reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Hej dziewczyny :-) ja powoli wracam do żywych. Wczoraj wyszliśmy ze szpitala. Ingusi sie żółtaczka przypałęta ale na szczęście następnego dnia juz sie poprawilo. Pierwsza noc za nami. Mala budzila sie równo co 3 godz na karmienie i po zmianie pampka od razu zasypiala wiec nie bylo tak zle. W dzień tez bardzo spokojna :-) na szczęście bo ja ledwo na doopie siedzę po szyciu i cycki mnie bola jak diabli bo mam nawal mleka :-\ dziewczyny wy tez tak sie balyscie iść wypróżnić pierwszy raz po porodzie? Ja to się malo ze strachu nie poplakalam ehh

reklama
Olciastrzelce, ja mało tego, że się bałam - i po pierwszej cc i po drugiej - ale dodatkowo pierwszy raz w tej sprawie poszłam do wc tydzień po cc teraz. I to dwa pierwsze posiedzenia dały radę dopiero po czopku :oo2:. Nie wiem jak to jest po porodzie naturalnym, ale po cc bolą wszystkie mięśnie. Nie tylko przy kaszlu i kichaniu, ale i grubszych sprawach w wc. Bolały mnie drogi moczowe - może po cewnikowaniu? Nie wiem...

Piotrusiowa, no to ciekawe, czy to zależy od urzędnika? Czy przyjmie oświadczenie czy zaświadczenie? No bo przepisy same w sobie są dla wszystkich takie same, to zapomoga ustawowa. A skąd wiesz, jaką miałaś wysokość składek na ubezpieczenie zdrowotne w 2014 roku? Tej 9%? Tego na PIT4 nie ma. A to jest między innymi do podania w przy zapomodze w oświadczeniu lub na podstawie zaświadczenia. Będziesz sobie spisywać z kwitków wynagrodzeń te dane do oświadczenia? Mnie się nie chce :-p Niech mi jednak urzędy wystawią zaświadczenia.

Bioderka bada się między 4 a 6 tygodniem najlepiej. A powtarzać nie trzeba jeśli w pierwszym badaniu wszystko jest w porządku.

dzag ale z zus nic nie trzeba dawać do wniosku o becikowe. Pani dała tylko do wypełnienia wniosek, oświadczenie o dochodach dla mnie i męża oraz zaświadczenie o opiece lekarskiej i to wsio. Nic więcej nie chcą

No naprawdę macie trochę tego latania z becikowym :p
Agatka i 20 wykapana zjadła 120ml i nie spala leżała w bujaczku W kupilam baterie wiec jej wibruje;)
Teraz lezymy w łóżku i ciaga sobie cycusia ale nie żeby jeść tylko tak ciaga i już prawie spi:) ja też padnieta a z mojego spania wcześniej nic nie wyszlo bo Maja przyszla do mnie chciała z nami pokazała trochę i stwierdziła że nie chce i poszła na dol i drzwi otwarte zostawiła a z tato się bawiła i mnie obudzili bo to szaleje jak dzik :) wiec pospalam z 15 min; (
Lecę spać milej i przespanej w miarę nocki;)

Ale mamy dziś dzień...Adaś większą część dnia na.cycu wisiał...mało co spał...a teraz też po kąpieli,nakarmiony i od 21 nie śpi, jakiś niespokojny jest..:-/

Gosiu, zdrówka dla Taty.

Kurcze, też muszę zabrać.się.za ta dokumentację becikowego, papierów w pip chcą :-/

Ja.też miałam.problem.z wyróżnieniem po CC,ale w końcu.się udało...położna mówiła,że jakby.samo się nie udało to mam.wziąć.cZopek,.żeby się nie wyciskac, a wyproznic trzeba :-)

Dobrej i.przespanej nocy Dziewczyny :-)

reklama
Piotrusiowa, mam całą kartkę A4 z dokumentami wymaganymi do zapomogi ustawowej i gminnej. USC przygotował i dawał w momencie rejestracji dziecka. Jest tam podana strona krakowska z informacjami i wszystkimi drukami, jutro zerknę. Może faktycznie coś się zmieniło między 24 grudnia (czyli datą kiedy rejestrowaliśmy Witka) a 1 stycznia :-)

Zozzolka, gminne zależy od gminy. I nie każda gmina takie oferuje. W Krakowie kryterium jest dochód na członka rodziny nie przekraczający chyba 850zł.

Do góry