reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Piguła, trzymam mocno kciuki.

Domi, błonnika dużo jest np. w otrębach czy w pieczywie pelnoziarnistym.

A mi się chce płakać. Byłam dziś na KTG w szpitalu i lekarz mi powiedział, że mam się zgłosić w Wigilię na patologii ciąży, żeby wywołać poród. Zapytałam czy mogę wcześniej bo nie chcę spędzić świąt w szpitalu, to mi powiedział: "Jak chce, to niech przyjdzie wcześniej". I teraz nie wiem czy jak przyjdę jutro, to czy przypadkiem nie będą czekać do 24, żeby mi wywołać poród. A jakoś średnio mi się uśmiecha siedzieć bez sensu w szpitalu.
Jeszcze wcześniej rano byłam w Medi. u swojego prowadzącego, szyjka lekko skrócona, ale nie wygląda na to, żeby jakieś rozwarcie się szykowało :-(

reklama
Piguła, trzymam mocno kciuki.

Domi, błonnika dużo jest np. w otrębach czy w pieczywie pelnoziarnistym.

A mi się chce płakać. Byłam dziś na KTG w szpitalu i lekarz mi powiedział, że mam się zgłosić w Wigilię na patologii ciąży, żeby wywołać poród. Zapytałam czy mogę wcześniej bo nie chcę spędzić świąt w szpitalu, to mi powiedział: "Jak chce, to niech przyjdzie wcześniej". I teraz nie wiem czy jak przyjdę jutro, to czy przypadkiem nie będą czekać do 24, żeby mi wywołać poród. A jakoś średnio mi się uśmiecha siedzieć bez sensu w szpitalu.
Jeszcze wcześniej rano byłam w Medi. u swojego prowadzącego, szyjka lekko skrócona, ale nie wygląda na to, żeby jakieś rozwarcie się szykowało :-(
Pewnie nie rusza wcześniej jak na wigilię. U mnie rozwarcie dalej jest itd ale stoi w miejscu wiec niczego nie podadzą.

Olciastrzelce - nie ma się co martwić, że będziesz "ostatnią" mamą grudniową :-) :) ma to swoje uroki i korzystaj póki możesz ze spacerów i własnego rytmu dnia :tak:
Dzag - wszystkiego co najlepsze! Dużo zdrówka, radości i czego sobie w życiu zamarzysz! :-D

Hej, pozałatwiałam w zeszłym tygoniu wszystkie formalności, urlop macierzyński, nadanie nr pesel, zgłoszenie do zus, opiekę w przychodzi i zastanawiam się czy coś jeszcze heh... jeszcze został wniosek o becikowe, ale na to na szczęście jest rok, więc czas nie goni :happy2:
Przygotowanie do Świąt u mnie żadne :hmm: jedynie pierniki upieczone i ozdobione przeze mnie i Ninę no i choinkę udało nam się wczoraj ubrać i tyle... prezentów nie mam dla części rodziny :confused2: a pomocy zero... nikt mi z młodą nie zostanie, wszyscy zajęci pracą i świętami... a my udupione siedzimy :dry: dobrze, że chociaż siostra męża starszą córę z przedszkola odbiera i przyprowadza, bo już sama nie wiem co bym zrobiła :sad: jakoś nie czuję zbliżających się świąt, a jedynie presję, że wszystkiego nie mogę ogarnąć ech

U nas po wizycie poloznej mlody ma tradzik niemowlecy, starsza chora pisalam wam o tym na pogaduchach a ja odeslana przez polozna do lekarza. Mam zadbac teraz o siebie z tym gardlem, a w nocy dostalam mega migreny ;(. Glowa bolala mnie trzy dni nic nie bralam az malo nie pekla, ale przeszla po dwuch paracetamolach. Mam nowa polozna jest super.
Zeczywiscie teraz sie na bioderka nic nie robi a dwa lata temu dwie pieluchy kazali pchac:0.

Hej Laski!
Nie spalam cala noc dopiero teraz sie polozylam troche :-( :( Mam chyba zapalenie cewki moczowej :frown: Yezu tak mnie boli przy sikaniu i 39st goraczki w nocy :sad: Ratuje sie panadolem i wit c nie wiem czy cos mozna wiecej jak sie karmi ? Dzisiaj mialam isc do lekarza ale nawet bym nie doszla do auta . Zeby bylo malo jednego cycka mam obolalego tak mnie kluje jak igly , plakac mi sie chce doslownie :hmm:.Jak Iga ciagnie tego cyca to wszytskich swieteych mam przed oczami.

Pigula jestes juz w dobrych rekach trzymam kciuki za szybki rozwoj sytuacji :)

Traktprzystka biedna Ty :-( :( ak przeplywy sa ok i ktg to moze chociaz w pierwszy dzien swiat ...a nie w wigilie .

Dzag odezwij sie kochana, wszytskie sie tu martwimy!!! :huh:

kreatorka glowa do gory ja tez jestem w ciemnej d... w tym roku .:baffled: Mam ubrana choinke tylko ... teraz Malz pojechal na jakies zakupy ... nie wiem w sumie po co bo tylko ja wtym domu gotuje a czuje sie bardzo zle :( i nie dam rady nic zrobic ...przynajmniej dzisiaj . Dobrze ze chociaz mam prezenty :blink:ale nawet nie opakowane .

Ostatnia edycja:
Pigula powodzenia. Niech sie szybko rozkreca!!

Traktorzystka ojej. Tez chyba bym nie wiedziala co robic. Wiadomo nikt nie chce swiat spedzac w szpitalu, ale jesli juz trzeba i przeciez tu o dzidziusia chodzi. Trzymaj sie ;)

Gosia zabilas mnie lista planow na dzosiaj. Ja dzis totalnie nic nie zrpbilam a zmeczona jestem. Marze o ttm zeby soe wyspac ale musze sie zbierac i ogarniac bo po 14 trzeba jechac do urzedu..

Kreatorka to jakis koszmar, ze Tobie nikt w niczym nie pomaga! Juz ktorys raz o tym piszesz. Masakra. Duzo sily dla Ciebie!

Zozzolka musisz zadbac o siebie. Bo musisz byc w formie zeby zajmowac sie i synkiem i corcia. Zdrowka!! Ah i u mnie apropo tych bioderek powoedzieli ze moge dawac miedzy nogi jedna pieluche. Ale nie kazali.

Porannakawa no nastepna chora... Zdrowka kochana! A robilas zimne oklady na piers? Mi w szpitalu robili oklady i w domu tez kazali jakby co. Namaczali tetrowe w lodowatej wodzie z jakims aromatem, pachnialo ta mascia do smarowania vick czy jakos tak. I pomagalo bo mialam bolesne bomby a nie piersi.

Ok ide sie szykowac. Co mam zrobic jak mi maly sie obudzi na jedzenie poza domem? Wyciagac cyca i karmic? Matko ja tego sobie wyobrazic nie moge! Tyle ciuchow na sobie i ja i on. Spartanskie warunki...

reklama
Do góry