reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Witam u mnie był indyk duszony w pomidorowym sosie - nic specjalnego mi nie wyszło
po powrocie zrobiłam na szybko naleśniki z puszystym serkiem bo córa koleżanki do starszaka przyszła.
Do szkoły się dostaliśmy ale nie było podziału na klasy a to na tej informacji mi zależało.

reklama
Cześć dziewczyny :)
Piszę tylko z doskoku :) w przerwie między jedną pracą a drugą. Dziś oficjalnie zostało potwierdzone przez lekarza - maluszek jest :D Wg usg to 6tydz5dz :) termin na 21 grudnia. W sumie do końca nie wierzyłam póki nie zobaczyłam na własne oczy :-)
Lecę na zumbę. Pa!

hej dziewczyny :) jestem tu nowa i już nie mogłam się doczekac kiedy bede mogła dołączyć do grupy oczekujących juz na maleństwo. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie zaraz po zobaczeniu 2 kreseczek ale jeszcze niestety lekarz nie widzial pecherzyka ciążowego. Wysłał mnie na bete a tam..966,9 :) Za tydzień mam się zgłosić jeszcze raz bo juz pewnie bedzie widać ale wg kalendarzyka termin bede miala na grudzień/styczeń. :)

witaj olciastrzelec:-) gratuluje 2kresek:-) ja tez jak się tylko dowiedziałam poleciałam do lekarza bo akurat bylam w pl ale nie było widać zrobiłam bete i było 298,5 i kazal powtórzyć za dwa dni i było 700.4 i zrobil usg i już było widać maly pęcherzyk wiec mam zdjadko :-) taki prezent na urodziny bo akurat tak wyszlo ze zobaczyłam w dzień urodzin:-D pozdrawiam i spokojnych 9miesiecy:-)

Mam prosbe, nie wpisujcie komentarzy w temacie z listą, bedzie nas przybywalo i moze sie zdarzyc ze lista bedzie podzielona na dwa wpisy.

hej Piotrusiowa :) ja w sumie dzisiaj nie czuje sie nawet jakbym byla w ciazy, no moze z wyjatkiem piersi ale chyba mnie przeziebienie łapie :( mam nadzieje że się żadne choróbsko jednak nie przypląta :/
A jak tam wasze plany na majówke? wybieracie się gdzieś?

olciastrzelce to całkiem normalne. Na samym początku ciąży też byłam ogólnie osłabiona. Miałam kilkudniowy taki stan grypowy jakby. Dużo odpoczynku i spania powinno pomóc. :-)
Kurka a mnie oprócz tego klucia jeszcze mdłości dopadly na noc :-(
A na majówkę wybieramy się do rodziców. Oprócz męża jeszcze tylko mama wie o ciąży. Nie chcieliśmy mówić do 13 tyg., ale sytuacja mnie zmusiła do powiedzenia tego mamie:-) Tak czy inaczej na razie nic oficjalnie nie mówimy. A jak to jest u Was?

Ostatnia edycja:
Olciastrzelce witam!
ja majówkę zaczęłam już wczoraj, leniu****ę, trochę sprzątam, gotuję.. ;-)
a wieczorkiem byłam z moim mężem na długim spacerze, tak się dotleniłam, że aż mi się w głowie kręciło..

Porannakawa - ale mialaś dziś przygody, sceny jak z dobrej komedii :-D

reklama
ja to na razie tylko odpoczywam :) takie zalecenie dostałam i mój mąż tego skrupulatnie pilnuje:) tak wiec nawet z majówki nici ale i tak się ciesze :) dla takiego celu warto się poświęcić:) My nie mieliśmy szans utrzymac tego w tajemnicy bo cała moja rodzina wiedziała o naszych staraniach i ciągle pytali o każdą wizyte :) Poza tym musiałam zrezygnować z pracy bo miałam fizyczna więc i w pracy wiedzą. Ja już straciłam 2 aniołki wiec teraz jak tylko zobaczyłam 2 kreski to zmiana stylu życia o 360 stopni

Do góry