reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

no i ja się dzis zaliczam do tych nieśpiących... obudziłam się na siku 03:30 i koniec... w końcu zeszłam do salonu, bo jeszcze TAKA głodna byłam... zjadłam banana i przynajmniej mnie już nie ssie...

Mówiłam Wam dzis jak dużo rano zrobiłam... ech, przerobiłam sie na maksa :dry: jak wstałam z drzemki to chodzić nie mogłam taki ból miałam w krzyżu, i jeszcze promieniował do lewego pośladka jak korzonki :no: jeden krok na 15 sekund, bo nie mogłam obciążyć lewej nogi... masakra.

aenye - czytałam właśnie wpis na blogu o świętach - mega! Zdjęcia super, własnie się zastanawiałam czy masz jakieś girlandy - a tu można wyliczać i wyliczać :-D
My tez tak robimy, że co roku cos kupujemy do naszej kolekcji. W tym roku własnie sie szykuję na girlandę. Chciałabym jeszcze kupić taki stroik z choinki by powiesić na drzwi - ale trochę szkoda mi drzwi, bo trzeba coś w nie wbić i co roku się borykam z myślami co tu w tym temacie zrobić :-p Muszę coś koniecznie upolować fajnego przed maluchem jeszcze - potem już pewnie głowy do tego mieć nie będę.

OlaSzy - ale super, że weekend się udał! Na pewno było mega miło! No niezła impreza skoro się skończyła dopiero w niedzielę wieczorem :-D

dzag - ja też zwykle przywożę siaty od mamy - niby z Warszawy jestem, a jestem totalnym słoikiem :-D Nie ma odwiedzin bez wałówki - co uwielbiam, bo mamusine rzeczy są najlepsze :tak: Zazdroszczę chlebka... i też bym spałaszowała ze smakiem ze smalczykiem ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Domi - a propos tygodni ciąży. Jeżeli masz 37+2 (3, 5, 6 czy jakkolwiek inaczej) to jesteś oficjalnie w 37 tygodniu ciąży - tzn. masz skończony 37 tydzień i dla lekarza to się liczy. Zaczęłaś 38, ale nie jesteś jeszcze w nim (dla lekarza i położnej). Jak dojdziesz do 38+0 to będziesz w 38 tygodniu - tzn. Twoja ciąża będzie tak "stara" ;-)

Ja teraz mam 37+2 - więc mam skończony 37 tydzień, ale jak ktoś mnie pyta w którym tygodniu jestem to mówię, że w 38 :-) Ja lekarzem nie jestem i uważam, że jestem już w 38 :-pA co! No chyba, że lekarz pyta to mówię, że skończony 37... :rolleyes2:
Ale fakt jest faktem, że donoszoną oficjalnie ciążę mam "dopiero" od dwóch dni.

Dzień dobry:)
Witam się po weekendzie:) W sobotę miałam wizytę u gin i diabetologa- opisane na odpowiednim wątku.
Ja również bardzo lubię święta, ale znowu mój mąż to taki raczej minimalista;) Więc na święta i nas tylko choinka i świąteczne swieczuszki (oczywiście jeśli chodzi o dekoracje). W tym roku planuje wcześniej niż zwykle ubrać choinkę, bo nie wiem jak to będzie z moim pobytem w domu w grudniu, a co się z tym wiąże- pobytem Wojtka w domu. Więc chce z nim ubrać wcześniej ta choinkę, żebyśmy oboje mieli trochę frajdy. Ciekawe jak on się będzie w tym roku zachowywał w stosunku do choinki- w ubiegłym interesowały to lampki, które co chwila próbował ściągać;) Nie planuje też kupować świątecznych ubranek dla Adasia, bo nie wiem, czy się zalapie;) Wszystko się okaże już wkrótce:)
Ale trzymamy się dzielnie Mamusie! Wszystkie w 2- a nawet w 3-packu:)))
W piątek odwiedziłam pracę:) Wszyscy mi mówili, ze bardzo ładnie wyglądam i mały brzuszek jak na połowę 8 miesiąca:) Aż mi się nie chciało wychodzić, tyle miłych słów, haha! W sobotę pojechaliśmy do rodziców. Była też moja siostra ze swoim 3-letnim synkiem - było wesoło:)))
Miłego dnia i udanego tygodnia:)

