reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

A nam podrzucili wczoraj dwójkę dzieci :-) jedno 3 lat drugie 10. Mieli odebrać ok północy ale dzieci zasnely z moim ok 22:40 i napisałam im aby już nie przyjezdzali po szkoda mi było dzieci w nocy wyrywać ubierać, trochę się obawialam że ten mały zacznie w nocy wołać mamo ale obyło się :-) i jeszcze sika do łóżka ale oszczedzil moje małżeńskie łoże :-) teraz jedno ogląda bajki a drugie gra na kompie a trzeci poszedł spać, bo jak stwierdził nie wyspał się z dwójka dzieci :-D tak mi przykro. Ja spalam w salonie na kanapie rozkladanej i było mi wygodnie :p
Najgorzej że ten 3 letni nie chce nic zjeść, mleka jeszcze nie mam :-) dałam mu danonka.

reklama
Hej dziewczyny. Ja totalnie nie skorzystalam z najdluzszej nocy w roku i z niewyspania az glowa mi peka. G tez sie obudzil z bolem glowy, ale on zjadl kapsulke ibupromu a ja co? Nic.
Wczoraj w kuchni zawisly szafki, blaty posklejane, piec, plyta grzewcza i zmywarka podlaczone :) to mnie cieszy! Teraz tylko kilka rzeczy dokonczyc, posprzatac i moge dekorowac i zapelniac kuchnie. Dodatkowo umylam w pokoju bejbika podloge, poznosilam tam wszystkie torby z rzeczami roznymi, a w duzym pokoju zrobilam miejsce na to, zeby.mozna juz poustawiac odpowiednio szafy i kanapy :)) hihi. Dzis niedziela, wiec za tydzien 1 listopada!!! Juhu :)

Milej niedzieli kochane :* ja dzis na obiad mam flaki...mmm. tesciowa wczoraj je gotowała a dzis przyprawila i beda jak talala na obiadek.

Hej dziewczyny wspolczuje tej nieprzespanej nocy :-\ ja usnelam dosyc pozno bo kolo 2 ale dopiero co wstalam i pierwszy raz od dawna jestem wyspana i nic mnie nie boli:-) o jak fajnie:-)
Domi to juz prawie widac koniec tych prac:-) super, tylko sie tam nie przemeczaj :-)
Justa a ten 3 latej jeszcze na piersi jest? Czy zle zrozumialam?

Co do tego spinania brzucha to zwiekszylam ta dawke magnezu i jak reka odjal. Wczoraj przez caly dzien mialam tylko kilka razy wiec jest ok:-) dziewczyny czy wasze maluchy tez sa takie aktywne w nocy? Moja to mi tak daje popalic codziennie kolo polnocy ze szok o_O

Co do tego spinania brzucha to zwiekszylam ta dawke magnezu i jak reka odjal. Wczoraj przez caly dzien mialam tylko kilka razy wiec jest ok:-) dziewczyny czy wasze maluchy tez sa takie aktywne w nocy? Moja to mi tak daje popalic codziennie kolo polnocy ze szok o_O
Ja też biorę już max dawke magnezu i jest o niebo lepiej. Mój Tymi jest tak aktywny że czasem aż boli. Daje po żebrach, pachwinach, odbycie...ałaaaaa
Domu_polka uwazaj tam kobietko :-)
Justa to mialas fajny nalot dzieci ;-)

Olcia nie, tylko jeszcze pije takie z butelki szcztuczne.
Pigula no jak dla nas to faktycznie nalot bo jeszcze dzieci nie mamy. Mało z nas doświadczeni opiekunowie. Ale udało się dzieci przeżyły nie plakaly :-)

Hey dziewczyny
Ja wczoraj wrocilam cos po 22 do domu meza spac polozylam bo sie troszke upil a dzis glowa boli i wszystko innne hehehe:-D mowie ze ma co chcial:-) Maje polozylam ze mna spac bo nie moglabym wdychac jego oparow alkoholowych:-p Ale wstala Maja przed 8 juz po przestawieniu czasu wiec sie nie wyspalam i znowu zatoki z prawej strony mam zapchane i glowa boli:baffled: ale mala bajki oglada a ja odpoczywam :laugh2: Ale fajnie bylo wczoraj nasmialam sie choc dosc czesto mi sie brzuch spinal i mnierzylam sobie cukier i byl wysoki nie ponad norme al ewysoki a slodyczy nie jem od piatku zobaczym co to bedzie:-p
Zycze milej niedzieli kobitki:-)

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

dziewczyny, wiecie co zaobserwowałam dziś u siebie? Mam wrażenie, że mi się brzuch opuścił :eek: Czy to możliwe, że tak szybko to nastąpiło? Myślałam, że na to poczekam tak do 38-39tc... sama juz nie wiem... albo maluch sie jakoś inaczej ułożył i odciążył mi miejsce pod piersiami...

Macie podobnie, obniżył się już którejś z Was brzuch?

Szkrabek mi każdy mówi że mam brzuch nisko ale taka już moja uroda. Mam zgage, czuje go koło żeber więc nie boje się że coś się zaczyna :-)

No to pospalam do tej pory wraz z moim G. W sumie to spalismy z przerwami ale wstac i przebrac się z pizamy się nie dało. Pogod smutna, wszyscy chodzimy jak zombie... ale teraz juz sie zmotywowalismy i idziemy cos na mieszkaniu porobic. Ale nie chce nam sie straszliwie, haha. Ah no i glowa tak boli nas oboje, że brak slow. No ale co, to ewidentnie przez pogode i ciśnienie.
Milego popoludnia :))

reklama
Szkrabek ja u siebie nie zauwazyłam obniżenia brzucha jeszcze..

w ogóle mała moja chyba nadal sę kręci, raz jest głowką do dołu, a raz jakby poprzecznie, nie wiem czy to możliwe już na tym etapie.. w piątek mam wizytę to zapytam:)

u mnie goście już pojechali, dziś jeszcze łażenie po rynku było:) ale z rana migrenę miałam i czułam się fatalnie, ale apap o dziwo pomógł! noc miałam cudowną! sypialnie odstąpiliśmy znajmomym którzy z córeczką 11 misieczną przyjechali i spałam na kanapie w salonie i o wiele wygodniej niż w łóżku! chyba zacznę spać w salonie!!:)

Do góry