reklama
Zozzolka nie daje zagęstnik wiec nie pomogę sorry
Apolinka moja mala też się pręży i kupki nie robię ale puszcza baczki wiec jest ok tak też polozna mi mówiła i ze moze wyprozniac się raz na kilka dni i tak właśnie jest
Apolinka moja mala też się pręży i kupki nie robię ale puszcza baczki wiec jest ok tak też polozna mi mówiła i ze moze wyprozniac się raz na kilka dni i tak właśnie jest
Domi_Polka
Fanka BB :)
Gosia moj tez sobie juz "gada" i az serce mi sie raduje
Justa no ja nie musze wracac do pracy bo nie pracowalam przed ciaza. Tu w Niemczech jest nas stac na zycie z jednej pensji, bo jeszcze panstwo daje kazdemu dzIecku kindergeld (188euro co miesiac do 18 urodzin) i z racjo tej ze ja nie pracuje to staramy sie o elterngeld, czyli kasa dla rodzicow na wydatki. Dostaje sie pewna kwote i wybierasz sobie w ilu miesiacach maja Ci ja wyplacac. Ja rozpisalam na 24 msce bo tyle mozna najwiecej a wiadomo ze lepiej jak wplywa kasa dluzej, nawet po mniejszych kwotach niz jak nagle duzo ale krotko...a pozniej by brakowalo, a tak po dwoch latach zaczne sie rozgladac za praca, chociaz jak sobie pomysle ze bede musiala tam gadac po niemoecku to az mnie skreca :/
Sliwka super ze rodzinka znowu was odwiedza zazdroszcze...
quchasia moj Oski to samo!!! Glowa ttlko w lewa strone i mega mocno ja tam odgina...az czasami mam wrazenie ze zaraz obkreci ją wokol wlasnej osi... Masakra jakas. Do 10 lutego nasza pediatra ma urlop wiec czekamy i od razu do niej pojdziemy z tym, niech nas dalej skieruje bo tak byc nie moze.
Gosia trzymam kciuki za szczepienie, oby bez placzu i zlego samopoczucia!
Dzag haha no dzieki, miod na serce a ja nerwicy dostaje przez to... A.co mi potrzebne zeby wyrobic dziecku pesel? Bo wiosną bedziemy jechac do PL i wlasnie pesel bede malemu wyrabiala.. Wiec co musze miec??
A przetlumacz mi jeszcze co ten Twoj Tymus powiedzial?? Bo nie rozumiem
Gosia Ty wyrabialas pesel Agatce?
apolinka moze to nie zatwardzenie? Bo Oski tez sie prezy i robi czerwony, ale kupy ma dosc mocno plynne i czasami tylko baczki puszcza przy tych mękach swoich. A ja czasami tej herbatke mu daje z kopru
Oski dzis konczy 8tygodni. Masakra ale ten czas leci... A jeszcze 6 dni i bedzie mial 2 miesiace szok!!
Justa no ja nie musze wracac do pracy bo nie pracowalam przed ciaza. Tu w Niemczech jest nas stac na zycie z jednej pensji, bo jeszcze panstwo daje kazdemu dzIecku kindergeld (188euro co miesiac do 18 urodzin) i z racjo tej ze ja nie pracuje to staramy sie o elterngeld, czyli kasa dla rodzicow na wydatki. Dostaje sie pewna kwote i wybierasz sobie w ilu miesiacach maja Ci ja wyplacac. Ja rozpisalam na 24 msce bo tyle mozna najwiecej a wiadomo ze lepiej jak wplywa kasa dluzej, nawet po mniejszych kwotach niz jak nagle duzo ale krotko...a pozniej by brakowalo, a tak po dwoch latach zaczne sie rozgladac za praca, chociaz jak sobie pomysle ze bede musiala tam gadac po niemoecku to az mnie skreca :/
Sliwka super ze rodzinka znowu was odwiedza zazdroszcze...
quchasia moj Oski to samo!!! Glowa ttlko w lewa strone i mega mocno ja tam odgina...az czasami mam wrazenie ze zaraz obkreci ją wokol wlasnej osi... Masakra jakas. Do 10 lutego nasza pediatra ma urlop wiec czekamy i od razu do niej pojdziemy z tym, niech nas dalej skieruje bo tak byc nie moze.
Gosia trzymam kciuki za szczepienie, oby bez placzu i zlego samopoczucia!
Dzag haha no dzieki, miod na serce a ja nerwicy dostaje przez to... A.co mi potrzebne zeby wyrobic dziecku pesel? Bo wiosną bedziemy jechac do PL i wlasnie pesel bede malemu wyrabiala.. Wiec co musze miec??
