reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

@Melisska32 no to pospalas dzisiaj. Zazdroszcze. Tzn tez niby spalam dlugo ale po wstawaniu na siusiu nie umialam szybko zasnac. Brzuch mnoe pobolewal i w ogole jakas taka dziwna bylam. Ja tez nie wiem co dzis na obiad. Chyba udka sobie usmazymy bo wczoraj byl ostatni dzien promocji to kupilismy uwaga..... 7kg :D pani w sklepie sie śmiała ze wykupilismy co do ostatniej sztuki :)) a w srode chyba kupilismy tez 5kg, ale one juz zamrozone. No promocja to trzeba korzystać bo idzie grudzien wiec ludzie beda wrecz spać w sklepach tak bym to ujęła. I z półek szybko ponoc znika...
@Justa8383 dobrze ze sie poprawilo. Juz lepiej sie czujesz jak rozumiem?
@.szkrabek nooo to fajnych wspolpracownikow masz. Kurde ale nie wiem czy umialabym tak jak te ich ksiezniczki. Czasami naprawde polezalabym caly dzien i chcialabym zeby G kolo mnie skakal ale jest duzo rzeczy w domu ktore chce miec zrobione po swojemu. Ale sniadanie do lozka od czasu do czasu badz chociaz ta glupia herbata bylaby ok. A tu nic :)) ja wstaje pierwsza, robie nam obojgu herbate i sniadanie. Dzis zrobilam mu tylko herbate bo mnie wkurzyl wczoraj. I tak nadal jej nie wypil, juz dawno zimna bo jeszcze nie wstal z lozka. A juz poludnie!
@..aenye super że dzieciaki ciesza sie z nowego domu. To na pewno bardzo ważne. Czasami niektore dzieci nie moga sie zaklimatyzowac w nowym miejscu a tu pieknie poszlo :) i wspolczuje nocki z bolami żołądka.
@Gosia25 no to bedziesz miala zaraz przedszkole u siebie :D 5 dzieciakow plus Twoje w brzuchu :D nooo zostalo nam 15 dni. Ja juz odliczam i sie zastanawiam czy wczesniej sie nie zacznie :))
@agak1987 wspolczuje Ci tych opuchniec, biedna Ty. Haha twój gada do kompa a moj jeczy przez sen, nie wiem co smieszniejsze :D

Dobra ja zabieram sie za porzadki, bo jutro o tej porze bede juz po wizycie położnej w domu. Troche mam stresa czy wszystko jej sie spodoba i nie bedzie miala do niczego zastrzeżeń. Milego dnia!!!

reklama
Witaj Iza K :-).
Iza K 26 pisze:
hmmm no sama nie wiem czy mnie przyjmie ie bo już macie fajne grono a ja wpadam nie wiadomo z kad
Eeeee tam, google maps prawdę Ci powie :-D. Zostałaś zinwigilowana :-p , witaj i rozgość się :tak:. Terminy mamy podobne - ja na 26 grudnia.
Pacior, witaj i Ty :-).
Auliya z tego co widzę - i jestem jeszcze w szoku - chwilowo Was nie dopisze do naszej listy mamusiek ;-). Ale na dniach będziemy mieli administratorów i wszystko się uporządkuje.
OlaSzy, bidula jesteś :-(. I cały czas tak boli i skurcze są? Pewnie wszyscy Cię poklepują po ramieniu i mówią trzymaj się. Więc ja nie będę. Może od drugiej strony - gorzej już nie będziesz miała ;-). Teraz już tylko z górki.
Justa, no to jak nie wiadomo co to było, to lepiej że się skończyło :tak:.
Szkrabek, no weeeeeź, że na takich facetów dziwnych trafiłaś :-D. Tacy nie istnieją :no:. Udają jak nic :-p. Co do wzoru z domu - coś w tym jest. Bo moja mama też tak o dom dba, sama większość robi, tata jedynie w kuchni pomaga, odkurzy od czasu do czasu. No i "męskie sprawy" typu naprawienie czegoś, dbanie o rachunki. U męża w domu podobnie jest. Mama zarobiona po łokcie, a ojciec piwko i spanie. I nikt nie narzeka. Tylko ja mam co jakiś czas przepełnienie czachy i wybucham :-D.
Aenye, no to wc w nowym domku już ochrzciłaś :-D. Na sypialnię przyjdzie jeszcze czas. Fajnie, że tak szybko się uporaliście i już na swoim wielkim domu jesteście. Możesz przygotowywać dom do świąt :-). Ja w tym roku idę Twoim wzorem i już obmyślam co zrobię, gdzie dam, nowe zasłonki do pokoju Tymka i sypialni wymyśliłam, żeby można było parapet odsłonić i coś na nim postawić :-). Szkoda tylko, że sama szyć nie umiem i nie mam maszyny do szycia. Będę musiała gdzieś do punktu oddać materiał.
Agak1987 pisze:
Dzag jeśli chodzi o zachowanie facetow to wiem o czym piszesz:D mnie u mojego np irytuje wyciskanie pasty do zębów od środka tubki, płukanie buzi prosto z kranu, albo to że jak myje ręce to zanim je wytrze zachlapie pół łazienki... I zauważ,że to tylko jedno pomieszczenie,a do każdego mogłsbym się "doczepić",ale dla niego to właśnie czepianie się. W ogole faceci są raczej drobiazgów nie dostrzegają. Mój się cały czas pyta gdzie leża nożyczki, gdzie są miseczki - jakbym im miejsce co tydzień zmieniała :D
Ooooo to to to! :-) Albo "szukanie" i nieznalezienie, kiedy ja podchodzę i jedną rzecz wystarczy przesunąć :dry:. Ale wtedy mi się moja mama przypomina jak w domu tez się na to wkurzała i mówiła "szukasz a prosisz Boga żeby nie znaleźć" :rofl2:. Ehhh.. Z jednej strony pocieszające, że mój małż jednak nie jest ewenementem, z drugiej strony załamka, że do końca życia mnie to czeka.
Auliya, dobrze zrobiłaś z tym osobnym wątkiem :tak:.

