reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Domi Dzieci jest z kim zostawic tylko ze ja jestem taki trudny model ..ze bym sie caly czas martwila i miala wyzuty sumienia ze oni z Niania a ja sie bawie .:sorry: Od zawsze zajmuje sie nimi sama z malzem bez babc itd ciezko sie przestawic :-D Juz mieli nie raz Nianie ale to raczej w sytuacjach przymusowych i losowych . Czekam az maluchy urosna i wtedy nie bede miala zadnego ale :tak:

reklama
@porannakawa ojej no to rozumiem. Ale czasem cos sie Wam nalezy od zycia, pamietaj ;)

O kurcze, wlasnie nad domem przelecial jakis mega glosny odrzutowiec :o tak sie wystraszylam, bo strasznie nisko lecial i byl okropnie glosny, tylko czekalam czy cos wybuchnie zaraz czy poleci dalej. Ale serio przez te afery z uchodzcami mam jakies schizy, ze moze byc jakas wojna albo co...

porannakawa place 27f za wysylke tez myslalam o tym lozeczku co ty bo to od tego samego sprzedawcy ale ja później kupie jak niunka będzie miała 2latka pietrowe lozko i barierke żeby nie wypadla bo mojej Mai bardzo się marzy spac na gorze wiec tak będzie:-). Ja jeszcze druga pościel musze kupic ale to tutaj na zmiane żeby mieć. Może w przyszłym tyg na zakupy się wybiorę bo już brzuszek duzzy mierze caly czas teraz mam 99cm i plus7kg wiec później będzie gorzej robic zakupy wiec mysle ze teraz się wybiorę aby maz dal kaske hehehe:-p.Lece babolki zaraz po Majeczke jeszcze tylko odkurzę na dole i lece buzka:-D

cześć dziewczyny!

Ja dzis już zupełnie się czuję zdrowa :-) Może to Wasze fluidki tak zadziałały ;-) Dom juz zaczyna wyglądać jak dom, nie chlew. Umyłam kolejne schody - tym razem tylko stopnie, bo na dół mamy już nakładane drewno na stopeń a nie całe ażurowe - pięknie wyglądają, ale sprzątania co nie miara :sorry:
No i odkurzone - tylko podłoga do umycia została - ale to już jutro - dziś nawet do Auchan nie pojechałam, tylko do lokalnego sklepiki, bo już siły nie miałam.

porannakawa - super, że samopoczucie już lepsze! Tak trzymać :tak:

kulkaPrzytulka
- poczucie bezpieczeństwa jest teraz dla nas najważniejsze, więc dobrze, że juz masz ten pessar i oby do 37 tygodnia dotrzymać - potem już można rodzić.
A tak przy okazji ciekawe ile z nas w okolicach 40 tygodnia będzie już blagać o poród :-p Zwykle tak jest - najpierw paranoja by nie urodzić, a potem zaklinamy maluchy by już wyłaziły :-D

Domi_Polka - moi rodzice oglądają "Wspaniałe stulecie" i są zachwyceni, podobno niesamowicie wciąga - ja widziałam fragmenty - o Turcji, jak biała kobieta z haremu zostaje główną żoną sułtana - i cała polityka ukazana i perypetie rodziny... niestety nie mam TV, więc nie oglądam, ale pewnie by mnie też wciągnęło. :tak:

Co do basenu - to oczywiście zazdraszczam ;-) Ale w Polsce też taki basen znam - termy we Mszczonowie (jakieś 40km od Warszawy w kierunku Katowic) - baseny zakryte i odkryte, niektóre z wodą termalną wychodzące właśnie w połowie na zewątrz - więc jak ktoś chce to siedzi w ciepłej wodzie pod chmurką bądź pod dachem. Do tego wileki basen z super zjeżdżalniami na zewnątrz i basenik dla maluchów + fontanny z podłogi. Płaci się raz za wejście i siedzi ile się chce :-) Do tego jeszcze leżaczki wokół, jakiś barek z carpem do jedzenia :-) w sensie jakieś hot dogi, hambuksy, zapiekanki etc.Także istnieje coś takiego i pewnie nie w jednym miejscu nawet tylko trzeba poszperać w necie. :tak:

Dziewczyny - któraś pisała, że ma dziś urodziny (przepraszam ale nie mogę znaleźć która :zawstydzona/y:). Z tej okazji najserdeczniejsze życzenia! Sto lat, sto lat!!! :-D Niech się maluch dobrze w brzuszku chowa a potem będzie grzecznym maluszkiem i da się mamie wysypiać! :tak::-)

@.szkrabek no bo ja sie smialam z mojej babci jak widzialam ze to oglada, a pozniej obejrzalam z nia kilka odcinkow i sama sie wciagnelam. Strasznie podoba mi sie to, ze jest to opowiesc historyczna i same intrygi tam knuli... Tak tak, zona sultana Hurrem, z pochodzenia Ruska urodzona w tamtych latach jeszcze na terytorium Polski. I ja takze nie ogladam tego w tv bo nie mam tu polskich stacji, tylko na laptopie na weeb.tv . i tam jest kanal tvp1 i tak sobie radze wlasnie. Ale na vod.tvp.pl tez chyba to jest i w dodatku wszystkie odcinki. Ah i na youtube tez sa z polskim lektorem. Super swietny serial.

