reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

olciastrzelce odpoczywaj dużo i nie stresuj się, najważniejsze że widziałaś bąbelka :-) Jestem ciekawa ile Twój maluszek ma mm i jakie jest tętno? W tym samym czasie co Ty dzisiaj, ja miałam 1 usg robione. Mnie to z OM wychodzi 30.11, a z usg 2.12. Jakoś grudzień bardziej mi odpowiada, choć liczę się z tym że to może być i połowa listopada. Zobaczymy jak szybko będzie się chciało dzieciątku na świat przyjść.
kassia181 Ty się nie martw, co ma być to będzie, najważniejsze to myśleć pozytywnie, Wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie.
.szkrabek wydaje mi się, że Twoje dolegliwości są całkiem normalne. Też mam czasem coś takiego, że jak się pochylam i za szybko podnoszę to robi mi się ciemno przed oczami i w głowie kręci. Może to sprawka ciśnienia...

U mnie z bardziej wkurzających dolegliwości jakie zaobserwowałam to spuchnięte kostki. Nigdy nie miałam z tym problemów, a tu chyba woda zaczyna mi się zbierać w nadmiarze i puchną mi jak za długo stoję. Teraz właśnie za prasowanie się wzięłam i musiałam przerwę zrobić. A na siedząco nie umiem prasować. Muszę zakupić niebawem specjalne rajstopy przeciwżylakowe, bo jeśli mam tendencję po mamie to cienko widzę swoje nogi pod koniec ciąży:baffled: Tylko jak w upały nosić takie rajstopy. W pracy mam biuro po bardzo słonecznej stronie. Latem od rana do godziny 13 jest taki upał, że ciężko wyrobić, a dodam, że jestem z tych zimnolubnych raczej. Miesiące wakacyjne są dla mnie strasznie męczące. Poza tym jak już kiedyś pisałam jest to okres wzmożonej pracy. Mam nadzieję, że spotkam się ze zrozumieniem mojego kierownictwa i przeniosą mnie na ten czas w inną część budynku, gdzie będzie chłodniej. Jeśli nie... niestety muszą liczyć się z tym, że pójdę na zwolnienie, bo nie mogę sobie pozwolić na spowolnione reakcje i jakikolwiek błąd. Ogólnie mam do czynienia z przepływem dużych pieniędzy i ewentualna niedyspozycja i roztargnienie nie mogą mieć w żadnym wypadku wpływu na wynik pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Kassia181 czekamy z niecierpliwością na dobre wieści!

Dziewczyny pytanie mam! Może któraś z Was zna się na tej kwestii. Czy osoba która chorowala na ospę może teraz zarazić się od chorych na ospę polpascem? Jutro mamy rodzinna imprezę z dziećmi które są w trakcie ospy i zarazaja się jedno od drugiego. Nie wiem czy mam iść czy zostać w domu.

Saaraa ospa i polpasiec to ta sama choroba. Za pierwszym razem choruje się na ospę za drugim na polpasca. Tak więc jak najbardziej można sie zarazić od dzieci z ospa nawet jak ją przechodzilas.

Saara zdecydowanie odpuscilabym sobie imprezke. Półpasiec w ciazy jest niebezpieczny dla płodu. Zwłaszcza w pierwszym trymestrze.

Saaraa moja siostra miala dwa razy ospe, a mowi sie ze tylko raz można, zdecydowanie odpuść imprezę.

Hej dziewczyny. Ja wlasnie leze w szpitalu bo zaczelam krwawic dosc mocno :-( z nerwow az plakalam jak dziecko na szczescie dyzur mial moj prowadzacy lekarz. I wiecie co.. w koncu zobaczylam moja fasolke i uslyszalam bijace serduszko ;-) juz nie musze czekac do wtorku i sie niecierpliwic. Martwi mnie tylko bo to byla zywpczerwona krew i to w duzej bardzo ilosci. Lekarz powiedzial ze to sie czasem zdarza ale szyjka jest nadal prawidlowo zamknieta i jest wszystko ok. Mam 6 tydz1dz wiec wg usg termin jest na styczen ale z om na grudzien wiec zostaje na grudniowkach bo dobrze mi tu z wami.

olcia super wieści, jest maluszek, jest serduszko! Teraz musisz uwierzyć w swojego kropka! :tak: musi być dobrze!
Krwawienie jest zawsze mega stresujące, ale wiele dziewczyn je ma i rodzą śliczne, zdrowe dzieciaczki! Może akurat to był termin Twojej następnej miesiączki, a może miałaś jakiś krwiaczek, który zszedł... najważniejsze teraz być na siebie uważała i była dobrej myśli :-)

kassia181 - to się tyczy też i Ciebie - jesteś w bardzo podobnej sytuacji co olcia, więc liczę na dobre wieści w poniedziałek - nie przyjmuję innych :-):tak:

szkrabek no zobaczymy w poniedzialek-tak szczerze to nie wierze juz ze bedzie ok. tak jak powiedzialam wczoraj mojeje kol gig, jesli to ma byc koniec to nie chce czekkac jeszce 1- dni tylko jak najszybciej bo dla mnie ejst to za ciezkie. staram sie bnie myslec za duzo- dzis nawet mi sie to udalo. olcia wedlug ostataniej meisiaczki byla 5 dni mlodsza od mojej ale ja tez mialam cykle 32-34 dni.

Ja dzisiaj znowu wyladoowalam w szpitalu z plamieniem, ale całe szczęście maluszek ok, na juz prawie 1,5 cm, pulls. 153 miarowy, termin na 28 grudnia. Zwiększył mi duphaston do 4 tabletek i kazał leżeć. Całe szczęście mogę w domu, ale do pracy, to już raczej nie wrócę... Tak się ciesze, ze zobaczyłam dzisiaj znowu nasze maleństwo. Na pamiątkę dostałam zdjęcie. Trochę jak alien wygląda ;-p w czwartek mam wizytę u mojego gin, wiec znowu się zobaczymy :-) :-) :-)

reklama
Dziewczyny badzcie dobrej mysli do konca. Wiem ze prosto mi mowic. Ja tez co chwile mam stresy. Dzisiaj byl roczek mojego pierworodnego. Od 8 na nogach ani chwile nie usiadlam. Z tego wszystkiego troche poplamilam, od razu czarne wizje przed oczami, ze cos jest zle, jednak przeszlo i juz jest ok. Tez w pn ide do gin, po raz pierwszy zobcze moje malenstwo. Chcialabym (wiadomo oby zdrowe) drugiego chlopaka, czuje jednak ze to dziewczynka, jeszcze daleko do poznania tajemnicy.

Do góry