Mąż pojechał z Tymkiem do psa, a ja wzięłam długą kąpiel i nie robię NIIIIC :-D. Nie rzuciłam się na odkurzacz, choć już koty po podłodze się walają, nie umyłam garów po śniadaniu, no nic :-D. Nudy...:dry:

Aenye super zd dzieciaki w niwym domku dobrze sie zaklimatyzowaly:) wc ochrzczone a na sypialnie przyjdzie czas:) teraz mozesz swoj palac na swieta dekorowac:)
Agak wspolczuje ci opuchniec mi tylko troszke na wieczor nogi puchna ale jeszcze troszke :)
Domi tylko sie nie przemeczaj za duzo tymi porzadkami zeby niebylo ze jutro w domu z polozna urodzisz:)))
Nom ja niebawem przedszkole bede miala ale juz sprzatnelam tesciowa obiad uszykowalam juz tylko ziemniaczki ugotowac i gotowe:)
Mialam sie malowac ale niehce mi sie bo co dzien sie maluje wiec tylko rzesy machne i gitara:)) pozdrawiam was ciezaroweczki:)

Gosia auliya urodziła :-) Utworzyła nowy wątek :-)
My dziś dzień leeeeenia. M w pracy, jemy resztki. Tymek bardzo się rozpycha co cholernie boli...
Noc wyjątkowo źle :'( nic nie spałam, bóle nóg są juz nie do zniesienia. Czekam na wtorek bo wtedy usg mam.
@Dzag powiem Ci ze mój M to tez niestety wychowany tak ze wszystko pod nosek dostawał.a tutaj ze mną zdziwko. Jak miałam dniowke to obiad sam sobie zrobił itd itd tylko teraz jak jestem w domu cały czas zapomniał tych wszystkich umiejętności. Bielizna leży wszędzie itd. Nie podnoszę i nie ruszam. Wczoraj jak że mną sprzatal stwierdził że z domem jej w ciul roboty. Se myślę że Amerykę odkrył :-/ współczuję Ci i łącze się z Tobą w bólu. Myślę że jak poziom hormonów mam się zmniejszy to będzie inaczej :-*
Pisalyscie o seksie.... Ja juz nie pamiętam nic...:-/ będę sobie przypominać za tydzień :-D :-D :-D

Ostatnia edycja:
No dobra, dwa Dzieciaczki już są na świecie :-). Nie może być tak, że nie ma listy rozpakowanych mam :no:. Napiszcie, czy mogę pisać do aniaslu w sprawie nadania uprawnień moderatora dla następujących osób:
- kreatorka
- Domi_Polka
- dzag82

Dzag jak najbardziej!!! :tak: Ja miałam się zgodzic już, ale kreatorka się odezwała, i że jeszcze z chęcią i talentem - to ja odpuszczam ;-) Nasze forum jest w dobrych rękach! Pisz pisz pisz do aniaslu - na pewno nikt się nie sprzeciwi - no chyba, że ktoś jeszcze bardzo chce dołączyć :-p ale to zawsze można dopisać :-)

Aaaaa i witam nowe mamuśki :-) fajnie ze teraz jest nas coraz więcej.:-)
Tempo z jakim urodziła auliya trochę mnie przeraża ;-)
@Aenya cudnie juz w swoim domu. Wiem coś o tym. Ja od jutra zaczynam dekorowac :-) szkoda tylko że najpierw ochrzcilas WC ;-) bidulko :-*

@dzag82 tak tak. Napisz do tej administratorki :)
@Gosia25 staram sie sprzatac z odpoczynkami hihi. No wez, nigdy bym nie chciala rodzic w domu :D

W ogole sypnelo u mnie sniegiem dzis. Ale teraz deszcz pada wiec śnieg sie zmyl :D

reklama
Do góry