reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Ja powracam do Was na forum. Ja wciąż czekam, termin na 20, dzisiaj KTG i w sumie okej. Poza tym cisza... Jeżeli nic się nie będzie działo w 2 dzień świat KTG znów, a potem w pon do szpitala na patologie...

Jeżeli chodzi o ciasta, położna wspominała ze na początku można drożdżowe i serniki właśnie....:) ja bym nie umiała odmówić Mamie sernika:)

Szkrabek zgadza się 400g tyg mała wazyla na ostatniej wizycie 2870g a wczoraj 3290g wiec ładnie przybrała ale za to dużo stacila w pierwszym tyg wiec się wyruwnalo :)
Co do sernika też czytałam że można właśnie dla karmiacej;)
No dziewczyny jak przehodzicie w święta to po naprawdę dużo roboty na porodowkach będą mieli;)
My się karmimy a mi oczy same się zamykają nie przespalam się w dzień bo nie mialam jak. Jak maz wróci mieliśmy jechać dó pl sklepu on z mała miał zostać w samohodzie ale pojechał sam a Agatka od 16 jak zjadła to dopiero o 19 poszła spać więc jak usnela to Jadlam maz wrócił rozpakowalam zakupy po 21 zjadłam kolację wzięłam mała na górę do spania a ona się budzi i spać poszła po godz i wstała teraz na cyusia :) ważne jest to że jak nie spi to nie płacze tylko leży cichutko i się rozglada; )

My tez już w domku i jest fajnie. Mała śpi, jest już 10 rano, a ostatni raz jadła z cyca o 5:30, wcześniej o 1, wiec jest dobrze :)
Marysia jak na razie zachwycona siostra, choc dziś rano przed wyjściem do przedszkola zapytała : to co ona robi- śpi, je i kupkę ? Odpowiedziałam, ze w gruncie rzeczy to wszystko na razie. na co Marysia smutnym głosem - to nie wiele...
Musimy dziś Zosie wziąć po południu do przedszkola- gdy pojedziemy po Marysie, bo ona chce sie pochwalić strasznie innym dzieciom i wychowawczyni.

Ja zaraz oszaleje. Zasypiam na siedzaco. Mlody od 5 nie chce spac. Karmie go, przewijam, lulam, klade do spania, daje smoczka, znowu przewijam, karmie itd.... A on co chwile sie kreci i cos mu nie pasi...
Zalamka ;(

O teraz zasnal na cycu. Pewnie jak go odloze to bedzie bunt....

reklama
Do góry