reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Szkrabek super ze tak pomyślna diagnoza, ty wogóle masz cały tabun lekarzy koło siebie. Nieocenione :-)

To prawda - sąsiedzi nam się trafili niesamowici - super ludzie, uwielbiam ich :tak: A okazało się, że ona pediatra, on chirurg, także w razie czego zawsze pod ręką fachowiec w dziedzinie zdrowia. A przy takim energicznym 9 latku dobrze jest mieć pod ręką kogoś zaufanego.
Jak pomyślę, że dziś bym z rana musiała jeździć po lekarzach z młodym i z tym moim brzuchem to mi słabo :sorry:

.szkrabek
czy ja dobrze rozumiem? Hormony przestaną buzować dopiero po połogu????????:confused:

:-D no niestety - ja w ogóle mam wrażenie, że w połogu hormony mnie dosłowinie zalały porównując z ciążą :-D Na przemian płakałam i się śmiałam nad łóżeczkiem malucha - raz byłam mega szczęśliwa a za chwilę przerażona. Mój mąż nie wiedział juz czy płaczę ze szczęścia czy absolutnie nie z tego powodu... całe ciało obolałe - cycki, krocze - jak się trafi jeszcze zastój pokarmu to przerąbane :confused2: Albo brak mleka i stres o malucha - ja niestety to przeżyłam i niestety nie karmiłam piersią bo się poddałam za szybko, już miałam wszystkiego dość.
Choć mój synek był aniołkiem - na prawdę - zero kolek, lezał sobi e włóżeczku i przyglądał sie światu, a potem sam zasypiał. Płakał dopiero jak był głodny lub miał kupę i tyle.

Nie piszę tego by straszyć, bo tak wcale nie musi być u Ciebie, a wręcz odwrotnie - ale ja miałam pretensję do całego świata, że mi nikt nie powiedział jak to może bądź będzie realnie wyglądać - widzi się w pismach czy na reklamach uśmiechnętą mamę pochylającą się nad różowym bobaskiem, który grzecznie śpi i taki obraz miałam w głowie... trochę inaczej jednak to wygląda w realu i lepiej moim zdaniem nastaiwć się gorzej i miło rozczarować, niż tak jak ja płakac co chwila i myśleć, że ze mną coś jest nie tak...

Czy w naszym stanie (ciążowym) można ,,coś" brać na przeziębienie? Czy pozostaje tylko natura?
Mój synek się rozłożył i chyba mnie zaraził bo już mnie gardło boli:( nie zniosę kaszlu.. A ja jak mam kaszel to trwa on co najmniej 3 tygodnie:-( Jak ja z tym brzucholem będę kaszleć? Poradźcie jak sobie radzicie z przeziębieniem..

Wyciśnięta cytryna łyżka miodu i starty imbir troszkę, robisz rano pijesz wieczorem, robisz wieczorem pijesz rano. Polecam,ja już dwa razy w tej ciąży się leczylam, mąż jak chory i mimo leków też to sobie robi.

Czy w naszym stanie (ciążowym) można ,,coś" brać na przeziębienie? Czy pozostaje tylko natura?
Mój synek się rozłożył i chyba mnie zaraził bo już mnie gardło boli:( nie zniosę kaszlu.. A ja jak mam kaszel to trwa on co najmniej 3 tygodnie:-( Jak ja z tym brzucholem będę kaszleć? Poradźcie jak sobie radzicie z przeziębieniem..

Ja na ból gradła polecam herbate malinową, kanapkę z czosnkiem oraz płukanie gardła wodą z solą. We wrześniu wyleczyłam właśnie ból gradła w dwa dni w ten sposób. Rewelacja.
Co do farmakologii to niestety nie wiem czy coś można, raczej nie... a na pewno nie na własną rękę. Lepiej iść do lekarza bądź do apteki by coś poradzili jak bardzo nie chcesz naturalnie się poleczyć.

ja na przeziębienie miód z goździkami:) jak już pisałam na forum, kilka razy wybawiło mnie to od totalnego rozłożenia;)

No właśnie płuczę sobie gardło sodą, tez jest ok? Zaraz idę zrobić sobie mieszankę mleko, czosnek i miód.. I właśnie nie wiedziałam co mogę zrobić jeszcze:) Spróbuję z cytrynka i sokiem malinowym;-) Dostałam od Mamy taki z tego lata:)

o soczek malinowy z prawdziwych malin jak znalazł. :tak: Zdrówka życzę by jak najszybciej paskudztwo przeszło - te od dzieci są niestety upierdliwe na maksa..

reklama
Do góry