reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Szkrabek współczuję stresu, jednak przeczuwam, że wszystko jest z Twoim maleństwem w najlepszym porządku :tak:
szkoda, ze trzeba wydać tyle kasy, no ale cóż, przynajmniej będziesz spokojna, mus to mus.
trzymam kciuki za szybki i wlaściwy wynik testu!!:-)

reklama
Zdecydowanie uważam tak jak poprzedniczka, na pewno jest wszystko w porządku. Ale rozumiem Cię z tymi badaniami, ja pewnie kuźwa będę za tym samym latać. GRRR. Strasznie zła jestem na ta Pappe. Jeszcze zadzwonie do lekarza przed aż i zapytam, czy to ma naprawdę sens. Ech

Witam Dziewczyny :-)

Pol dnia znowu w przychodni spedzilismy bo maly rano jeszcze bardziej wysypany no i mialam racje wysypka alergiczna po tym ugryzieniu najjpewniej, dostal leki odczulajace i zobaczymy co dalej ...takze zdjecia nie wstawiam . Wogole jak nie urok to...... zawsze cos sie dzieje jak mamy gdzies jechac, przed jakas impreza itd :eek: w niedziele jedziemy na pare dni do maszego lesnego domku i o przychodnie czy szpital raczej ciezko bo to takie typowe zad..pie jest ze nawet sygnal komorki sie gubi ehhhh.Takze mam nadzieje ze mi synio podzdrowieje.

szkrabek a to sie nastreowalas, ale kochana jak pamietam normy to NT twojego dzidziusia jest jak najbardziej ok:tak:tylko poprostu gorna granica wiec mysle ze wszytko bedzie ok :tak: zwlascza ze robisz PAPPA no i Nifty podobno wykrywa 98% wad. warto czasami wydac taka kase dla wlasnego pokoju psychicznego.

aenye u mnie chlopaki juz spore 16lat 11lat no i 2 maluchy 4 i 3 lat wiec prawie jak blizniaki :tak: Kochana ja tez naleze do tych nerwowych , ale przy dzieciakach musze miec nerwy ze stali . Czasami wychodze przed chate i robie pare wdechow zeby juz calkiem nie osiwiec :-D Jak to mowia male dzieci male klopoty im wieksze tym i problemy rosną, ale ogolnie sobie radze i nie chcialabym innego zycia :tak: Kocham ten moj szalony dom pelen dzieci, kota i psa :-)

Dziewczyny widze ze temat mdlosci powraca dzieki Bogu juz u mnie te mulenie w koncowce ...w zyciu sie chyba tak nnie umeczylam 24h na dobe :baffled:

Poczytalam o teście nifty i mam przeciwskazania, także temat z głowy,
Kolezanka mi opowiadała jak jej dziecku wyszedł za dlugi kark na usg i przeszla przez wszystkie badania pappa, aminopunkcje i wyszlo ze ok, syn tylko urodzil sie z dlugim karkiem bo ona tez taki ma :d, z kolei jej koleżance wyszły ok wszystkie te badania a dziecko urodzilo sie chore, :(

Zozzolka a czemu przeciwskazania? Pobiera się 10ml z krwi żylnej, jak do zwykłych badań?

To mnie włąśnie irytuje, tzn opinie wyczytane w necie. Że mimo wyników ok dziecko było chore i odwrotnie. Ech

..aenye - jest klika przeciwwskazań do zrobienia testu

Przeciwskazania do zrobienia testu NIFTY™:
  1. Jeśli pacjentka została poddana przeszczepowi narządów
  2. Gdy pacjentka jest nosicielem chromosomalnej aneuploidii, chimerii chromosomowej, mikrodelecji i mikroduplikacji chromosomowych
  3. Jeśli pacjentka została kiedykolwiek poddana terapii komórkami macierzystymi
  4. Jeśli w ciągu 6 miesięcy przed zajściem w ciążę pacjentka została poddana transfuzji krwi

Cześć dziewczyny :-) podczytuje i kibucuje Wam od kilku tygodni:-) nie chciałam wcześniej przyłączac się do Waszego grona,żeby nie zapeszyc...to moja 6 ciąża, po 5 poronieni, wszystkie na wczesnym etspie- 5-6 tydzień. Dziś jestem w 11 tygodniu, tydzień temu byłam na usg i wszystko ok...ale od wczoraj swiruje...poza tym,że wymiotuje co drugi dzień, w ogóle nie czuję,że jestem w ciąży...Piersi praktycznie wcale mnie już nie bolą, chociaż zawsze mało bolały, nawet teraz wydaje mi się zmniejszyły, od dwóch dni pobolewalo mnie podbrzusze, dziś już tylko jajniki albo więzadła...bardzo się boję,że to koniec...a usg dopiero 12 czerwca :-/ czy któraś z Was też tak ma, czy tylko ja takie czarnowidztwo uprawiam:-(
Przepraszam, za taki pesymistyczny wpis,ale musiałam się gdzieś wywalić :-(

Szkrabek, na pewno będzie wszystko dobrze ;-) chociaż sama nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła...? Trzymam kciuki!!

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki :-)

szkrabek, dzięki, nie wiedziałam. mam nadzieję, że nie będę musiała tego się dowiadywać na własnej skórze. tzn badań dodatkowych :/

apolinka, czarnym myślom się nie dziwię, ale jestem przekonana, że skoro się dzidzia ładnie zagnieździła i rozwija dobrze, to nie musisz się tak martwić. trzymam mocno kciuki. to 12 czerwca będziemy mieć razem USG :)

Aenye, z jeden strony bardzo się martwię i wątpię, a z drugiej jeszcze bardziej wierzę,że jest ok...
Idziemy prawie łeb w łeb, bo u mnie to dziś 10t2d. :-)

reklama
Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi proszę, bo czytałam rózne opinie i juz sama nie wiem co mam o tym myśleć. Jestem w 11 tygodniu ciąży. W tym okresie możliwe jest odczuwanie ruchów maluszka w postaci drgań czy jak to niektórzy określają bulgniec. Od kilku dni zaczęłam odczuwać lekkie drgania coś jakby telefon wibrowal w kieszeni. Czy któraś z was odczuwał coś podobnego ? Nie wiem już czy powinnam się cieszyć cz zastanawiać się czy mam urojenia czy martwić i udać do lekarza

Do góry