Witajcie dziewczyny.
Za mną kolejny intensywny dzień. Dopiero o 21 wróciłam do domu
A do pracy wchodziłam na 7. Byłam znowu w ikei, ale mam już jej serdecznie dosyć
Kupiłam lampki nocne do sypialni, na które chorowałam już jakiś czas, no i prześcieradełka i ochraniacz na materac dla malutkiej. Jak to jest w końcu z kołderką dla noworodka? Kupuje się czy nie? Bo już miałam brać, ale coś mi świta, że pisałyście, że to zbędne na początku.
Pytałyście o ciasta. Tak więc upiekłam wczoraj sernik na śmietankach i marcello. Martwiłam się, że nie wyjdzie, bo piekłam w nowym piekarniku (tzn. dla mnie nowy, bo został w zabudowie po starych właścicielach) i tak średnio jeszcze go "czuję". Pierwszy raz spotkałam się z takim, że nie można w nim wyłączyć termoobiegu
, a ja nie umiem piec z tą funkcją, No, ale wszystkim smakowało, więc chyba dałam radę.
Dzwoniłam do mojej ginki co chodzę prywatnie i położna ustaliła mi wizytę na 5.10 to będzie 32tydz 0d. No już wcześniej nie dała rady. Chyba nic się nie stanie, to w końcu będzie jeszcze 32 tyg jakby nie było.
I zapomniałam pisać wcześniej, że konsekwentnie od kilu miesięcy spada mi żelazo, mimo zwiększonej dawki (tardyferon 2xdziennie). Chyb robię błąd, bo jem mało mięsa, a jak już to najczęściej drób wybieram, a tam żelaza nie ma nic. Dziś w ikei na obiedzie mimo piątku wybrałam klopsiki z mięsa wieprzowego i dodatkową porcję brokuła
.szkrabek - u mnie wręcz odwrotnie, nie wiem kiedy wrzesień minął. Ale uwielbiam ten miesiąc ze względu na sprzyjającą aurę i dla mnie mógłby trwać i trwać jeszcze kolejne 30 dni
Rozstępy nie pojawiły mi się póki co w ogóle. Smaruję się po każdej kąpieli oliwką w żelu j&j. Mam za to inny problem - takie drobniuteńkie pajączki na nogach. Ginka przepisała mi na to cyclo 3 fort, ale dopiero jutro kupię, więc o efektach na razie nie piszę.
A co do ślubu to u mnie konkordatowy był. Akurat dla mnie bardzo ważne było by odbył się w kościele. Po ślubie przyjęcie weselne na ok. 30 osób do 2-3 w nocy i jakbym miała raz jeszcze brać ślub, zrobiłabym wszystko tak samo :-)