reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Pigula a jak się objawialo uczulenie na Pampersy?

Dzag super że lekarz wyznaczył 20-go. Na święta będziecie w domku! :)

Zozzolka ja jak na razie jadlam kure gotowania, pierogi z mięsem i marchewka. Zupę pomidorówą, krupnik, kaszę gryczana, buraki na ciepło i ziemniaki. Mówię o obiedzie.
Chce niedługo zrobić pierś z indyka gotowania w warzywach.
Ostatnio mam parcie straszne na mleko - zupy mleczne itp.
Zaczerwienienie szczególnie w miejscu gdzie była aloesowa wkładka. Szybko wychwycilam i zadzialalam. Dawałam najpierw tetry do normalnych pampersow. Współczuję naszym rodzicom....:-/

reklama
Szkrabek a te buraki jak doprawiasz? Pierogi mascisz maslem?
Mleko mozesz bezlaktozowe kupic.

Dziewczyny a l4 to do terminu z om platne potem to macierzynski leci. Chyba ze jakas zmiana byla o ktorej nie wiem.

Pampersy lubia uczulic bo sa perfumowane tez o tym slyszalam. Ja nie lubie ich zapachu ale dostalam pare paczek to uzywamy.

Dziewczyny ale cyc jeden mnie boli
:0

Agak ja też mam termin na 26, mam wizytę jeszcze we wtorek ale to juz u innego lekarza, który zastępuje mojego,może on mi coś podpowie.
Ja też mam dość tel z pytaniami jak się czuję..
A jak niby mam się czuć????????? :realmad:

Moja siostra dzwoniła i pytała czy te właśnie kupić ;-) powiedziałam ze my dady ;-) one w ogóle nie pavhna i nie mają niczego w środku

Telefony ucichly ;-) dodałam wpis na fb ze Tymkowi dobrze w brzuszku i ze jest cisza. Mam spokój. Wkurza mnie mój M. Jakieś skurcze masz? Ooooo widzę ze mi nie mówisz. Boli Cie coś? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nosz k...a :-/

:D mój to samo przed porodem. I nawal telefonów. Też się na maksa wkurzalam. Nawet przestalam odbierać niektóre ;)

A mąż się dowiedział jak to wygląda jak że szpitalą zadzwoniłam i traf chciał że odebrał jak skurcz miałam ;) wysapalam ledwo PRZYJEZDZAJ. Myślał biedny że już główkę widać :D

Zozzolka. Tak, pierogi z masłem. Buraki tylko sól i cukier.

reklama
Hej dziewczyny witam po nieprzespanej nocy ;-)
Dzag zazdroszczę ze juz znasz termin. Mam nadzieje ze na święta was zdążą wypuścić do domu :-)

Zozzolka nie dawaj żadnych pieluch miedzy nóżki bo jak sie okaże ze bioderka są w porządku to możesz tym tylko zaszkodzic. Tak jak ktoraj juz pisala poczekaj na wizytę u ortopedy to ci powie co i jak.

Kasiodek trzymam kciuki niech sie tam juz rozkręca wszystko:-)

Co do spania to ja juz sie ledwo przekrexam z boku na bok. Biodra tak cholernie bola jak leze na boku ze czasami aż sie plakac chce. No i oczywiście co chwile sie budzę.. No ale juz niedługo na szczęście.
A co do tel to ja tez mam juz dosyć. Co chwile pytania czy to juz czy jestem juz na porodówce (tak jestem i rozmawiam sobie z wami przez tel bo sie bardzo nudze ;-) )
O sąsiadach juz nie wspominając bo ciągle zdziwieni ze ja jeszcze na chodzie. Nie przypuszczałam ze to może byc tak irytujące.
No i jeszcze sąsiedzi za sciana robią sobie teraz remonty (sciana ktora graniczy z nasza sypialnia i pokoikiem małej) i codziennie rano wiercą i tak nieraz przez pól dnia. Mam nadzieje ze skoncza nim sie Inga urodzi bo juz sobie wyobrażam jak ona sie ciągle zrywa zreszta ja tez :-\
Dobra koniec marudzenia trzeba się na zakupy wybrac bo na obiad nic nie mam. Miłego dnia dziewczyny :-)

Do góry