnie gin zdecydował, że póki co nie trzeba), całą ciążę może krwawić i plamić. Jeśli mocno krwawi podaje się leki przeciwkrwotoczne.

Co do ćwiczeń to ja odliczałam dni do końca pierwszego trymestru żeby już dostać pozwolenie, a tu klops. Przed ciążą ćwiczyłam 5 razy w tygodniu, nawet jak byłam po 12 godzinach w pracy to spinałam pośladki i robiłam trening, a teraz wolno mi iść na spacer co najwyżej. Już czuję skutki uboczne bo przytyłam 3kg od początku ciąży, mimo dręczących mnie wymiotów i boję się co będzie dalej. Mój organizm był przyzwyczajony do spalania kalorii, a teraz mimo, że pilnuję prawidłowego odżywiania to jakoś mi ta waga w górę szybko idzie.

Szkrabek proszę Cię, nie wspominaj o seksie :confused2: ja będę miała zakaz do końca ciąży, zresztą mam od samego początku. A tak na poważnie to trzymam kciuki za zielone światło dla Was! :tak:

Agak1987
u mnie mdłości i wymioty już się skończyły, ale były całodobowe i doskonale je pamiętam. W sumie na dniach powinno Ci minąć czego oczywiście Ci życzę. Apetyt i smak też zaczynają wtedy wracać. Daj znać jak tam po USG. Na pewno wszystko jest dobrze :tak: a nerwy rozumiem, sama się okropnie bałam.

Olciastrzelce nie zazdroszczę bóli miednicy, jesteś może drobnej budowy? Może tak reagujesz na powiększającą się macicę?

Malisska, współczuję stresu. Oby ten polip siedział tam grzecznie i nie przeszkadzał. Albo zniknął? Nie wiem co lepsze, bo się nie znam :-p. W każdym razie, żeby wszystko było ok.
Szkrabek, współczuję tych problemów ze spaniem. Mnie nic bardziej nie wytrąca z równowagi jak niewyspanie. Wtedy bez kija do mnie nie podchodź. Ja szczęśliwie mam spanie jak noworodek. Mogę spać wszędzie i o każdej porze :-D. Kładę się koło 22:00, w nocy obudzę się na siku, picie, kaszel, picie, siku kaszel i dalej ledwo wstaję na dźwięk budzika :-D.
Ahak1987 trzymam kciuki za dzisiejsze badanie genetyczne. Może się dowiesz, czy to dziewczynka czy chłopczyk :-).
Olciastrzelce, dzięki za link do Bebiprogramu :tak:.
Witajcie Beti88 i Luckyluckyme :-).

U mnie polip też nadal jest. Krwawił tylko 1 raz w trakcie badania u lekarza, później sytuacja się uspokoiła i już nie dawał o sobie znać. Póki nie krwawi mogę trochę "poszaleć" więc nie muszę już leżeć :D :D :D Mogę normalnie żyć, jednak bardzo się oszczędzać. Mam zatem w planie od przyszłego tygodnia zapisać się na basen i zajęcia dla kobiet w ciąży :)

Dzag wolałabym żeby sobie zniknął ;-) Tak czy siak dziękuję :-)

Saara a gdzie masz tego polipa umiejscowionego? Na szyjce? U mnie plami od wtorku i nie chce przestać. :-(
Nie boisz się zacząć zajęć dla ciężarnych skoro masz prowadzić bardzo oszczędny tryb życia? Konsultowałaś się z lekarzem czy sama zdecydowałaś o basenie i ćwiczeniach?
Mój gin mi zabronił dlatego Cię tak dopytuję.

reklama
Melisska, Saaraa - trzymam kciuki by polipy poznikały - a sio dziady! :-)

luckyluckyme - gratuluję córeczki i po cichu troszkę zazdroszczę, bo sama miałam chrapkę na dziewczynkę... no ale cóż... jak to moja mama powiedziała "nie każdej jest pisane mieć córkę".
U mnie będzie teraz 3 facetów i ja rodzynek, więc to też ma swoje dobre strony ;-)

beti88 - witamy! :-) Mój też się na usg schował, mały drań, ale z testu NIFTY się dowiedziałam kim jest ten mały gość w moim brzuchu - ale nie powiem, ściskało mnie z niecierpliwości zanim nie dostałam wyników :-)
agak - kciuki za dzisiejsze badania!!! &&&&&&&&&&&& :-)
olastrzelce - dzięki za link :tak:

Do góry