reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

No Gosia mi polozna kazala jesc;p w sensie nie chodzic glodna;) i pic po kazdym karmienii 0,5 l cieplego plynu. Do tego pije herbatki na laktacjr i **********- jakis preparat z apteki wlasnie na laktacje. Ale wystarczy ze jednego dnia zapomnialam o tym piciu i jiz popoludniu mala glodna nie xhciala id cyca sie oderwac a nic nie lecialo..

Kurcze odbija sie na moim zoladku jedzenie w pospiechu;( boli mnie momentami grrr

reklama
Oski sie meczyl ale kupke zrobil.. Teraz cycuś ale tez co jakis czas baczka pusci.

Wspolczuje problemow z laktacja...

zaczelam zmieniac pieluchy przed jedzeniem :p moze bedzie lepiek sypial :)

Hejo :-) ja sie juz wyspalam tzn man mozliwosc spania ale nie umiem. Mama dostala cyca o 2 I tak do teraz az spi czyli prawie 4godz :-\ probowalam ja obudzic na karmienie ale nic jej nie rusza. Ani glaskanie ani branie na rece no nic totalnie. Taki leniuszek mi sie trafil chyba:-)

Quchasia na racje to zawsze pomaga. :)

A ja normalnie spalan troche ponad 2 h ! Jestem w szoku! Oby jak najczesciej to sie przytrafialo! I oby czas sie wydluzal.

Olcia ja tez tak.mialam w dwoch pierwszych dobach. Mala taki leniuszek tylko spi a w domu zmiana o 180 stopni.

Olcia w końcu się doczekałaś serdeczne gratulacje zdrówka dla Was :-)

Noc dzisiaj bardzo spokojna wstałam tylko jeden raz Blanka jak dostała jeść o 21.30 to dopiero o 2 się obudziła. Druga pobudka o 6 ale to już mąż karmił i akurat kupka mu sie trafiła he he sobie przypomniał jak to jest :-) W nocy przebieram po karmieniu, bo Blanka od razu budzi się z krzykiem i ciężko ją wtedy przebrać no i zanim to się stanie cały dom na nogi postawi. W dzień mniej śpi to zawsze się uda przebrać przed karmieniem. Ja ostatni raz karmiłam piersią miesiąc temu a w lewej piersi pokarm nadal jest chociaż piłam już szałwię. Szkoda że Mała tak na moje mleko reagowała...

Olcia GRATULACJE!!!

U mnie nadal nic nic nic:( Czekam z niecierpliwością na wizytę, może zbadaja mnie i podejmą decyzję. Już nie lubię słowa ,,czekamy", było fajne w grudniu, teraz już nieeee!

Olciastrzelce, moje gratulacje :blink:. A mały leniuszek odpoczywa po porodzie. Jeszcze się rozkręci jak siły zregeneruje :tak:

Domi, ja zmieniam pieluchę tak, żeby nie było większych odstępów niż ok. 4-5 godzin. Jak przerwa dłuższa to mi przesikuje pieluchę :dry:. No i przebieram przed karmieniem. Po pierwsze - bo nie muszę później budzić po jedzeniu, po drugie - bo nie telepię małym po jedzeniu. Z resztą... nim nie trzeba telepać, wystarczy położyć na płasko i już leje się z buzi :dry:. Co do kupy po jedzeniu - już się nauczyłam po dźwięku rozróżniać czy poszedł mokry bąk czy kupsko :rofl:. Jak kupa to najczęściej zmieniam też po jedzeniu. Starszaka smarowałam na początku zielonym Linomagiem - jak Piguła. I chyba do niego wrócę, bo się sprawdzał i odparzeń nie było, a wydaje mi się, że lepiej zabezpieczał niż różowy. Różowy odżywczy, witaminowy, a ten zielony jakoś zabezpiecza.

U nas dzisiaj rano termometr za oknem pokazał -21 stopni. Boooosheee!!! Jak ja nie cierpię zimy!! :realmad: Spałam dzisiaj 4,5 godziny. A dziecko naprawdę póki co- tfu tfu - bezproblemowe. To ja nie wiem co bym miała z małym drącym się humorzastym głodomorem... Ale udało się Tymka na 8:00 do przedszkola odstawić - mission completed :-D. Tymek grzeczny, czekał kiedy trzeba było, super. Witek spał jak zabity. Dopiero po przyjściu do domu się rozdarł, póki co nie śpi. Ja po śniadaniu i po nadrobieniu forum. Nie jest źle :tak:. Siedzę z Bąblem na ręce, bo coś zasnąć nie może, a pojedzony... Grrr...

Olciastrzelce spokojnie kochana, jeszcze sie rozkreci :D teraz malo glodna bo swiezo po porodzie jest. Moj Oski tez malo jadl i cale szczescie bo slaba laktacja byla w pierwszych dniach po cc.

Ja obejrzalam wlasnie 2 odcinki "m jak milosc" i ide szybko posprzatac po wczprajszym dniu, bo naczyn pelno. Ale noe jestem pewna czy zdaze bo Oski juz skomla w lozeczku.
Aha i nie wiem czy sie chwalilam ale nauczylam go spac w lozeczku. Czasami sporadycznie poloze go u nas ale to np na jedno spanie (2h). A my mozemy sie przytulac normalnie i w ogole :D

Oho chyba nici ze sprzatania. Mlody sie obudzil

reklama
Dzag ją teraz używam zielonego linomagu, ale te ranki smarowalam różowym. Pediatra mi powiedziała by tego witaminowego nie używać na codzień tylko zwykły zielony. Zresztą przy starszym zielony uzywalam tak jak Ty :)

Olcia gratulacje!!! :) to chyba pierwszy noworoczny szkrab ? :)

Ją też staram się przewijac przed jedzeniem. I tak jak u Dzag wystarczy że pó jedzenu położę na płasko ulewa się strasznie :/

Do góry