A przetlumacz mi jeszcze co ten Twoj Tymus powiedzial?? Bo nie rozumiem
Gosia Ty wyrabialas pesel Agatce?
apolinka moze to nie zatwardzenie? Bo Oski tez sie prezy i robi czerwony, ale kupy ma dosc mocno plynne i czasami tylko baczki puszcza przy tych mękach swoich. A ja czasami tej herbatke mu daje z kopru
Oski dzis konczy 8tygodni. Masakra ale ten czas leci... A jeszcze 6 dni i bedzie mial 2 miesiace szok!!
My juz w poczekalni przebralam malej pampkaw Domi chcialam sąd mleko ale spala tylko 10ml pocagala i nadal spi żeby tak szczepienie przesłała tak mi jej szkoda. A Mają tak nie przeżywała bo nie wiedziałam ze tak będzie plakac....
Domi pesel wyrobisz w pl raczej ja muszę do pl zawiesc przetłumaczony akt urodzenia jak i ten po angielsku i wtedy dadzą Polski akt i z tym aktem tutaj w Londynie do ambasady czy konsulatu po pesel a pierwszy paszport na rok daja bez peselu żeby jechać do kraju pozalatwiac sprawy. Ja muszę malej wyrobic paszport i zjedcie cyknac bo i nas się długo czeka i jak będę chciała to noebede mogla::/
Gosiu, jak tam po szczepieniu? Adaś też w końcu zrobi kupię, ale taka zbita, dziś to normalnie wyjelam ja z pampersa jak kulka.z ciastoliny...to też jest ok? W sumie po mm kupki są inne niż po KP ale żeby aż taka różnica? :-/
Ja chyba póki co też nie wracam do pracy, chyba,że bieda mnie przycisnie to będę musiała iść...do pracy mam godzinę jazdy w jedną stronę, i godziny pracy 10-18, więc nie byłoby mnie w domu cały Dzień, a wychodzę z założenia,że nie po to staraliśmy się tyle lat o dziecko,żeby tyle godziny bez nas było...a poza tym, do starej pracy już bym nie chciała wrócić...no ale czas pokaże :-) jakby co to przedszkole mam za płotem, więc chyba po sąsiedzku zawsze się miejsce dla nas znajdzie
Ja chyba póki co też nie wracam do pracy, chyba,że bieda mnie przycisnie to będę musiała iść...do pracy mam godzinę jazdy w jedną stronę, i godziny pracy 10-18, więc nie byłoby mnie w domu cały Dzień, a wychodzę z założenia,że nie po to staraliśmy się tyle lat o dziecko,żeby tyle godziny bez nas było...a poza tym, do starej pracy już bym nie chciała wrócić...no ale czas pokaże :-) jakby co to przedszkole mam za płotem, więc chyba po sąsiedzku zawsze się miejsce dla nas znajdzie
My już po szczepieniu niunia dostała 2zastrzyki w jedną nozke i 1w druga;( no i do picia rota dostała przy pierwszym zastrzyku zdziwiła się co to ale na koniec zaczęła krzyczeć i przy następnych jeszcze głośniej nawet nie było minuty odstępy od zastrzyku jeden po drugim podawała a Agatka tak mocno krzyczała ale dała się w miare szybko uspokoic wróciliśmy to zjadła 90ml i spi sobie js odkurzylam obiad wstawilam w łazience ogarnelam i teraz będę się sciagac żeby miała świeże mleczko a mi się zrobił stan zapalny korzenie którego będę wyrywala za tydzień i muszę jutro podskoczyć po amoksycilnie bo to jedyny antybiotyk który można badać w ciąży i karmiac ajjj ja to się mam jak nie urok to sra***a
zozzolka
Fanka BB :)
Dzag ta wlasnie dostawka.
A ten 3 przepływowy to 6*? Taki strasznie leci ze sie wylewa z buzi
2 blokuje to x tez nie przejdzie. Nie daje tyle co na opakowaniu tylko z pol miarki do 150ml i tak przytyka a ulewanoa jest mniej to szkoda rezygnowac mi .
Apolinka dopajasz czyms?
A ten 3 przepływowy to 6*? Taki strasznie leci ze sie wylewa z buzi
2 blokuje to x tez nie przejdzie. Nie daje tyle co na opakowaniu tylko z pol miarki do 150ml i tak przytyka a ulewanoa jest mniej to szkoda rezygnowac mi .
Apolinka dopajasz czyms?
reklama