reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@Melisska32 no to pospalas dzisiaj. Zazdroszcze. Tzn tez niby spalam dlugo ale po wstawaniu na siusiu nie umialam szybko zasnac. Brzuch mnoe pobolewal i w ogole jakas taka dziwna bylam. Ja tez nie wiem co dzis na obiad. Chyba udka sobie usmazymy bo wczoraj byl ostatni dzien promocji to kupilismy uwaga..... 7kg :D pani w sklepie sie śmiała ze wykupilismy co do ostatniej sztuki :)) a w srode chyba kupilismy tez 5kg, ale one juz zamrozone. No promocja to trzeba korzystać bo idzie grudzien wiec ludzie beda wrecz spać w sklepach tak bym to ujęła. I z półek szybko ponoc znika...
@Justa8383 dobrze ze sie poprawilo. Juz lepiej sie czujesz jak rozumiem?
@.szkrabek nooo to fajnych wspolpracownikow masz. Kurde ale nie wiem czy umialabym tak jak te ich ksiezniczki. Czasami naprawde polezalabym caly dzien i chcialabym zeby G kolo mnie skakal ale jest duzo rzeczy w domu ktore chce miec zrobione po swojemu. Ale sniadanie do lozka od czasu do czasu badz chociaz ta glupia herbata bylaby ok. A tu nic :)) ja wstaje pierwsza, robie nam obojgu herbate i sniadanie. Dzis zrobilam mu tylko herbate bo mnie wkurzyl wczoraj. I tak nadal jej nie wypil, juz dawno zimna bo jeszcze nie wstal z lozka. A juz poludnie!
@..aenye super że dzieciaki ciesza sie z nowego domu. To na pewno bardzo ważne. Czasami niektore dzieci nie moga sie zaklimatyzowac w nowym miejscu a tu pieknie poszlo :) i wspolczuje nocki z bolami żołądka.
@Gosia25 no to bedziesz miala zaraz przedszkole u siebie :D 5 dzieciakow plus Twoje w brzuchu :D nooo zostalo nam 15 dni. Ja juz odliczam i sie zastanawiam czy wczesniej sie nie zacznie :))
@agak1987 wspolczuje Ci tych opuchniec, biedna Ty. Haha twój gada do kompa a moj jeczy przez sen, nie wiem co smieszniejsze :D

Dobra ja zabieram sie za porzadki, bo jutro o tej porze bede juz po wizycie położnej w domu. Troche mam stresa czy wszystko jej sie spodoba i nie bedzie miala do niczego zastrzeżeń. Milego dnia!!!

reklama
Witaj Iza K :-).
Iza K 26 pisze:
hmmm no sama nie wiem czy mnie przyjmie ie bo już macie fajne grono a ja wpadam nie wiadomo z kad
Eeeee tam, google maps prawdę Ci powie :-D. Zostałaś zinwigilowana :-p , witaj i rozgość się :tak:. Terminy mamy podobne - ja na 26 grudnia.
Pacior, witaj i Ty :-).
Auliya z tego co widzę - i jestem jeszcze w szoku - chwilowo Was nie dopisze do naszej listy mamusiek ;-). Ale na dniach będziemy mieli administratorów i wszystko się uporządkuje.
OlaSzy, bidula jesteś :-(. I cały czas tak boli i skurcze są? Pewnie wszyscy Cię poklepują po ramieniu i mówią trzymaj się. Więc ja nie będę. Może od drugiej strony - gorzej już nie będziesz miała ;-). Teraz już tylko z górki.
Justa, no to jak nie wiadomo co to było, to lepiej że się skończyło :tak:.
Szkrabek, no weeeeeź, że na takich facetów dziwnych trafiłaś :-D. Tacy nie istnieją :no:. Udają jak nic :-p. Co do wzoru z domu - coś w tym jest. Bo moja mama też tak o dom dba, sama większość robi, tata jedynie w kuchni pomaga, odkurzy od czasu do czasu. No i "męskie sprawy" typu naprawienie czegoś, dbanie o rachunki. U męża w domu podobnie jest. Mama zarobiona po łokcie, a ojciec piwko i spanie. I nikt nie narzeka. Tylko ja mam co jakiś czas przepełnienie czachy i wybucham :-D.
Aenye, no to wc w nowym domku już ochrzciłaś :-D. Na sypialnię przyjdzie jeszcze czas. Fajnie, że tak szybko się uporaliście i już na swoim wielkim domu jesteście. Możesz przygotowywać dom do świąt :-). Ja w tym roku idę Twoim wzorem i już obmyślam co zrobię, gdzie dam, nowe zasłonki do pokoju Tymka i sypialni wymyśliłam, żeby można było parapet odsłonić i coś na nim postawić :-). Szkoda tylko, że sama szyć nie umiem i nie mam maszyny do szycia. Będę musiała gdzieś do punktu oddać materiał.
Agak1987 pisze:
Dzag jeśli chodzi o zachowanie facetow to wiem o czym piszesz:D mnie u mojego np irytuje wyciskanie pasty do zębów od środka tubki, płukanie buzi prosto z kranu, albo to że jak myje ręce to zanim je wytrze zachlapie pół łazienki... I zauważ,że to tylko jedno pomieszczenie,a do każdego mogłsbym się "doczepić",ale dla niego to właśnie czepianie się. W ogole faceci są raczej drobiazgów nie dostrzegają. Mój się cały czas pyta gdzie leża nożyczki, gdzie są miseczki - jakbym im miejsce co tydzień zmieniała :D
Ooooo to to to! :-) Albo "szukanie" i nieznalezienie, kiedy ja podchodzę i jedną rzecz wystarczy przesunąć :dry:. Ale wtedy mi się moja mama przypomina jak w domu tez się na to wkurzała i mówiła "szukasz a prosisz Boga żeby nie znaleźć" :rofl2:. Ehhh.. Z jednej strony pocieszające, że mój małż jednak nie jest ewenementem, z drugiej strony załamka, że do końca życia mnie to czeka.
Auliya, dobrze zrobiłaś z tym osobnym wątkiem :tak:.

