reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
piotrusiowa sto latek samego zdrowka pociechy z córeczki i z meza i dużo Blogoslawienstaw Bozego :-D:-D:-D
Ja tez oglądam hurem super serial i uwielbiam go ide kompac mala jutro napisze buzka milej nocki:tak:

@Kika7878 o kurcze, brzmi jakos przerazająco, wiec sluchaj sie lekarza i oszczedzaj sie!!! :)
@Piotrusiowa nie ma za co. Urodziny są to i zyczenia tez :) a jakie ciasta upieklas? Ja bym zjadla puszysty jablecznik z pianką na gorze. Czemu zawsze jak ktos upiecze jablecznik to z twarda gora? Ja kocham ten delikatny z pianką no! :( ;) Pasemka robilas? A ja jakos balam sie farbowac i mam mega odrost... Na szczescie kolorystycznie sie zgrywaja i nie wyglada zle.
@Gosia25 hiehie, wiesz co dobre :) tylko mnie wkurzaja niektore postacie tak bardzo, ze mam ochote wskoczyc do laptopa jak ich ogladam hihi... Tak sie kurde wczuwam!

Ja padam, chociaz nie mialam czym sie zmeczyc. Maly wlasnie sie uaktywnil i plywa i kreci sie na calego. Dobrej nocy :*

Piotrusiowa - jeszcze jedno - sprawdziłam swoje skierowanie i jest tam napisane usg między 28-32tc. Ale może tak samo to działa jak w przypadku prenatalnych - niby jest do 12tc ale chodzi o 12tc 6dz...?

Piotrusiowa - 100 lat i wszystkiego co w życiu najlepsze! :tak:
Zobacz załącznik 712154

Badanie USG mam jutro. Zalecane jest jego zrobienie między 28, a 32 tygodniem ciąży. Mój termin z OM to 1/12/2015, a z poprzednich USG 22/11/2015, więc gin zalecił, zebym zrobiła właśnie tak 30-31 tydzień, bo dziecko coraz większe później ciężko robić pomiary.

Młoda pewnie też odpoczywa po pieczeniu ciast :-D a jakie robiłaś? Ja dziś zrobię na weekend szarlotkę. W końcu nie na darmo całą klatkę jabłek przerobiłam na słoikowane do szarloty :-)

Wy kupujecie dla dzieciaczków, a ja pomyślałam wczoraj o sobie i sprawiłam sobie ślicznego nowego laptopa :laugh2: ooo takie cudeńko:Acer Aspire E5-571G i5-4210U 8GB 2TB GF840M W8.1 (brąz) cena 2899,00 | promocja w sklepie RTV Euro AGD | gazetka promocyjna w sam raz do grania :-p, aż zacieram ręce :-D jak tylko sprzątnę i coś upichcę znikam ze świata rzeczywistego :-)

Ale bym sobie zjadła taka szarlotka... ja upieklam sernik przedwczoraj na bazie mascarpone i ricotta:happy: jak go kroilam dla gości, to pozostałości z noża zlizywalam, stwierdziłam ze cholera nie zaszkodzi, a wieczorem cukier podskoczyl trochę ponad norme:-p wiec serio słodkości odpadają, nawet takie tylko troszeczkę troszeczkę :zawstydzona/y::-D ale taka szarlotka z pianka u góry to jest mniam :-D zrobiłam kiedyś taka, nawet przepis sobie spisałam do mojego zeszytu z przepisami. Ale mój mąż burczal, że taka szarlotka, to nie szarlotka..i pamiętam ze na społe z Lenka zjadlysmy cala blache:-p

Ja po śniadanku kroliczym - 2 kanapki z sałata, ogórkiem, rzodkiewka, jajcem, szczepioreczkiem, a do tego obok pokrojony pomidorek :-D mój mąż ma dziś wolne i stoi nad tymi moimi kanapkensami i mówi blagalnie "zrobisz mi też? One tak ładnie wyglądają...". No ba, takie to ja o każdej porze dnia i nocy mogę jeść :-D

