reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

No aeyne dla mnie jesteś bohaterem dajesz radę z taką gromadka;) no podziwiam;) i super że jesz wszystko a dzieciom nic niejest :) oby tak dalej;)
Ja też znowu zacznę jeść smażone bo nie wiem od czego ta kilka byla. Agatka dzis się tak obsikala i kupke zrobiła że klatka i plecy mokre i plecy w kupce ale się cieszyła jak się wyproznila; ) mąż był po teściowa wiec ja sama kilka godz bylam z maluszkiem bo z Mają pojechal;) mała zjadła i 12 bo scianelam 120ml później nie spala i teraz może z godz spi ale zaraz znowu się obudzi na jedzenie a mleczko już scianiete czeka;) bieg cycuchy odpocznę bo w nocy dużo ciagala i bolą.... dzis na obiad robię pierś z ryżem w sosie ze słoika dzis o nie chce mi się robić jeszcze pościel muszę zmienić i pranie z recznikami wstawic:p teraz leżę i odpoczywam póki mała spi:)
Olciastrzelce daj znać jak tam sytuacja:)
Domi może za kilka lat twój G zmieni zdanie bo chowanie jedynaka niejest takie super:) wiem po sobie Maja zawsze chciała mieć rodzeństwo a po za tym zawsze w przyszłości będzie miała na kogo liczyc;)

reklama
Szkrabek, właśnie Witkowi schodzi skóra na zgięciach w kostkach i nadgarstkach. Na szczęście ranek nie ma, tylko schodzi. Troszkę jeszcze się na udach łuszczy. Smaruję tym różowym Linomagiem, ale jakoś nie widzę specjalnej poprawy :baffled: Już myślałam, czy by zielonego nie kupić, przy Tymku fajnie działał jak się pupa zaczerwieniła, na taki stan przedodparzeniowy. Pojutrze położnej zapytam co z tym fantem zrobić.
Najbardziej to bym chciała, żeby ten głupi pępek już ładnie odpadł. Przy każdym oczyszczaniu mam krew na gaziku i mnie to stresuje :-p

Dobra, jutro kupuję sobie Fantę i robię eksperyment. Oby nie zaszkodziło...

Mój mały ssak co raz więcej by chciał jeść. Wiem, normalne :-D. Ale mam.wrażenie, że piersi nie wyrabiają, bo zje z jednej, zje z drugiej i za pół godziny znowu dziobem szuka. Herbatkami a laktację jeszcze mi się odbija po poprzedniej ciąży, więc stwierdziłam, że wypróbuję sławne karmi :-p. pierwszy raz piłam. Ło jakie paskudne, słodkie jak cholera, końcówkę to już z obrzydzeniem piłam... Ale i tak lepsze niż te wszystkie zielska na laktację. Jak mi w nocy piersi nie będą tryskać mlekiem to olewam ten trunek :-p.

Olciastrzelce :-) :) No to bombowo, coś się zaczyna ruszać. Aaaaale Ci faaaajnie :rolleyes2: trzymam kciuki, żeby w końcu się udało.
Kulka, za Ciebie też :tak:.

No, to jutro rano chwila prawdy: uda mi się Tymka odprowadzić do przedszkola, czy mi się nie uda...:dry:

Ja mam jeszcze mleko w cycach a w wigilie karmilam ostatni raz przez antybiotyki i jakies tam tabsy co nie moge karmic. Tabsow juz nie bioremleka troche jest, sama nie wiem co robic mam. Pewno mleka tylko do pomladkania bedzie bo zbytnio nie odciagalam. Tylko jadlam co popadnie az waga pokazuje szoook.

Na sucha skórę parafine ciekla polecam. Dwa lata temu tylko tego mi po kapieli kazali używać teraz oliwki poszly do lamusa. Wtedy tez modna byla oliwa z oliwek, ja nigdy nie uzywalam bo przelamac sie nie moglam a teraz czytam ze to szkodliwe.
Do pupy wtedy linomag zielony byl zalecany albo alantan ten rozowy nie. W szpitalu teraz dostalam alantan masc i puder. Przy starszej puder to samo zlo bylo, a teraz najlepszy na swiecie. Kto to wszystko zrozumie ;).

To karmi takie na laktacje dobre? Mam zle wspomnienia z nim zwiazane. ;) zatrolam sie po polowie szklanki.
Dostalam takiej biegunki i skretu jelit ze do tej pory omijam to w sklepie. Reakcja byla niemal natychmiast.

Ostatnia edycja:
Dzag to powodzenia z tym przedszkolem;):)
Ja mimo że mam teściowa to też zamierzam Maję zaprowdzic do szkoły mam nadzieję ze mała zje tak ze dam rade:)
Miałem zrobić obiad dzis ale mąż wrócił i mówi ze mc byli i zebymnie robiła wiec sie niebede prosoc;)
więc jak on nie było to tylko pdkurzylam i ogarnelam i pościel mi i teściowej zmienilam:p
teraz Agatka się karmi zje i pasje chyba w sakunde;)
Olcia daj znać jak tam no i Ty kulka;)
Auliya coś siebie odzywa ciekawe co u niej?
Dobranoc mamuski milej i przespanej w miarę nocki;)

My sie karmimy wlasnie. I maly zasnal mi przy piersi, tak mi szkoda go budzic a przeciez pampucha trzeba zmienic. Zmieniacie co karmienie pampuchy czy czasami dajecie pospac maluchom po cycusiiu?

Olciastrzelce wkoncu się doczekalas; ) GRATULUJE OGROMNIE;) dużo zdrówka dla Ciebie i Igusi;) i powodzenia jako mamusi i samych dobrych i radosnych chwil :):);)

reklama
Domi ja zawsze przebieram przed karmieniem bo po karmieniu nie zalecają żeby kręcić dzieckiem i przebierać bo moga ulewac...
Moja już cyca jadła 45min zasnęła na chwilę obudziła się i czkawką dostała wiec znowu do cycusia ale już słyszę że spi i nie ciągnie wiec może js się przespie;) a na noc butle jej sciagnelam to może i po butli pospie troche;)

Do góry