reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Hej :)

Ja już po usg - wszystko dobrze, maluch się ładnie pokazal. Ma już 1500g - więc połowa za nami ;-) Do tego w 1,5 tyg przekręcił się z położenia miednicowego na główkowe :-) Odetchnęłam, bo komory mózgowe też w normie - także wszystko jest git!
Był z nami też starszy syn i powiedział, że młody wygląda jak Darth Vader :-D

Domi - ja też bym się nie oświadczała facetowi - masz rację. Bardzo źle bym się z tym czuła i jeszcze zakłopotała mojego faceta, więc masakra :-)
No a jak już coś teściowa napomknęła, to znaczy, że coś jest na rzeczy ;-) Trzeba tylko się uzbroić w cierpliwość.

reklama
@.szkrabek ciesze sie, ze po usg wszystko ok :)

Dziewczyny tak jest, uzbrajam sie w cierpliwosc i czekam aż moj G mi sie oswiadczy :) Chocbym miala czekac jeszcze troche to i tak wole to niz oswiadczanie sie mu. Padlabym ze smiechu chyba, zanim bym cos powiedziala... :D Ah i dzis poruszylam tematyke slubow i ceremoni. Wypytalam dyskretnie jakie ma poglady na slub cywilny, albo czy chce duze wesele czy woli mniejsza impreze dla najblizszej rodziny (tak jak ja woli to drugie, uf). Pozniej zartowal, ze musze go pod koldra przekonac czy slub jest fajny i czy po slubie nadal bede sie nim zajmowala tak jak dotychczas czy moze lepiej :) hehe. No to zadowolony pojechal do pracy i juz zapytal czy wieczorem poogladamy wspolnie jakis film. Cieszy mnie to jego zainteresowanie! :) ostatnio w nocy w ogole jak spalam to obudzil mnie, bo nagle zerwal ze mnie koldre, podciagnal mi koszulke i tulil sie do brzusia i go calowal...po chwili zaslonil z powrotem i poszedl spac. Jakie to bylo piekne, az teraz jak sobie przypomne mam łezki w oczach !!! ;) :) :)

Domi super, ze taki wrażliwy Twój facet;) mój zupełnie inna bajka- ale nigdy nie był jakimś mega romantykiem, więc jakoś szczególnie mnie jego podejście do ciąży nie dziwi:)

@quchasia no moj tez z romantyzmem nie ma za wiele wspolnego! Wlasnie dlatego to tak mnie poruszylo. Bo ani nie prawi komplementow, ani w tej ciazy nie dawal po sobie poznac, że jakos bardzo sie cieszy, ani kolacji przy swiecach mi nie wyprawia itd... A tu nagle takie cos. Nawet tesciowa nie mogla uwierzyc jak jej powiedzialam... Ja cos chyba mam na niego duzy wplyw :) bo nawet znajomi sie dziwili, jak to G i dziecko? Albo np jak imprezuje to juz bardziej na spokojnie, nie tak jak wczesniej, zanim mnie poznal i mial tą swoja byłą... Widać kocha mnie i jestem z tego powodu bardzo happy :) milego wieczoru!!! :*

Helo
Dzis bylam na usg spr wage, 1467 lek mowi ze na ten tydz ciazy jest ok tj 30 i 5 dni, lozysko ok, wody ok ulozony miednicowo ale ma jeszcze czas zeby sie ulozyc odpowiednio:-)
3 usg mam na 7.10 32 tydz.

Dobrej nocki.

He he Domi jak mnie mąż budzi w nocy to z zupełnie innego powodu:-)ale też bym chciała żeby od czasu do czasu zrobił coś podobnego jak Twój facet :-)

Betix cieszę się że wszystko w porządku :-)
Ja mam usg 8.10 i to będzie już prawie 33 tydzień trochę późno ale nic... Już się nie mogę doczekać :-)

Witam my jeszcze nie spimy corke cos rozklada znowu inie w glowiejej sen.

Co do ślubów to mam konkordatowy jak teraz wspominam to uważam ze moglismy sie nie spieszyć :D, mimo ze starz narzeczenski trwal 8 lata :D,

Dzis mialam wene i poprasowalam cala sterte dla małego chyba juz wszustko, po czym poleglam w łóżku. To za duzo na jeden dzien bylo.

Zaczol mnie swedziec brzuch dołem i pod piersiami smaruje i tak swedzi. Mam nadzieje ze to tylko z tego ze jest juz spory.

Piotrusiowa, dokładnie, wątróbka, wołowina, fasola, orzechy, słonecznik i suszone owoce :) zazdroszczę pieczenia, ja doskonale gotuję, ale z deserami mam lipę :p nie umiem piec za nic.

Domi-Polka
, my w pierwszej ciąży dla ułatwienia formalności mieliśmy ślub cywilny, pięknie było. A potem przy chrzcie Felka wzięliśmy kościelny - cudowne… zrobiłam wszystko jak chciałam, miałam wymarzoną sukienkę ;) bez wesela, tańców, tylko przyjęcie z kolacją, w gronie przyjaciół i rodziny. No ale z racji tego, że przyjaciół dużo i oboje mamy duże rodziny, z którymi na codzień niemal żyjemy, to przy każdym ślubie było ok 70os ;) A najlepsze, że teraz komunia i chrzest bliźniąt w maju będzie, to tyle samo gości prawie hehehe :D

a co do płci to tak, mam chłopaczków :D sami chłopcy u nas!

porannakawa - mówisz! No to super :)) A teraz jakoś się spełniasz w tym czy chwilowo zarzuciłaś? Ja zawsze interesowałam się modą i projektowaniem, chociaż tylko dla siebie szyłam i przerabiałam ubrania. Ale nigdy się nie wykształciłam w tym kierunku :) Trochę żałuję, że nie byłam konsekwentna, ale w sumie jak się okazuje ostatecznie wystarczy być upartym ;) nasza marka i projekt (bo to ogólny taki zamysł blogowo-ciuszkowy) to BPM - BOGINIE PRZY MASZYNIE, zapraszam Was dziewczyny :D https://www.facebook.com/BoginiePrzyMaszynie?fref=ts tu i na bloga Boginie przy maszynie :)

Dziewczyny, nie chcę jeszcze zapeszać, ale wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną na TEN dom.. ostateczna we wtorek i KLUCZE! czuję się tak, jakby mi spadł największy kamień z serca..!! Oby już nic się nie wydarzyło do wtorku..!!! Byliśmy tam wczoraj i TAKA jestem szczęśliwa, że szok.. chciałabym się upić i opić :D chociaż piccolo sobie we wtorek zakupię hahah :D

Zaczynam też powoli remont w głowie, muszę wyposażyć dom w najpotrzebniejsze meble, więc będę pewnie na koniec dopiero ogarniała zakupy dla dzieciaczków… no ale nic :D przynajmniej mam jakąś perspektywę teraz :p :D

reklama
Do góry