reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Cześć Dziewczynki melduję się po dłuższej przerwie. Staram się nadrabiać ale tak szalejecie że ciężko :-)
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ich pociech.
Tak sobie czytam jak już niektóre z Was wyczekują niecierpliwie rozwiązania i wrednie wtedy myślę hi hi a ja mam już dwutygodniowe Maleństwo i prawie całkowicie doszłam już do siebie po cc.:-) We wtorek była znów położna, bezboleśnie zdjęła szwy, wypytałam o to co chciałam, a ona stwierdziła że świetnie sobie radzę i nie ma potrzeby, żeby ona jeszcze przyjeżdżała brawo ja! :-)
Moje dziecię to aniołek choć zdarza się, że daje popalić, ale rzadko. No i dosłownie rośnie w oczach! Bardzo szybko przybiera na wadze i w ogóle jest przecudna, chociaż na pierwszy rzut oka nic ze mnie nie ma kurczę najbardziej podobna do mojego brata chyba jest szok:szok: Tego sie nie spodziewałam :-)
No nic, to życzę Wam Kochane tych skurczów i szybkiego lekkiego porodu i wytrwałości dla tych, ktorym daleko jeszcze do terminu. Ściskam ciepło!

reklama
Ja też się melduję nadal w dwupaku. Noc też całkiem całkiem...

Piguła a jak Ty się trzymasz?

Iza K - Domi na 3-go urodziny ale w innym miesiącu :-)

Domi - sny popierniczone, nie przejmuj się - wywal z głowy bo szkoda się zamartwiać. Oby po porodzie nam przeszło...

Śliwka - cudne wieści! :tak: Wszystkie Ci tu zazdroszczą, że już masz malucha przy sobie, więc proszę się nie afiszować tym faktem :-D;-) No i wszystkie kibicowały Pesteczce, cudne dziecko wynagrodziło mamie stresy z ciązy :-) Oby tak dalej!

Hej dziewczyny :-)
Noc niefajna :-( źle spałam, nogi tak strasznie bolą. Myślę że przyniosę się dziś na dol i będę spala w pozycji siedzącej. Pościel nowa dla Tymusia się pierze. Młody w brzuszku skacze.
Wczoraj dopadlam mojego M i nie miał wyboru :-D :-D :-D teraz pobiegam po domu...
Kochana teściowa powiedziała ze mogłabym zrobić fajny prezent mojemu M na urodziny i urodzić 21.12. Wolałabym wcześniej hehe no ale mamusia kochana jak zawsze :-/
Pije kawkę. M chrapie. Za chwilę do roboty :-D
Iza witaj ;-) fajnie ze jest nas coraz więcej :-)

Iza, no widzisz i na Ciebie przyszła pora że dostalas energii, tak jak dziewczyny pisały, po kilku dniach samo przechodzi :)

Śliwka, no to fakt Ty już dochodzisz do siebie a my nadal czekamy, ale super, że już masz za sobą i mała jest grzeczna :)
Dzag, super masz gin, faktycznie miło z jej strony że zapisała sobie w grafiku Ciebie! A trzeba było płakać! A co! :rofl2:

Dziewczyny jade dziś odwiedzić koleżankę która ma 5-letniego synka, jest na diecie cukrzycowej, wiec nie mogę mu zawieźć słodyczy, zabawek pisała mi że ma sporo, może któraś mi podpowie co kupić? jakiś drobiazg? Nie lubię z "pustą ręką jechać".

Justa - dokładnie - jakaś książeczka to super pomysł - doświadczona mama chłopca to mówi :-p Ewentualnie jakaś książeczka typu - 100 naklejek czy coś w tym stylu, tylko tzreba wiedzieć na jakim etapie jest dziecko - czy to już Spiderman czy może lubi jeszcze Kubusia Puchatka (wątpię), lub rycerzy (to chyba każdy chłopiec lubi :-)).

dzag - doczytałam własnie - kurde pozazdrościć ginki. Moja niestety nie przyjmuje w szpitalu - tylko sporadycznie na izbie... to jest minus. Mi by pewnie łezka poleciała ;-)

Hej Wam:) ja tak na szybko i tylko o sobie:( jutro obiecuje wszystko nadrobić. Dziś mam kryzys jakiś... Zaczęło się od wczoraj, byliśmy u znajomych i koleżanka zażartowała - co by było gdyby Wasz Adaś okazał się Adasią... A ja oczy jak 5 zl i szok. Myślę o nie, niemożliwe mam zdjecia jajek na usg... Po czym dziś inna kolezanka zobaczyła zdjecia z naszej sesji brzuszkowej i stwierdzila- po wyglądzie(!) pępka, że chyba dziewczyna bo na chlopaka to sa wypukle, a ja mam plaski - głupie zabobony,ale krew mnie zalała... A raczej hormony strzelily i az sie zestresowałam. Kurcze wiem, że to głupie i wiadomo najwazniejsz jest zdrowie dziecka no, ale nie wiem jakbym sobie poradziła (oczywiscie hipotetycznie, bo dalej wierzę, że gin z tym siusiakiem i jajkami nie ściemniał).

Agak nie denerwuj się;* tez tak miałam, jak raz znajomy (którego żonie na poczatku ciązy mówili, ze będą mieć dziewczynkę, a potem okazało się, ze chłopak) dowiedział się, ze będziemy miec dziewczynkę dowalił tekstem- my tez mieliśmy miec to się nie ciesz.. moze nie dosłownie, ale taki wydźwięk (dla mnie;p) miała jego gadka.. bardzo przykro mi się zrobiło;(

ale tak serio, to ja zawsze biorę pod uwage, że może Ala będzie Jankiem, bo dużo takich historii słyszałam;]

Justa, książeczka będzie super!:)

ja noc średnia, spałam, ale brzuch dawał w kość.. ciezko mi sie spi na tym lewym boku przez te jej nogi.. w ogóle boli mnie cos brzuch u góry, tak jakbym sie uderzyla:/ nie wiem co to;]

reklama
Quchasia mnie od jakiegos tygodnia boli brzuch na gorze wlasnie tak jakbym sie uderzyla a momentami to az piecze w srodku.
A czy ktoras z was miala czasem takie uczucie jakby prad przeszyl od krocza az do brzucha lub odwrotnie? Mialam tak juz kilka razy i nie wiem co to o_O a az syknelam tak zabolalo

Do góry