Ostanio moja Lenka mi mówi, że jej najlepsza koleżanka z przedszola chodzi na balet i ona tez chce. Hmm, jest bardzo muzykalna i chętnie bym ją też na takie coś zapisała, tym bardziej ze jej najlepsza koleżanka chodzi. No i dzis jak podjechałysmy pod przeszkole, akurat przyjechała tez ta dziewczynka z mama, Zagadalam i nie jest to typowo balet, ale rytmika w pałacu młodzieży. Pani gra na pianinie, dziewczynki tańczą, a z czasem będą śpiewać i tanczyc jakieś konkretne tańce. Grupa jest malutka, bo tylko 5 dziewczynek 3 letnich chodzi, a i kasa spoko, bo 200 zł na rok :happy:Lenka od razu podlapala i mówi że chce też chodzić. I dziś będę dzwonić :-D

Ja mam usg za tydzień w czwartek, będzie to 30 tydzień. Jednak u mnie już lecą wizyty co 3 tygodnie, aby monitorować jak mały rośnie, potem mam w 33 tygodniu.

Ej Kreatorka, to bardzo fajny zakup :-D ja na święta ostatnio od męża dostałam tablet i jest to mój nieodrodny przyjaciel:-p on się cieszy bo idealnie trafiony prezent :-D ja teraz myślę o zmianie komórki. Mam samsunga galaxy core plus i kuzwa gdybym mogła, rzuciłabym nim o ścianę. Chce zrobić zdjęcie na szybko, to zanim się aparat włączy, to już nie ma czego fotografowac:-p pisze smsa, to nagle mi się restartuje ciul wie czemu. Gadam przez telefon i nagle słyszę "halo? Halo?" - wyświetlacz mi sie sam włączył i polikiem wyłączylam mikrofon :-p znajomi juz wiedzą i mówią "Asiaaa, mikrofon wyłączylas, nie słyszę cie":-D

DomiPolka ja też wczoraj byłam nie do życia. Mój mąż jak widział w jakim jestem stanie, zabrał Lenke na dluuugiii spacer, abym mogła się przespać, bo na siedząco zasypialam... a potem o 22 juz spałam.

Dzag82 wiem co czujesz z tym pojsciem na zwolnienie :-D ja w pierwszej ciąży pracowałam do 25 tygodnia, a teraz w 13 juz musiałam iść. Ooo maaatkoo, tosz to było straszne. Jak oznajmialam to mojemu szefowi to ryczalam jak głupia (byłam na duphastonie, nie panowałam nad hormonami;-)). Potem mój zespół zrobił mi pożegnanie, stworzyli mi album ze swoimi zdjęciami i śmiesznymi sytuacji, kiedy to byłam ich "mama". Oni ryczeli, ja ryczalam. Laptopa służbowego mam cały czas w domu ale na początku monitoring robiłam codziennie:-D teraz już nie jest mi przykro, że tak szybko ich zostawiłam, bo strasznie stresująco tam się zrobiło... ale bardzo dobrze wiem co czujesz :tak:

Piotrusowa, a Ciebie podziwiam, że jeszcze pracujesz :-D ja dopóki byłam w zespole 10 osobowym, to piekłam coś. Ale w ostatnim czasie mój zespół, liczył 40 osób+ 20 osób zespół pokrewny, wiec wszyscy musieli być uraczeni:p także już wolałam inwestowac w cukiernie :p

No nic, czas ogarnąć kuchnie :-D miłego dnia dziewczyny :tak:

Ostatnia edycja:
AsiaK-K, no to świetne te zajęcia dla dziewczynek. I za takie grosze. Też bym się nie wahała, gdyby tylko dziecko chciało chodzić.Bomba.

A ja siedzę od 8:00 i nic nie robię :-p. Odstawiłam Tymka do przedszkola i myślę, ile rzeczy trzeba robić. A siedzę przed kompem lub tv i odpoczywam sobie, jak nigdy :-). Jedynie na firmowym czacie i mejlu jeszcze działam :-p. Ale dzisiaj była taka potrzeba.
Ehh, smaka robicie tymi ciachami... Ja od tygodnia zabieram się do zrobienia muffinek z Tymkiem. No to w końcu dzisiaj muszę zrobić, skoro wy szarotki i serniki.Wstyd by było ekspresowych muffinek nie zrobić :-p.

reklama
Do góry