Aenye nie bierz aspiryny w ciąży! Dopuszczalna dawka na dobę to 75mg, a taka dawka nie działa na przeziębienie. Sama biorę codziennie po 1 tabletce Acardu na tzw. rozrzedzenie krwi i dokładnie obgadałam z ginem temat aspiryny. Zgadza się że mała dawka nie zaszkodzi dziecku, ale też kompletnie nie pomoże na przeziębienie.
W tabletkach typu polopiryna czy aspirin c bayer-a jest 500mg aspiryny. To dawka, która może uszkodzić dzidzię.
Dopuszczalny jest paracetamol, łóżeczko, herbata z miodem i cytryną, sok malinowy, czosnek, ewentualnie w aptece kupisz tabletki do ssania lub syrop dla kobiet w ciąży *spam*.
Zozolka mnie jest okrutnie duszno jakby w powietrzu było za mało tlenu. W pierwszej ciąży też tak miałam, więc się nie przejmuję, tylko jest to uciążliwe, a po przejściu 100 metrów dostaję zadyszki. No i mam zawroty głowy. W ogóle w tej ciąży mam komplet dolegliwości.
Właśnie wróciliśmy z parady smoków. Był taki tłum ludzi, że prawie nic nie było widać. Trochę szkoda, ale i tak było fajnie.