reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

A nam podrzucili wczoraj dwójkę dzieci :-) jedno 3 lat drugie 10. Mieli odebrać ok północy ale dzieci zasnely z moim ok 22:40 i napisałam im aby już nie przyjezdzali po szkoda mi było dzieci w nocy wyrywać ubierać, trochę się obawialam że ten mały zacznie w nocy wołać mamo ale obyło się :-) i jeszcze sika do łóżka ale oszczedzil moje małżeńskie łoże :-) teraz jedno ogląda bajki a drugie gra na kompie a trzeci poszedł spać, bo jak stwierdził nie wyspał się z dwójka dzieci :-D tak mi przykro. Ja spalam w salonie na kanapie rozkladanej i było mi wygodnie :p
Najgorzej że ten 3 letni nie chce nic zjeść, mleka jeszcze nie mam :-) dałam mu danonka.

reklama
Hej dziewczyny. Ja totalnie nie skorzystalam z najdluzszej nocy w roku i z niewyspania az glowa mi peka. G tez sie obudzil z bolem glowy, ale on zjadl kapsulke ibupromu a ja co? Nic.
Wczoraj w kuchni zawisly szafki, blaty posklejane, piec, plyta grzewcza i zmywarka podlaczone :) to mnie cieszy! Teraz tylko kilka rzeczy dokonczyc, posprzatac i moge dekorowac i zapelniac kuchnie. Dodatkowo umylam w pokoju bejbika podloge, poznosilam tam wszystkie torby z rzeczami roznymi, a w duzym pokoju zrobilam miejsce na to, zeby.mozna juz poustawiac odpowiednio szafy i kanapy :)) hihi. Dzis niedziela, wiec za tydzien 1 listopada!!! Juhu :)

Milej niedzieli kochane :* ja dzis na obiad mam flaki...mmm. tesciowa wczoraj je gotowała a dzis przyprawila i beda jak talala na obiadek.

Hej dziewczyny wspolczuje tej nieprzespanej nocy :-\ ja usnelam dosyc pozno bo kolo 2 ale dopiero co wstalam i pierwszy raz od dawna jestem wyspana i nic mnie nie boli:-) o jak fajnie:-)
Domi to juz prawie widac koniec tych prac:-) super, tylko sie tam nie przemeczaj :-)
Justa a ten 3 latej jeszcze na piersi jest? Czy zle zrozumialam?

Co do tego spinania brzucha to zwiekszylam ta dawke magnezu i jak reka odjal. Wczoraj przez caly dzien mialam tylko kilka razy wiec jest ok:-) dziewczyny czy wasze maluchy tez sa takie aktywne w nocy? Moja to mi tak daje popalic codziennie kolo polnocy ze szok o_O

Co do tego spinania brzucha to zwiekszylam ta dawke magnezu i jak reka odjal. Wczoraj przez caly dzien mialam tylko kilka razy wiec jest ok:-) dziewczyny czy wasze maluchy tez sa takie aktywne w nocy? Moja to mi tak daje popalic codziennie kolo polnocy ze szok o_O
Ja też biorę już max dawke magnezu i jest o niebo lepiej. Mój Tymi jest tak aktywny że czasem aż boli. Daje po żebrach, pachwinach, odbycie...ałaaaaa
Domu_polka uwazaj tam kobietko :-)
Justa to mialas fajny nalot dzieci ;-)

Olcia nie, tylko jeszcze pije takie z butelki szcztuczne.
Pigula no jak dla nas to faktycznie nalot bo jeszcze dzieci nie mamy. Mało z nas doświadczeni opiekunowie. Ale udało się dzieci przeżyły nie plakaly :-)

Hey dziewczyny
Ja wczoraj wrocilam cos po 22 do domu meza spac polozylam bo sie troszke upil a dzis glowa boli i wszystko innne hehehe:-D mowie ze ma co chcial:-) Maje polozylam ze mna spac bo nie moglabym wdychac jego oparow alkoholowych:-p Ale wstala Maja przed 8 juz po przestawieniu czasu wiec sie nie wyspalam i znowu zatoki z prawej strony mam zapchane i glowa boli:baffled: ale mala bajki oglada a ja odpoczywam :laugh2: Ale fajnie bylo wczoraj nasmialam sie choc dosc czesto mi sie brzuch spinal i mnierzylam sobie cukier i byl wysoki nie ponad norme al ewysoki a slodyczy nie jem od piatku zobaczym co to bedzie:-p
Zycze milej niedzieli kobitki:-)

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

dziewczyny, wiecie co zaobserwowałam dziś u siebie? Mam wrażenie, że mi się brzuch opuścił :eek: Czy to możliwe, że tak szybko to nastąpiło? Myślałam, że na to poczekam tak do 38-39tc... sama juz nie wiem... albo maluch sie jakoś inaczej ułożył i odciążył mi miejsce pod piersiami...

Macie podobnie, obniżył się już którejś z Was brzuch?

Szkrabek mi każdy mówi że mam brzuch nisko ale taka już moja uroda. Mam zgage, czuje go koło żeber więc nie boje się że coś się zaczyna :-)

No to pospalam do tej pory wraz z moim G. W sumie to spalismy z przerwami ale wstac i przebrac się z pizamy się nie dało. Pogod smutna, wszyscy chodzimy jak zombie... ale teraz juz sie zmotywowalismy i idziemy cos na mieszkaniu porobic. Ale nie chce nam sie straszliwie, haha. Ah no i glowa tak boli nas oboje, że brak slow. No ale co, to ewidentnie przez pogode i ciśnienie.
Milego popoludnia :))

reklama
Szkrabek ja u siebie nie zauwazyłam obniżenia brzucha jeszcze..

w ogóle mała moja chyba nadal sę kręci, raz jest głowką do dołu, a raz jakby poprzecznie, nie wiem czy to możliwe już na tym etapie.. w piątek mam wizytę to zapytam:)

u mnie goście już pojechali, dziś jeszcze łażenie po rynku było:) ale z rana migrenę miałam i czułam się fatalnie, ale apap o dziwo pomógł! noc miałam cudowną! sypialnie odstąpiliśmy znajmomym którzy z córeczką 11 misieczną przyjechali i spałam na kanapie w salonie i o wiele wygodniej niż w łóżku! chyba zacznę spać w salonie!!:)

Do góry