reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Porannakawa byc moze ze tak lezal, bo napewno przełożył sie na drugi bok i mi odpuscilo.
Min też by sie zdal ktos do umycia okien, moje to trzeba szorowac a nie myc bo beton na nich, troty i co kto chce. Wszystko spadlo z poddasza jak wylewali fundament.

Ja nie kupuje woreczkow napieluchy niemialam ich i jakos niekoniecznie potrzebne były mi.

Nie wiem co dzis na obiad :what::confused:

reklama
Porannakawa zalezy jakie ciasto z kremem chcesz i jakim kremem? z mila chcecia pomoge:-D
Domi ty lepiej okien nie myj bo jak rece za dlugo w gorze sie trzyma to macica sie napina strasznie i lozysko moze sie odkleic wiec popros swojego albo jego sis:-) ale sama tego nie rob:-pA co do tego ze polozna przyjdzie to sie nie martw bo my polacy jestesmy czystym narodem to sobie pomysl co ona musi myslec jak do murzynow albo ciapuchow wejdzie:-p

Co do ubierania tez jestem zdania ze jedna warstw wiecej niz my bo dzidzie maja ciensza skorke i to dla tego ja tak Maje ubieralam i bylo wporzadku:-p
Ja dzis z mala na soft play ide bo pada i tak brzydko a ferie ma wiec niech w domu nie siedzi ale o tej porze co zamierzam wyjsc to ma nie padac wiec zobaczymy:-)
Ja obiad mam z wczoraj schabowe wiec dzis nie robie juz odkurzylam zjadlam sniadanko pozmywalam naczynia i sie umalowalam:-p a teraz odpoczywam i za 1,5h lece ide z kolezankami wiec dzieci beda sie bawic a my plotkowac:-p:-p
Milego dnia mamuski:-):-)

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

Dziewczyny, jeśli chodzi o przechowywanie ściągniętego mleka to chciałam Wam powiedzieć o produkcie, który wyczaiła w Stanach koleżanka z forum Sierpniowego i jest teraz dystrybutorem tego cuda w Polsce (i nie tylko). Nazywa się Kiinde. To jest taki sprytny i higieniczny system do ściągania, przechowywania i podawania dziecku mleka matki. Nawet na BabyBoom był konkurs z tą marką (może jeszcze aktualny - nie wiem, musiałybyście zerknąć w konkursach). Czasem się reklamy pojawiają na bannera na stronie i forum. W każdym razie system polega na ściąganiu jakimkolwiek laktatorem (są przejściówki) mleka bezpośrednio do woreczka, w ktorym mleko jest przechowywane, a później bezpośrednio ten woreczek wkłada się do takiego stelaża-butelki ze smoczkiem i podaje się dziecku. Wszystko sterylnie i higienicznie, bez przelewania i kombinowania. Pisze.teraz z telefonu, wiec linka nie wkleję teraz, ale polecam zerknąć w sieci. Z tego co koleżanka mówiła to szykuje się współpraca z oddziałami noworodkowymi, Paweł Zawitkowski też przychylnym i ciekawym okiem na tą nowość zerkał :-)

Dzag widzialam takie woreczki tez z tommy tippe wiec wiem o czym mowisz nawet zastanawialam sie czy nie kupic ale to dopiero kupie jak naprawde bea mi potrzebne :-)

reklama
dziewczyny, własnie byłam u siąsiadki na chwilę, a że jest pediatrą to podpytałam ją o to odcinanie pępowiny. Uspokoiła mnie, mówiąc jednym slowem...
Podobno od 2005 roku jest rozporządzenie ministra zdrowia na temat minimalnej ilości czasu jaka musi upłynąć przed odcięciem pępowiny. Podobno nawet sie tego nie robi jak dziecko wymaga resuscytatcji czy innej pomocy. Czekają 30 lub 60 sekund, nie była pewna ile dokładnie.
Z tymże teraz zaczęłam się zastanawiać czy na pewno taka ilość czasu wystarczy hmmm :sorry: No nic, to jest podobno minimalna ilosc czasu, więc pewnie można zagadać z położną i poprosić i dodatkowe chwile...

Do góry