reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Justa ja juz torbe spakowalam tylko musze jeszcze pampersy kupic:-D i bede miala wszystko:tak: ale dobrze ci ze masz taka jadlodajnie kolo siebie zawsze mozna skorzystac aby smacznie gotowali
A co do opadania z sil to mam nadzieje ze to bylo chwilowe:tak:
Ja juz po obiadku takk sie najadlam ze hey:tak: zaraz mezus bedzie a ja ide odpoczac:-) milego popoludnia:-)

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
Dziewczyny czy ktorejs z was tez tak non stop stawia sie brzuch? Ja wczoraj tak mialam przez kilka godzin co pare minut i dzisiaj znow. To nie jest bolesne tylko nieprzyjemne wiec na ip nie pojechalam. Niby to te skurcze braxtona hicksa ale az tak czesto?

Dziewczyny a jak dziś wasze sapomoczucie???

ja wróciłam od kosmetyczki i jak mnie zmuliło, jakiś ból żołądka, potem słabości, kołatanie serducha.. sru na lewy bok i głębokie oddechy, ale taka dętka chyba ze 2 godziny leżałam:( jeszcze mąż po pracy do fuzjoterapeuty i już nakazałam mu telefonu czasem nie wyłączać, bo cały czas wrażenie, ze fiknę.. nie wiem czy to przez pogodę czy co.. yhh

ja dziś na obiad zachciankowo- domowe frytki;p uwielbiam hehe

Tak się zastanawiałam czy moje objawy są jakieś nienormalne i zacznę zaraz rodzić ;|
Otóż rozpoczęły mi się bolesne skurcze przepowiadające, które są cykliczne (z rana mnie budzą, gdzieś w połowie dnia wracają i na noc, po kilka razy czuje bolesny skurcz i mimo zmian pozycji, chodzenia, pryszniców, przechodzą jak same chcą...), do tego biegunka, mdłości, problemy z jedzeniem (ciężko mi coś przełykać, bo od razu mam ochotę to zwrócić ;/) kołotanie serca co jakiś czas i bóle żołądka. Jestem już tak zmęczona tą ciążą, że najchętniej przespałabym ten czas do porodu:confused2:

Ola ja Ci nie pomogę, ale póki skurcze nie są regularne i ich częstotliwość nie rośnie to chyba ok.. ale może warto sprawdzić czy czasem wody nie odpływają jakoś pomalutki..

Justa, właśnie się robią<mniam>

quchasia - w filmach zwykle jak leci to całe wiadro wody:-D a tutaj położna mi mówiła, że mają się "sączyć" - czyli po kropelce? lekkim strumieniem czy jak? Mam problem z ogarnięciem swoich objawów, a też nie będę jechać do szpitala i podnosić ciśnienie, gdzie okaże się, że to tylko fałszywy alarm. Za dużo czasu spędziłam w tym miejscu i nie chcę znowu leżeć bez sensu.. :sorry:
W dodatku mąż co chwilę się pyta - rodzisz, a może czujesz że to nastąpi niedługo? Normalnie jakbym urodziła tuzin dzieci i mam doświadczenie w odczytywaniu tych objawów..:confused2:

no własnie ola, a jak wody? jezu ja bym chyba już panikowała

quchasia, zjadlam 3 nalesniki z cukrem purdem, i mysle cały czas o frytkach, szkoda że nie możesz mi wysłać meilem porcyjki :) z majonezem bym sobie zjadła

reklama
o matko niezły jest ten Twój maż, ciekawe jak mój gbur się zachowa jeśli trafi w weekend....czy też będzie zadawał pytania, a może powie standardowe czy on też musi jechać? wrr

Do góry