Hej dziewczyny. Nie macie co robić nocami :-D U mnie właśnie 38 tydz dobiega końca.
Torbę dla Małej miałam już spakowaną dawno, a swoją pakowałam dopiero wczoraj, bo jakoś tak nie chciałam zapeszać. Oczywiście wszystko było przygotowane w razie czego, ale nie spakowane.
Póki co też nie mam laktatora, ale jak będzie potrzebny to kupię elektryczny.

.szkrabek czekamy na wieści z wizyty :-)

Domi_Polka Ty faktycznie niezłe miksy swojemu żołądkowi urządzasz :-D Mój jest wytrzymały, ale tego by z pewnością nie zniósł. A historia z psem i buciorami skutecznie podniosła mi ciśnienie. Co za brak wychowania i pomyślunku. Nie wiem jak Wy, ale ja nigdy nie wchodzę do czyjegoś domu w butach nawet jak proszą by nie ściągać.

Mąż właśnie poszedł na kontrolę oka. Ma mi załatwić przy okazji prywatną wizytę u tego okulisty w związku z przebadaniem dna oka przed porodem, bo zupełnie o tym zapomniałam.

Gosia 25 jeśli dobrze kojarzę to Ty masz cesarkę ze względu na wzrok właśnie. A możesz napisać jaką masz wadę? Ja mam -3, więc nie przysługuje mi okulista na nfz pod tym względem. Podobno poradnia wysyła na badania dopiero przy -8.

Ostatnia edycja:
Zozzolka - bądź dzielna! Trzymam kciuki, żeby pobyt w szpitalu zakończył się szybko i szczęśliwie:)
Śliwka - no właśnie, co u Was?
A no i jak to jest właśnie przy wadach wzroku? W pierwszej ciąży lekarz nie wysyłał mnie do okulisty, teraz zapomniałam zapytać:( też mam -3...

Tak piszecie o tych świętach. Też uwielbiam tą magię w domu, ale w tym roku pewnie odpuszczę. Będzie żywa choinka, jakieś delikatne dekoracje, lampki, no i zastanawiam się nad jakimś lampionem na balkon. Ja to urodzę przed świętami, więc wszystko na spokojnie. Z resztą malutka i tak nie będzie się w tym roku jeszcze cieszyć świętami, więc pod tym względem będę mieć spokój :-)

kulka to miło, że znajomi z pracy tak ładnie Cię przyjęli. I takie komplementy zawsze podnoszą na duchu :-) Mnie też czeka wizyta w pracy, ale połączona z obowiązkami służbowymi. Bardzo mi się nie chce iść, bo z reguły to ja chcę się spiąć, szybko zrobić swoje i uciekać, a każdy przychodzi, chce pogadać i zadaje milion wiadomych pytań. Potem zamiast wyjść po godzinie to wychodzę po czterech :-D

Cześć Dziewczyny:-)
Aenye dzięki że pytasz o mnie:-)tak, ja cały czas w szpitalu już 16 dzień i zostaję tu do porodu. Dziś miałam pobranie na próby wątrobowe i kwasy żółciowe, bo znowu zaczyna intensywnie swędzieć :-( Wszyscy chcemy poczekać na rozwiązanie chociaż do soboty, bo wtedy kończy mi się 38 tydzień, ale jak będą wyniki gorsze to wiadomo nikt czekać nie będzie. Na razie kazali mi tuczyć małą na całego, ale z cukrzycą to nie takie proste zwłaszcza że jedzenie tutaj szału nie robi, ale wciągam nabiał ile wlezie i nie pozwalam sobie na uczucie głodu. Czekam z niecierpliwością na wieczorny obchód i jutrzejszy poranny, to się może coś wyjaśni. Podejrzewam,że gdyby moje dziecko nie było takie małe, już byśmy były razem...

