reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Marcysia 100km powinno byc ok. Przed samym wyjazdem nowy pampers i mleczko, powinno starczyc na cala ppdroz. Moze akurat przespi cale 100km. U lekarza to samo, pampers , mleczko i w droge. Ja jak mam duxo do objechania to wlasnie wychodze z domu dopieto gdy mlody najedzony i pampers suchy :) spi nawet 3-4h a to naprawde dlugi okres czasu. Ah nerwowa Laura Ci sie trafila nie ma co. A w ciazy duzo sie stresowalas? Przytulam Cie mocno i zycze duzo cierpliwosci skoro juz na wyczerpaniu. A z ta asymetria to nieciekawie. Oby pomogly zalecenia lekarza. Oski mial ulubiona pozycje trzymania glowy tylko w lewo, musialam go nauczyc ze w prawo tez trzeba no i daje rade.

Kulka my mielisny teraz w 5tyg to usg. I w 4 tez robione przez pediatre, a teraz to ortopeda robil.

Przed 19 wykapalam mlodego w soli morskiej jakiejs niby turbo dobrej, bo dzis straszna wysypke mial na twarzy, szyi i odrobinke na plecach... Pozniej cycus i o 19 juz smacznie spal. Teraz o 22 wstal, to przebralam, nakarmilam ale cos mi zasnac nie chce. Wiec chyba ponosic bede musiala..

Jeszcze cholerne zimno mi na ustach wyszlo :/ nienawidzeeeee.

reklama
No ale sobie pospalam:) prawie 2h a jak mąż mnie budził to nie mogłem się obudzić ale trzeba bo mleko trzeba sciagac co właśnie robię;) ale coś mi się wydaje ze mam mniej mleka dzis nie wiem czemu może skład się zmienia I dlatego bynajmniej tak czytałem że się zmienią zmienia w raz z rosnieciem dziecka. Więc sciagne się i jak Agatka nie wstanie to dalej spac Maja już w łóżku więc super;)
No a z małym dzieckiem to nie aż taki problem jechać w podroz:) tak jak dziewczyny pisza;)

Wszystkiego najlepszego dla Blanki i Adasia :-)

My na usg bioderek idziemy po skończonych 2 miesiącach.

Ja dziś też sporo porobiłam, pranie, zakupy, spacerek, obiad, odkurzylam, i ogarnęłam dół...wyprasowac nie zdążyłam, wiec czeka mnie to jutro...o Zgrozo! Nie lubię!
Jutro też idziemy do lekarza z tym trądzikiem, a jak na złość dziś już zdecydowanie mnie Adaś ma...eh

Hej dziewczyny! Daję znać, ze żyjemy i jest ok. Niestety zajęć pełno przy dwójce dzieci, mąż ciągle w pracy, więc mój czas wolny znacznie zmalał...nie żebym narzekała, ale ostatni tydzień to prawie komputera nie włączałam, a jeśli już to przelew zrobić.
Czas wolny spędzamy na śniegu, na sankach ze starszą, trzeba korzystać z takiej ładnej, zimowej otoczki :-) :) postaram sie poprawić jednak i zaglądać częściej.
Mam nadzieję, ze u Was ok :biggrin2: postaram się nadrobić ile będę mogła w okolicach weekendu, a póki co być na bieżąco :tak:
Jutro mamy szczepienie i kontrolę wagi, a w poniedziałek usg bioderek :cool2::-) :)
Buźki i dobranoc! Ja lecę prasować :-p (nazbierało się z 4 prań, więc... masakra :baffled:) :-p

Kreatorka super ze się odezwalas;) to dobrze że wszystko ok i dzieciaczki zdrowe;)
Ja lecę spać Agatka spi już nakarmiona i przebrana w pizamke mysialam ja obudzis przed 23 bo już ja śpiąca a spala 3.5h od kaemienia;) coś z mlekiem jednak się robi bo sciagnelam tylko 70mi z dwuch:( może się poprawi jutro będę mało częściej przystawiala:)
Dobranoc i w miare przespanej nocki zycze;)

My się wlasnie karmimy;) Agatke katarek obudzil i trzeba bylo wyczyścić.
aj biedna moja się męczy.... Ale je już drugiego cycusia wiec może zasnie zaraz;)

No Agatka dała w nocy mi popalić zjadła ona cycusia i głodna wiec dałam mm jeszcze a później śpiąca ale na rękach źle leżąc też źle na rękach się pręży wygina krzyczy mo normalnie myślałam że mnie szlag trafi i spiewalam i mówiłam i tulipan i nic dopiero ok 4.30 się zlitowala u usnela.
Wasze dzieciaczki też tak mają ze się oręża na rękach i płaczą i samebie wiedzą czego chcą?

Quchasia nie bo był mięciutki a to jej takie himery bo leży ładnie na raczkach a za chwilę się wierci i marudzi no chyba że z nia chodzę to ok:-p cudak maly:) a w bujaczku też tak robi jak widzi że nie zwracam uwagi tylko dalej bujam to daje sobie spokój i usypia:)

reklama
Do góry