No wlasnie, to @Piotrusiowa miala miec dzis urodziny i ciasta dla 30 wspolpracownikow piec. Wszystkiego najlepszego i duzo zdrowka dla Ciebie i Luizki w brzuszku :*

Kulkaprzytulka witaj w klubie pesarow:-)

Dolaczam sie do zyczen dla Piotrusiowej, 100Lat:-)

Co do basenow ja osobiscie nie przepadam, bo plywac nie umiem ale sa podobno fajne w Pluskach kolo Olsztyna no i w Uniejowie chyba kolo łodzi..znajomi korzystaja.

Piotrusiowa, sto lat!! :-)
Betix pisze:
Hej dzag82 moze sprobuj inhalacje z nebutu pol na pol z sola fiz., pytalam lek i gin i ogolnego przy ostatnim przeziebieniu i mozna z nebutu lub pulmikortu.
Nie no, to już bardzo mocne leki. Owszem, często szły w używanie bo Tymek miał kilka razy zapalenie oskrzeli i zapalenie płuc, ale jednak sterydy na katar bez diagnozy zajęcia oskrzeli czy płuc to przesada. Jutro popołudniu idziemy się przebadać, tak na wszelki wypadek. W dzień jest lepiej niż było, w nocy tak na zmianę... jedna noc ok, następna przekaszlana... Ehh..
Betix pisze:
Czy twoj Tymus byl wczesniakiem?, przepraszam ze pytam ale nawiazalas do tego programu i ze tam lezal.
Tak, równo miesiąc wcześniej się urodził. Ale na szczęście nie był typowym wcześniakiem, bo 3050g po urodzeniu ważył. Strasznei duży, ale to nam akurat na plus zadziałało :tak:. Był bardzo duży i aż śmiesznie na tym łóżeczku wśród tych Malutków wyglądał :-D. Na początku jedynie miał problemy z oddychaniem, stąd cpap, trochę ze ssaniem też było kłopotów, ale szybciutko się wszystkiego "nauczył".
Porannakawa, Tymek urodził się jak wskoczył równo 36. tydzień ciąży.
Domi pisze:
Hehe no i dzis juz zaczniesz zwolnienie Ty pracoholiczko (mowie tak bo widze jak przezywasz to, ze nie bedziesz chodzila do pracy) hihi.
Ano zaczęłam :-D. Miałam iść na 3 godzinki rano do pracy, przesiedziałam 7 a i tak było za mało ;-). Wzięłam na tydzień laptopa służbowego do domu. Ale ogólnie jutro już mam wolne. I dziwnie mi :-p. A z kaszlem bez zmian niestety.
KulkaPrzytulka, a to ciekawe co piszesz z tą luteiną. Jak 4 lata temu brałam to też chodziłam prywatnie do gin i dostawałam receptę z refundacją i faktycznie grosze płaciłam. Znowu coś pozmieniali? :eek: Nudzi się im chyba w tym nfz...
A jeszcze mi się przypomniało tak a propos tego nieoglądania 600 gramów szczęścia w ciąży... Ja w poprzedniej na zwolnieniu pół dnia przed tv spędzałam i oglądałam "Ciążę z zaskoczenia", "Szpital dziecięcy", jeszcze jakiś serial dokumentalny z porodówki w jednym z angielskich szpitali.. Na Polsatg Cafe też jakieś "porodowe" programy leciały. To dopiero masakra była :-D Ale nie mogłam się powstrzymać :-p.

PorannaKawa 100 LAT i zdrówka dla córeczki :)
Kulka przytulka super że z receptą się udało,w końcu nadmiar gotówki jest na co przeznaczyć :-)
Poranna kawa musisz trochę odpuścić (wiem z własnego doświadczenia)trzeba choć to trudne być troche egoistą,raz na jakiś czas coś tylko dla was się należy .

Ja dziś po lekarzu. Trochę mnie postraszył :-( dziecko nisko ,główka ledwo do mierzenia bo za kością łonową, szyjka krótka i rozwarcie na cm. Mam się oszczędzać i raczej do seksu mnie zniechęcał....A nam tak dobrze :-( Jedyne pocieszenie że z malutką wszytko ok, wymiary i tygodnie,serduszko też dobrze.Dziś tak kopie cały dzień że nie wiem jak siedzieć ,leżeć i wogóle. Blee..

reklama
Dzięki dziewczyny za życzenia! Jest mi bardzo miło :-):-)

.szkrabek - podziwiam Cię za ten brak tv:szok:. Ja nie wyobrażam sobie tego, szczególnie teraz jak jestem sama w domu.

Dziewczyny kiedy macie badania usg w 3 trym? Wszędzie piszą, że robi się je między 28-32 tyg, a mnie zapisała położna w 33 tyg (dokładnie 32 tyg i 3 dzień)

Upiekłam dwie duże blachy ciasta i rozeszły się na pniu. Dobrze, że mężowi odkroiłam z rana po kawałku, bo biedak by się nie załapał. Dziś musiałam odespać to wczorajsze krzątanie po kuchni, bo byłam bardzo zmęczona. No i sprawiłam sobie prezent - pasemka odświeżyłam.

Mała ostatnio tak ładnie wariowała i fikała po całym brzuchu, a dziś jak na złość prawie nic...:no: Czekam, więc zatem, bo zaczyna się właśnie jej pora. Poza tym mówię jej, że dostała masę życzeń od moich kolegów z pracy no i od Was, ale reakcji póki co nie ma. Jakaś taka niewzruszona jest.. :-)

Ostatnia edycja:
Do góry