Domi będę miała dostęp, istatnio jak lezalam to tylko spalam i tyle, nawet zbytnio forum nie czytalam bo oczy sie kleily, mam spore braki i taka jestem apatyczna ze mam juz dosc, nie biore książek bo i tak ich nie poczytam ;), gin mi kazał wziąć drobne na tv :D, podejzewam ze na porodowce to sie bedzie działo, nie tak jak na ginekllogi :).
Moze nospe weź? Ktory masz tc, szkoda ze waszych suwakow nie widzę :(

Dziewczyny czy z ,,bebiprogram ,, dostalyscie moze prezent dla mamy? Zarejestrowalam sie napoczatku ciąży i nic mi nie wyslali :/
U mnie taką teczkę przysłali ale nie pamiętam czy w tej ciąży czy w poprzedniej. polecam hippa bo później są do odbioru paczki w rossmanie zwykle jakieś słoiczki i łyżeczka przy dowolnym dziecięcym zakupie a tu jest pole do popisu bo czy kaszka (mają te bez cukru w ofercie) czy papier mokry lub chusteczki dla dzieci. Na roczek z programu rossmana dostaliśmy (za 1gr) miarkę żyrafę która jest u nich do kupienia.
OlaSzy super że impreza udana. Spokojnej wizyty życzę.

Co do obstawiania to ja poproszę po 26.11 to będę miała i siebie i dzieci fryzjerem obskoczone i mąż będzie miał spokój - czy można mieć takie życzenia?
Tylko czuję że my zaczniemy się trochę wcześniej rozpakowywać więc która pierwsza? Domi z Twoimi zapędami do porządków i terminem na 7.12 masz zadatki no chyba że Śliwka się pospieszy bo termin ten sam... Tylko ja proszę jeszcze tydzień chociaż dla wszystkich.

Piotrusiowa Ty pierwsza na liście jesteś - reflektujesz? napisz jak badania u męża wypadły.
wracam do leniuchowania jeszcze przez godzinkę chociaż...

reklama
Piotrusioa ja mam -5,5 na lewym oku i to niby nie jest skierowanie do cc ale w pl mialam -5 i dali mi skierowanie na cc jak Maje rodzilam a tutaj jak bylam na badaniu oka to powiedzial zeby uwazala bo siatkowka moze sie odkleic niby nie ma duzego ryzyka ale zawsze jakies jest :eek:
Ja cc mam tez\ dlategobo z MAja jak wody odeszly to tez krew poleciala rozwarcie sie zatrzymalo i za waska miednice mialam wiec teraz wole nie ryzykowac i odrazu na cc ide:tak:
Ja dzis mialam glupie sny ze moj pies mial strsznie szortstkie zeby i gonil mnie zeby ugrysc bo i uscik w pysku mial wiekszy obudzilam sie na siusiu i pozniej tez jakies glupoty mi sie snily:baffled: a pozniej znowu sie obudzilam bo tak mi si epic chcialo jak bym balowala ze 3dni ehhehe:happy:
teraz Maja sniadanko konczy ja ide sie szykowac zaprowadzic ja do szkoly pozniej kolezanka ma wpasc na kwake:tak:
Dzis na obiad mam kurczaka bo kupilam takiego gotowego w przyprawach juz to upieke i zglowy do tego rosolek pyszny i posprzatac trzeba no i pranie i prasowanie mam jeszcze.
Sliwka dobrze ze jeszcze jestes 2in1 i mam nadziej ze pozostaniesz jak najdluzej:-)

Aenye ja tez uwielbiam swieta i jade za tydzien po nowe ozdoby bo zawsze czekam dluzej to pozniej juz to co chce to nie ma wiec postanowilam ze w tym roku szybciej kupie :-) a na bloga zajze pozniej bo musze leciec teraz:-)
Milego dnia mamuski:-D

Do góry