reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

zozzolka super wieści i niech maluszek rośnie zdrowo! A jak dużą masz torbiel i z ciekawości zapytam co Ci lekarz zalecił? Bo u mnie tylko obserwacja. Ale moja torbiel jest endometrialna i lekami tego się nie zlikwiduje. Liczę na to, że dzięki bąbelkowi się wchłonie. Mnie jajnik nie boli, wcześniej też nie bolał, ale to pewnie kwestia wielkości i umiejscowienia torbieli.

Co do witamin to odkąd zobaczyłam 2 kreski biorę femibion 1. W przyszłym tygodniu zaczynam brać 2. Chociaż moja kuzynka, która pracuje na oddziale noworodków uważa, że branie takich witamin w ciąży jest zbyteczne jeśli kobieta się dobrze odżywia, bo potem rodzą się same wielkoludki :-D Ja jednak wolę mieć pewność że dziecku dostarczam wszystkie niezbędne składniki odżywcze.

olciastrzelce najważniejsze, że jest wszystko dobrze. U mnie sytuacja wygląda podobnie. Co prawda mam rodzinę 120 km ode mnie, ale za to męża na weekendy tylko. Czasem się zdarzy, że jest w tygodniu w domu, ale to rzadko. Ale ze wszystkim trzeba sobie poradzić. Jak mus to mus. Zawsze są jeszcze znajomi z pracy, na których zawsze można liczyć:-)

Ostatnia edycja:
reklama
kassia181 może kontrolować i pracodawca. U mnie chyba miała miejsce taka niby kontrola ale w sposób wręcz ośmieszający moją firmę. Będąc regionalną w życiu bym się nie porwała na to, żeby łazić za ciężarną i robić jej zdjęcia z ukrycia. Ale kto co lubi ;)
Przypuszczam, że jutro w związku za wizytą w moim mieście szanownej pani regionalnej, znów podejmie próbę przyłapania mnie w sumie sama nie wiem na czym :)

Witam dziewczyny. Nie wiem czy mnie pamiętacie...wtedy niestety okazało się ,że to torbiel dawała błędny wynik. A teraz istnieje szansa ,że będę mamą styczniową. Na chwile obecną jest mi już bez znaczenia czy grudzień czy styczeń ,pragnę tylko mieć zdrowego dzidziusia.
Tak więc wszystkim z osobna życzę lekkiej ciąży z cudownym zakończeniem. Pozdrawiam oraz miłej niedzieli :)

Wspaniała wiadomość marcepanek :-) Mam nadzieje, ze będziesz się cieszyć swoim maleństwem. I rzeczywiście bez znaczenia, grudzień, styczeń... :-) Robiła betę? Kiedy wizyta? Mam nadzieje, ze nudności zbytnio nie męczą . ;-)

Katty83 jutro wszystkiego sie dowiem jak zadzwonię do lekarza. Tymczasem mam cztery pozytywy wyglądające tak. Mdli od dwoch dni ,ale szczerze już sądziłam ze z nerwow. Termin @ był wczoraj ,oczywiście nie przyszła ,więc wszystko jest jeszcze wczesne. Mieszkam w UK i tu troche inaczej podchodzą do sprawy ,choc lekarz obiecał ze najpóźniej w 6tyg zrobią mi USG gdzie normalnie robia dopiero miedzy 12 a14 tyg ciąży. Zobacz załącznik 688855

Marcepanek trzymam kciuki.
U mnie już w czwartek usg prenatalne. Z jednej strony im bliżej tym bardziej się denerwuje, a z drugiej bardzo chcę zobaczyć maleństwo i mieć pewność , że jest wszystko dobrze.
W weekend planujemy obwiescic rodzinie radosną nowinę i połączyć to z dniem matki. W pracy powiem albo w piątek albo dopiero w następny poniedziałek. Już widzę ten szum jaki się zrobi, będą to przeżywać cały tydzień pewnie :-D nie lubię takiego zainteresowania moją osobą, ale muszę to przeżyć jakoś.

Piotrusiowa dlugo wytrzymalas nic nie mowiac rodzinie. Ja po pierwszym tescie pozytywnym rozgadalam wszystkim bo nie moglam wytrzymac. Swietna niespodzianke zrobisz i to w dzien matki, zapowiada sie radosny nastepny weekend.

reklama
Marcepanek - super wieści! Gratulacje! :-)
Piotrusiowa - szacun! Ja powiedziałam bliskim, bo bym nie wytrzymała - samo czekanie na serduszko było katorgą, ale nie puściłam wcześniej pary z ust :-) jeszcze nie wszyscy znajomi wiedzą - czekam z upublicznieniem wiadomości do usg genetycznego - jeszcze 11 dni :-)

ja brałam folik, ale jak mi zaczęła hemoglobina spadać, to ginka przerzuciła mnie na witaminy dla ciężarnych i jest tam też folik - biorę falvit dla ciężarnych.

Do góry