Mąż pojechał z Tymkiem do psa, a ja wzięłam długą kąpiel i nie robię NIIIIC :-D. Nie rzuciłam się na odkurzacz, choć już koty po podłodze się walają, nie umyłam garów po śniadaniu, no nic :-D. Nudy...:dry:

Aenye super zd dzieciaki w niwym domku dobrze sie zaklimatyzowaly:) wc ochrzczone a na sypialnie przyjdzie czas:) teraz mozesz swoj palac na swieta dekorowac:)
Agak wspolczuje ci opuchniec mi tylko troszke na wieczor nogi puchna ale jeszcze troszke :)
Domi tylko sie nie przemeczaj za duzo tymi porzadkami zeby niebylo ze jutro w domu z polozna urodzisz:)))
Nom ja niebawem przedszkole bede miala ale juz sprzatnelam tesciowa obiad uszykowalam juz tylko ziemniaczki ugotowac i gotowe:)
Mialam sie malowac ale niehce mi sie bo co dzien sie maluje wiec tylko rzesy machne i gitara:)) pozdrawiam was ciezaroweczki:)

Gosia auliya urodziła :-) Utworzyła nowy wątek :-)
My dziś dzień leeeeenia. M w pracy, jemy resztki. Tymek bardzo się rozpycha co cholernie boli...
Noc wyjątkowo źle :'( nic nie spałam, bóle nóg są juz nie do zniesienia. Czekam na wtorek bo wtedy usg mam.
@Dzag powiem Ci ze mój M to tez niestety wychowany tak ze wszystko pod nosek dostawał.a tutaj ze mną zdziwko. Jak miałam dniowke to obiad sam sobie zrobił itd itd tylko teraz jak jestem w domu cały czas zapomniał tych wszystkich umiejętności. Bielizna leży wszędzie itd. Nie podnoszę i nie ruszam. Wczoraj jak że mną sprzatal stwierdził że z domem jej w ciul roboty. Se myślę że Amerykę odkrył :-/ współczuję Ci i łącze się z Tobą w bólu. Myślę że jak poziom hormonów mam się zmniejszy to będzie inaczej :-*
Pisalyscie o seksie.... Ja juz nie pamiętam nic...:-/ będę sobie przypominać za tydzień :-D :-D :-D

Ostatnia edycja:
No dobra, dwa Dzieciaczki już są na świecie :-). Nie może być tak, że nie ma listy rozpakowanych mam :no:. Napiszcie, czy mogę pisać do aniaslu w sprawie nadania uprawnień moderatora dla następujących osób:
- kreatorka
- Domi_Polka
- dzag82

Dzag jak najbardziej!!! :tak: Ja miałam się zgodzic już, ale kreatorka się odezwała, i że jeszcze z chęcią i talentem - to ja odpuszczam ;-) Nasze forum jest w dobrych rękach! Pisz pisz pisz do aniaslu - na pewno nikt się nie sprzeciwi - no chyba, że ktoś jeszcze bardzo chce dołączyć :-p ale to zawsze można dopisać :-)

Aaaaa i witam nowe mamuśki :-) fajnie ze teraz jest nas coraz więcej.:-)
Tempo z jakim urodziła auliya trochę mnie przeraża ;-)
@Aenya cudnie juz w swoim domu. Wiem coś o tym. Ja od jutra zaczynam dekorowac :-) szkoda tylko że najpierw ochrzcilas WC ;-) bidulko :-*

@dzag82 tak tak. Napisz do tej administratorki :)
@Gosia25 staram sie sprzatac z odpoczynkami hihi. No wez, nigdy bym nie chciala rodzic w domu :D

W ogole sypnelo u mnie sniegiem dzis. Ale teraz deszcz pada wiec śnieg sie zmyl :D

reklama
Do góry