reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Szkrabek super ze tak pomyślna diagnoza, ty wogóle masz cały tabun lekarzy koło siebie. Nieocenione :-)

To prawda - sąsiedzi nam się trafili niesamowici - super ludzie, uwielbiam ich :tak: A okazało się, że ona pediatra, on chirurg, także w razie czego zawsze pod ręką fachowiec w dziedzinie zdrowia. A przy takim energicznym 9 latku dobrze jest mieć pod ręką kogoś zaufanego.
Jak pomyślę, że dziś bym z rana musiała jeździć po lekarzach z młodym i z tym moim brzuchem to mi słabo :sorry:

.szkrabek
czy ja dobrze rozumiem? Hormony przestaną buzować dopiero po połogu????????:confused:

:-D no niestety - ja w ogóle mam wrażenie, że w połogu hormony mnie dosłowinie zalały porównując z ciążą :-D Na przemian płakałam i się śmiałam nad łóżeczkiem malucha - raz byłam mega szczęśliwa a za chwilę przerażona. Mój mąż nie wiedział juz czy płaczę ze szczęścia czy absolutnie nie z tego powodu... całe ciało obolałe - cycki, krocze - jak się trafi jeszcze zastój pokarmu to przerąbane :confused2: Albo brak mleka i stres o malucha - ja niestety to przeżyłam i niestety nie karmiłam piersią bo się poddałam za szybko, już miałam wszystkiego dość.
Choć mój synek był aniołkiem - na prawdę - zero kolek, lezał sobi e włóżeczku i przyglądał sie światu, a potem sam zasypiał. Płakał dopiero jak był głodny lub miał kupę i tyle.

Nie piszę tego by straszyć, bo tak wcale nie musi być u Ciebie, a wręcz odwrotnie - ale ja miałam pretensję do całego świata, że mi nikt nie powiedział jak to może bądź będzie realnie wyglądać - widzi się w pismach czy na reklamach uśmiechnętą mamę pochylającą się nad różowym bobaskiem, który grzecznie śpi i taki obraz miałam w głowie... trochę inaczej jednak to wygląda w realu i lepiej moim zdaniem nastaiwć się gorzej i miło rozczarować, niż tak jak ja płakac co chwila i myśleć, że ze mną coś jest nie tak...

Czy w naszym stanie (ciążowym) można ,,coś" brać na przeziębienie? Czy pozostaje tylko natura?
Mój synek się rozłożył i chyba mnie zaraził bo już mnie gardło boli:( nie zniosę kaszlu.. A ja jak mam kaszel to trwa on co najmniej 3 tygodnie:-( Jak ja z tym brzucholem będę kaszleć? Poradźcie jak sobie radzicie z przeziębieniem..

Wyciśnięta cytryna łyżka miodu i starty imbir troszkę, robisz rano pijesz wieczorem, robisz wieczorem pijesz rano. Polecam,ja już dwa razy w tej ciąży się leczylam, mąż jak chory i mimo leków też to sobie robi.

Czy w naszym stanie (ciążowym) można ,,coś" brać na przeziębienie? Czy pozostaje tylko natura?
Mój synek się rozłożył i chyba mnie zaraził bo już mnie gardło boli:( nie zniosę kaszlu.. A ja jak mam kaszel to trwa on co najmniej 3 tygodnie:-( Jak ja z tym brzucholem będę kaszleć? Poradźcie jak sobie radzicie z przeziębieniem..

Ja na ból gradła polecam herbate malinową, kanapkę z czosnkiem oraz płukanie gardła wodą z solą. We wrześniu wyleczyłam właśnie ból gradła w dwa dni w ten sposób. Rewelacja.
Co do farmakologii to niestety nie wiem czy coś można, raczej nie... a na pewno nie na własną rękę. Lepiej iść do lekarza bądź do apteki by coś poradzili jak bardzo nie chcesz naturalnie się poleczyć.

ja na przeziębienie miód z goździkami:) jak już pisałam na forum, kilka razy wybawiło mnie to od totalnego rozłożenia;)

No właśnie płuczę sobie gardło sodą, tez jest ok? Zaraz idę zrobić sobie mieszankę mleko, czosnek i miód.. I właśnie nie wiedziałam co mogę zrobić jeszcze:) Spróbuję z cytrynka i sokiem malinowym;-) Dostałam od Mamy taki z tego lata:)

o soczek malinowy z prawdziwych malin jak znalazł. :tak: Zdrówka życzę by jak najszybciej paskudztwo przeszło - te od dzieci są niestety upierdliwe na maksa..

reklama
Do góry