reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Ja juz po poloznej i w moczu wyszedl mi cukier za duuzy i mowila ze moje badanie krwi na cukier tez jest na granicy wiec mam odstawic slodycze i pic wode zwykla:baffled: buuuuuuu jak ja mam odstawic slodycze ja nie potrafie!!
Po za tym to nie mam juz wizyty u poloznej tylko z lekarzem 3.11 na ustalenie cc wiec juz niedlugo. Ide teraz robic obiad bo mam zamiar zrobic roladke kopytkowa z miesem mielonym pychaaa:-D ale to troche pracy wymaga i jeszcze odkurzyc musze:-p

Dziewczyny kupiłam wózek, wreszcie nowy wymarzony, mogłam w sumie poczekać bo se sklepu w każdej chwili można przywieźć i była by dłuższa gwarancjia ale ja już chciałam. No i chce mieć wszystko pozałatwiane, żeby się nie stresować później. :-)

Kika, poka :-D
Gosia, przepraszam, ale aż się uśmiechnęłam teraz, bo obie przypomniałam jak rano napisałaś jakie śniadanie zjadłaś :-D. I pomyślałam, że niektórzy to się za dobrze mają :-p. A ten mocz badany po tym śniadaniu miałaś? Czy wcześniej?
No dobra, lodówka wypucowana, drugie pranie zrobione. Nie wiem w co jeszcze ręce wsadzić, od czego zacząć, zanim po Tymka do przedszkola pójdę. Za dużo do zrobienia :baffled:. Prasowanie zostawiam sobie na przyszły tydzień.

Dzag nie zjadlam sniadanie po 9 a mocz robili mi przed 12 i moze dlatego taki cukier wyszedl? no ale nic czego sie nie robi dla dziudziusia:-D niebede juz jadla slodkosci do konca ciazy to i mniej przytyje:tak: Powiem wam ze jakos slabo sie czuje ledwo patrze na oczy ale spac mi sie nie chce i kreci mnie w jelitach i ogolnie to oslabiona jestem :baffled: a tu obiad trzeba zrobic....

A ja na szczęście własnie kończę obiad robić - w piekarniku dochodzą żeberka w sosie tymiankowo-musztardowo-miodowym dla męża, a na kuchence pulpeciki w sosie pomidorowym i fasolka szparagowa, dla mnie i syna. Uff... mam z głowy :-)

Jutro zupa krem z cukinii, a w niedzielę na obiad u mamusi :-p

W przyszłym tygodniu zupa tajska dla nas i pomidorowa dla młodego (bo tajskiej jeszcze niestety nie lubi... myślę, że z wielkiem mu przejdzie), a na drugie kurczak w sosie curry - mniam. Już się nie mogę doczekać! :tak:

Wychodzi na to, że jak na coś mam smaka to nawet gotować mi się zachciało :eek: Ale to pewnie przejściowe. Powiem Wam, że u mnie w okolicy cięzko z dobrym, świeżym mięsem, muszę pchac ise do miasta w korki i z lenistwa i braku czasu mi się po prostu nie chce... i często kupuję paczkowane mięso w Auchan - bo i tak zakupy tam robię... no i to mięso to takie średnie jest niestety i odechciewa mi się gotować też przez to... Kupuję zwykle więcej i mrożę... a jak mieszkałam u rodziców jeszcze na pradze w W-wie, miałam bazarek pod nosem ze świeżym mięsem i praktycznie co drugi dzień świeże mięsko czy rybę się kupowało i ten obiad był super... teraz taki przeciętny mi się wydaje, bo wiem jakiej jakości mięso w nim jest :sorry: ech... szkoda, że nie mam gdzieś po drodze jakiegoś super mięsnego :baffled:

Dobra koniec narzekania :-) miałam się cieszyć, że obad prawie gotowy. Teraz trzeba listę zakupów zrobić jeszcze :-)

Kiki - pokaż wózek! pokaż wózek! :-D

Gosia25 - kurcze, niefajnie z tym moczem, ale własnie dobrą stroną jest mniej odłożone na boczkach :tak:

@Gosia25 oj no to niefajnie. Chociaz jak wiadomo mniej slodyczy to i mniej kg na plusie hehe :) ale moze ten cukier to tak jak dzag pisze, dlatego ze zjadlas mega slodkie sniadanie a pozniej mocz Ci badali... mnie tez kreci w jelitach, spalam niedawno 2godziny bo tez slaba jestem. No i w ogole w brzuchu mi tak dziwnie. W dodatku mlody sie strasznie rozpycha i te bole brzucha pewnie dlatego...

@.szkrabek zeberka brzmia cudnie... a do kremu z cukini lubie miec na gore startą biala czekolade, G mi tak kiedys podal ta zupe i od wtedy kocham ja w takiej postaci :)

Ja zjadlam wlasnie leczo + ziemniaki. Taki obiad dzis tesciowa zaserwowala. I najchętniej poszlabym spac dalej.

no mam nadzieje ze przez to taki wyniki :eek: zobaczymy jak pojde do lekarza co powie ale slodycze odstawiam i tak jak piszecie mniej kg bedzie:-p A ja polezalam chwile i przeszlo mi zrobilam roladke miesno i mam juz obiad z glowy a taki pyszny ze zjadlam kawalek ale pojde po Maje i jak wrocimy to zjemy razem:laugh2::laugh2: taki dobry pomysl na obiad a ja zapomnialam o tej roladce tesciowa mi przypomniala:-p do tego surowka z czerwonej kapusty maz tez uwielbia :-)
Dobra lece zaraz po Maje milego popoludnia kobitki:-D:-D

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
ja mam blisko siebie dwie jadłodalnie, gdzie obiady są po 12 zł, z zupą 14zł, takze dzis skorzystałam, przeważnie biore bez zup, bo mama mi gotuje i w słoiczki wlewa zupki :) jak mam sama dla siebie ugotować i jeszcze mi to nie smakuje.... to juz wole sobie pojechać po gotowe.
Myśle już pakować torbę do szpitala...

Gosia25, wydaje mi się czy Ty opadasz z sił? chyba nie mozliwe, bo przeciez Ty zawsze w biegu :p

Do góry