reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

hej Dziewczyny, dawno nie pisalam, ale ciągle Was czytam , więc jestem na bieżąco :tak:
za wszystkie dziewczyny z problemami trzymam kciuki, będzie dobrze !!
Marcepanek, testy pierwsza klasa, gratuluję!!
Trzymam też kciuki za zbliżające się pomyślne USG!! Ja mam dopiero 16 czerwca, więc jeszcze musze sobie poczekac..

Jak u Was z dolegliwościami?
Ja jestem ciągle śpiąca i zmęczona,nieważne jak dugo bym spała, chata powoli zarasta brudem, dziś ledwo uporałam się ze stertą prasowania, a spalam do 10ej :zawstydzona/y:
poza tym ciągle mdłości, szczególnie wieczorową porą:baffled:
ehh.. mam nadzieję, że już niedługo..
pozdrawiam Was wszystkie i życze spokojnego wieczoru :-)

reklama
Kassia181, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte.
Troche smutnych wiesci tez widze bylo :-( Glowy do gory!! Widocznie czeka na Was inna Dziecinka :-)
Przepraszam, ze tak bezosobowo sie poodnosze, ale nie bylo mnie od czwartku i nadrabiam :p
Co do kontroli zwolnien przez pracodawce - oczywiscie, ze moze kontrolowac, jesli ma podejrzenia ku niewlasciwemu wykorzystywaniu zwolnienia. Nie ma prawa natomiast rzadac pisma od lekarza - czy to ginekologa czy innego - zalecen dla pacjenta, ktory iest jego pracownikiem. To prywatna sprawa pracownika. Skoro lekarz wystawil zwolnienie to znaczy ze taoie wlasnie sa jego zalecenia. Niech sobie to kwestionuje w.zusie jak mu sie nie podoba. A przy ciazy akurat ciezko bedzie podwazyc zasadnosc zwolnienia lekarskiego.
Dolaczam do dziewczyn jedzacych co chwile :-/ Ja jestem non stop glodna i wkurza mnie to strasznie. Co. Hwile burczy mi w brzuchu w pracy. Duzo na raz nie zjem, bo robi mi sie niedobrze i mam wrazenie ze pekne, ale jem bardzo czesto. Na szczescie na razie waga stoi.
Przelezalam caly weekend. Zle sie czuje, leb mi peka, nie mam energii na nic. Spiaca jestem, a w nocy zle spie. A jutro trzeba sie pozbierac do pracy :-/

Dzag wspolczuje dolegliwosci. W pierwszj ciazy spalam non stop! Niekiedy od 18 do 12, z przerwami na siku. A i tak niewyspana chodzilam tak jak Ty. Teraz doskwiera mi tylko bol podbrzusza. Czuje jak sie wszystko rozciaga i jakby pulsuje. Przez to caly czas sie boje czy wszystko w porzadku. Nie pamietam takiego bolu za puerwszym razem. Kazda ciaza inna.
Nie wiem czy byl juz ten temat poruszany ale nie zauwazylam go a mianowicie co sadzicie o piciu kawy w ciazy?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.
Dokładnie. Małe ilości nie zaszkodzą. Ja piję z reguły 1 rozpuszczalna, ale są dni, że nie wypiję żadnej a czasem muszę dwie, bo inaczej nie funkcjonuję normalnie, a wiadomo w pracy muszę być dyspozycyjna. Myślicie, że ma znaczenie jakieś czy kawa jest rozpuszczalna czy sypana? Moja gin przyznała się, że piła w ciąży 3 słabe kawy

kassia181 Powodzenia! Daj znać jak wrócisz.

Kassienko, & & & & & & & & powodzenia kochana i czekamy na wieści.

Ja od wczoraj znowu w szpitalu... Tym razem pojechałam do mniejszego i jest zupełnie inaczej. Personel uśmiechnięty, czysto, duże sale. Lekarze tez podobno bardzo dokładnie badają i nie wpuszcza, jak nie znają przyczyny. A jednak w Polsce też można, jak się chce :-)
miłego dnia :-*

kassia181 - trzymam kciuki za wizytę!!! Daj znać jak wrócisz...

dzag82 - współczuję Ci. Ja miałam podobnie, tylko mulenie mi na szczęście przechodzi... Czasem jeszcze jest mi niedobrze jak np. jestem głodna lub się przejem - wtedy się strasznie źle czuję... senność odchodzi, ale tak jak mówiłam, apetyt niestety nie :baffled:

kawy nie piję, bo podobno kofeina wzmaga skurcze, a ja juz mam dość perypetii jak na tą ciążę, więc wolałam w pierwszym trymestrze sobie darować. Natomiast w piątek idę do ginki i zapytam czy już mogę bezpiecznie ją włączyć - bo strasznie mi jej brakuje :-)

Wczoraj w Czersku odbył sie coroczny turniej rycerski i pojechaliśmy z młodym aby sobie pooglądał rycerzy i pojedynki, sam powalczył też :-) Zabawa była fajna, mnóstwo kramów z różnymi rzeczami do kupienia. No i do meritum, jedzenie było super - jadłam żur gotowany w wielkim kotle zawieszonym nad ogniskiem i podpłomyki :-) mmmmmniam - omniomniom :tak:
Przynajmniej się trochę wyrwałam z tego domu...

Dzag moje samopoczucie to katastrofa od jakichś 3 tygodni. :baffled:
Przez 2 tygodnie miałam całodobowe nudności i wymioty kilka razy dziennie, zawroty głowy, słabość taką, że na nogach ciężko było ustać.
Przez 3 dni czułam się całkiem dobrze, bez wymiotów, nudności tylko falami kilka razy dziennie, a wczoraj tak się źle czułam, że nie mogłam wstać z łóżka. Bardzo źle spałam w nocy- co 2 godziny się budziłam, dziś jak na razie jest ok, byłam na spacerze, mam nudności, ale do przeżycia.

Kassia czekamy na wieści!

AlfaBeta ja kawy nie piję odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży, ale mi jej nie brakuje, nawet zapach kawy powoduje u mnie mdłości.

Katty czemu znowu szpital?

reklama
hey dziewczyny:-) Katty a co się znowu stało? kassia daj znac jak wrócisz od gin 3mam kciuki:-) Marcepanek a z kond jesteś z uk? ja mieszkam w Londynie i mam usg dopiero w 12tyg czyli za 9dni i już się doczekać nie mogę:-) U mnie w miare wporzadku od wczoraj glowa bolał ale dziś jak wstałam nie wytrzymałam i wzielam tabletke i jest ok:-) Jak to po weekendzie sprzątania duuzo obiadek trza zrobić a tak mi się nie chce ze szok bym tylko spala i nie mam energii na nic :baffled: mdlosci mam tylko jak jestem glodna wiec jest ok. Corcia co wieczor przed spaniem kladzie reke na brzuszku i mowiw kocham cie dzidziusiu słodkich snow:-D az lezka się kreci w oku :-) miłego dzionka zycze pozdrawiam:-)

Do góry