reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Ja tez mialam po cc prpblem z grubsza sprawa..poszlam dopoero po 3 dniach chyba. A pozniej w domu dopadly mnie trudnosci i niesamowote bole przy ttm ze az plakalam!!! Syrop pilam na zmiekczenie stolca i czopki dodafkowo. Inaczej nie szlo. Teraz tez bywa jesCze ciezko.
Dzag i tez mialam straszny bol drog moczowych, ała.

Jak o 16:30 Misiu poszedl spax tak spal do 20:30 :O to 4h, masakra! Pierwszy raz tyle spal, ale ze smoczkiem.
Pozniej cyca dpstal jakos po 22 chyba no i teraz je. Czhli teraz krotsze odstepy.
A ja zasypiam na siedzaco ;( oh je...

reklama
My walczymy od 12:30 z usypianiem.. robie wszystko zeby jej tylko nie nosic.. teraz w koncu zasypia przy cycu. Moze sie w koncu uda;]

Tak dolaczam sie , dwojeczki po cc sa meeega wyzwaniem.

Dzisiaj tez kiepska nocka. Przysypialam karmiac na siedzaco. Nawet telefonu nie moglam dokladnie utrzymac.
Jest 7 na zegarze oby mala poszla spac przy cycu szybko a starszy sie do 9 nie obudzil bo jeszcze bym pospala :(

Matko, dzisiejsza noc to koszmar :( Maly daje mi popalic. Wierci sie, marudzi, budzi sie co 0,5 -1 godzine. Jak cyca ciagnie to sie wygina na 4 strony swiata i przysypia dodatkowo zamiast jesc. Jestem totalnie niewyspana ;(

Widze ze nie tylko my mialysmy kiepska noc;] oby usnela teraz przy cycu bo musze mieszkanie przez polozna ogarnac..

Pamietacie jak kiedys gadalysmy o pomocy mamy/ tesciowej po porodzie?? Ja sie zarzekalam niepotrzebnie;p mama przyjechala na swieta i torturuje ja zeby dalej siedziala- matko jak ona mi pomaga!! Bez niej chyba mialabym depresje..

A My o Dziwo super nockę mieliśmy :-) Adaś Jadł o 21, zasnął co prawda dopiero o 23,ale Obudził się o 2, tak długo wutrzymal chyba tylko dlatego, że dostał mm i w końcu się dojadl. Potem obudził się Przed 6, i teraz też karmimy...:-) także całkiem spoko :-)
Jeśli chodzi o pomoc to mam za ścianą teściowa,drobne zakupy nieraz mi zrobi, obiadem poratuje i raz byłam zmuszona zostawić Małego z nią i super,że mam taką możliwość, ake jak widzę jak buja Małego ba rękach mimo,że nie płacze i mówię hej żeby tego nie robiła, to krew mnie zalewa :-)

Kurcze chyba Dziś Adaś ma kilka więcej tych krost na twarzy...:-/

A wlasnie apropo krost. Moj starszy mial caaala twarz w krostkach. Policzki i czolo caly byl zaorany pamietam.jak patrzylam.na niego to tak paskudnie wygladalo. Ale polozna mowila ze to tylko potowki. Skora sie uczy zycia na powietrzu chyba 2 miesiace minelo i zniklo.

Cześć dziewczyny :-)
Pisze do Was bo wydaje mi się ze po tak długim czasie spędzonym razem głupio pójść sobie bez pożegnania ;-)
Dzięki Kochane za wsparcie w czasie ciąży. Dzięki Wam przetrwalam szczególnie trudny ostatni miesiąc i czas oczekiwania na Tymka.
Ciężko mi tu zaglądać. Wróciłam juz do życia na pełnych obrotach i po prostu brak czasu. Będę czasem do Was zakładać ale nie dam juz razy być aktywna. Jeszcze raz dzięki!!!!! :-*
Trzymajcie się i zdrówka dla Waszych dzieciaczków :-*
Paaa:-)

My po lekarzu. Mała pięknie przybiera. W niecaly miesiac 1100 g. Teraz chyba zmniejszymy porcje :-) Pediatra stwierdziła, że Luizka to okaz zdrowia i nie musimy już być pod opieką poradni patologii noworodka. Dała nam sierowanie na usg brzuszka i mamy tylko kontrolnie za 6 tyg przyjść.

Powiększony węzeł i miejsce po wkulciu to właśnie reakcja na szczepionke. Nic z tym nie robić. Powinno się wchłonąć.

Wysypka to zwykły trądzik niemowlęcy. Możliwe też że z przegrzania. Faktycznie u nas ostatnio gorąco. Temperatura 21 stopni ma być. Mówię że wtedy córka ma zimne rączki i stopki. To kazała tylko skarpetki na nóżki zakładać, a rączki mogą być trochę zimne. Niemowlaczki tak juz mają. Nie kazała też za dużo nosić jej w kocyku i betach. Co do pielęgnacji tej wysypki to kazała smarować tym co normalnie używam do pielęgnacji malutkiej.

reklama
quchasia no nie jestescie same..my tez nie pospalismy dzisiejszej nocy :( Oski chyba teskni tez za przytulaniem do taty. Myslicie ze on czuje jego brak? Bo nie powiem G czesto go trzyma albo usypia jak jest w domu.

Mi nikt nie pomaga przy dziecku poza moim G. Tesciowa raz na 2h zabrala malego na spacer. Moja mama przyjedzie w nocy z niedzieli na pon. I bedzie jakos 6dni.

Powiem Wam ze moj brat tak bardzo sie wczul, jako że chrzestnym bedzie, mlodszy ode mnie jest i nie myslalam ze tak bedzie sie interesowal i dzis np zapytal co kupic malemu, no szok. Zawsze byl taki olewatorski w stosunku do rodziny. A tu prosze :)

Ok udalo mi sie Oskiego uspac, plakal mi na rekach i w lozeczku. Dalam znowu na chwile cyca to pociumkal i usnal. To odlozulam do lozeczka i tak spi jiz pol godz.

Do góry