reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Domi Dzieci jest z kim zostawic tylko ze ja jestem taki trudny model ..ze bym sie caly czas martwila i miala wyzuty sumienia ze oni z Niania a ja sie bawie .:sorry: Od zawsze zajmuje sie nimi sama z malzem bez babc itd ciezko sie przestawic :-D Juz mieli nie raz Nianie ale to raczej w sytuacjach przymusowych i losowych . Czekam az maluchy urosna i wtedy nie bede miala zadnego ale :tak:

reklama
@porannakawa ojej no to rozumiem. Ale czasem cos sie Wam nalezy od zycia, pamietaj ;)

O kurcze, wlasnie nad domem przelecial jakis mega glosny odrzutowiec :o tak sie wystraszylam, bo strasznie nisko lecial i byl okropnie glosny, tylko czekalam czy cos wybuchnie zaraz czy poleci dalej. Ale serio przez te afery z uchodzcami mam jakies schizy, ze moze byc jakas wojna albo co...

porannakawa place 27f za wysylke tez myslalam o tym lozeczku co ty bo to od tego samego sprzedawcy ale ja później kupie jak niunka będzie miała 2latka pietrowe lozko i barierke żeby nie wypadla bo mojej Mai bardzo się marzy spac na gorze wiec tak będzie:-). Ja jeszcze druga pościel musze kupic ale to tutaj na zmiane żeby mieć. Może w przyszłym tyg na zakupy się wybiorę bo już brzuszek duzzy mierze caly czas teraz mam 99cm i plus7kg wiec później będzie gorzej robic zakupy wiec mysle ze teraz się wybiorę aby maz dal kaske hehehe:-p.Lece babolki zaraz po Majeczke jeszcze tylko odkurzę na dole i lece buzka:-D

cześć dziewczyny!

Ja dzis już zupełnie się czuję zdrowa :-) Może to Wasze fluidki tak zadziałały ;-) Dom juz zaczyna wyglądać jak dom, nie chlew. Umyłam kolejne schody - tym razem tylko stopnie, bo na dół mamy już nakładane drewno na stopeń a nie całe ażurowe - pięknie wyglądają, ale sprzątania co nie miara :sorry:
No i odkurzone - tylko podłoga do umycia została - ale to już jutro - dziś nawet do Auchan nie pojechałam, tylko do lokalnego sklepiki, bo już siły nie miałam.

porannakawa - super, że samopoczucie już lepsze! Tak trzymać :tak:

kulkaPrzytulka
- poczucie bezpieczeństwa jest teraz dla nas najważniejsze, więc dobrze, że juz masz ten pessar i oby do 37 tygodnia dotrzymać - potem już można rodzić.
A tak przy okazji ciekawe ile z nas w okolicach 40 tygodnia będzie już blagać o poród :-p Zwykle tak jest - najpierw paranoja by nie urodzić, a potem zaklinamy maluchy by już wyłaziły :-D

Domi_Polka - moi rodzice oglądają "Wspaniałe stulecie" i są zachwyceni, podobno niesamowicie wciąga - ja widziałam fragmenty - o Turcji, jak biała kobieta z haremu zostaje główną żoną sułtana - i cała polityka ukazana i perypetie rodziny... niestety nie mam TV, więc nie oglądam, ale pewnie by mnie też wciągnęło. :tak:

Co do basenu - to oczywiście zazdraszczam ;-) Ale w Polsce też taki basen znam - termy we Mszczonowie (jakieś 40km od Warszawy w kierunku Katowic) - baseny zakryte i odkryte, niektóre z wodą termalną wychodzące właśnie w połowie na zewątrz - więc jak ktoś chce to siedzi w ciepłej wodzie pod chmurką bądź pod dachem. Do tego wileki basen z super zjeżdżalniami na zewnątrz i basenik dla maluchów + fontanny z podłogi. Płaci się raz za wejście i siedzi ile się chce :-) Do tego jeszcze leżaczki wokół, jakiś barek z carpem do jedzenia :-) w sensie jakieś hot dogi, hambuksy, zapiekanki etc.Także istnieje coś takiego i pewnie nie w jednym miejscu nawet tylko trzeba poszperać w necie. :tak:

Dziewczyny - któraś pisała, że ma dziś urodziny (przepraszam ale nie mogę znaleźć która :zawstydzona/y:). Z tej okazji najserdeczniejsze życzenia! Sto lat, sto lat!!! :-D Niech się maluch dobrze w brzuszku chowa a potem będzie grzecznym maluszkiem i da się mamie wysypiać! :tak::-)

@.szkrabek no bo ja sie smialam z mojej babci jak widzialam ze to oglada, a pozniej obejrzalam z nia kilka odcinkow i sama sie wciagnelam. Strasznie podoba mi sie to, ze jest to opowiesc historyczna i same intrygi tam knuli... Tak tak, zona sultana Hurrem, z pochodzenia Ruska urodzona w tamtych latach jeszcze na terytorium Polski. I ja takze nie ogladam tego w tv bo nie mam tu polskich stacji, tylko na laptopie na weeb.tv . i tam jest kanal tvp1 i tak sobie radze wlasnie. Ale na vod.tvp.pl tez chyba to jest i w dodatku wszystkie odcinki. Ah i na youtube tez sa z polskim lektorem. Super swietny serial.

No wlasnie, to @Piotrusiowa miala miec dzis urodziny i ciasta dla 30 wspolpracownikow piec. Wszystkiego najlepszego i duzo zdrowka dla Ciebie i Luizki w brzuszku :*

Kulkaprzytulka witaj w klubie pesarow:-)

Dolaczam sie do zyczen dla Piotrusiowej, 100Lat:-)

Co do basenow ja osobiscie nie przepadam, bo plywac nie umiem ale sa podobno fajne w Pluskach kolo Olsztyna no i w Uniejowie chyba kolo łodzi..znajomi korzystaja.

Piotrusiowa, sto lat!! :-)
Betix pisze:
Hej dzag82 moze sprobuj inhalacje z nebutu pol na pol z sola fiz., pytalam lek i gin i ogolnego przy ostatnim przeziebieniu i mozna z nebutu lub pulmikortu.
Nie no, to już bardzo mocne leki. Owszem, często szły w używanie bo Tymek miał kilka razy zapalenie oskrzeli i zapalenie płuc, ale jednak sterydy na katar bez diagnozy zajęcia oskrzeli czy płuc to przesada. Jutro popołudniu idziemy się przebadać, tak na wszelki wypadek. W dzień jest lepiej niż było, w nocy tak na zmianę... jedna noc ok, następna przekaszlana... Ehh..
Betix pisze:
Czy twoj Tymus byl wczesniakiem?, przepraszam ze pytam ale nawiazalas do tego programu i ze tam lezal.
Tak, równo miesiąc wcześniej się urodził. Ale na szczęście nie był typowym wcześniakiem, bo 3050g po urodzeniu ważył. Strasznei duży, ale to nam akurat na plus zadziałało :tak:. Był bardzo duży i aż śmiesznie na tym łóżeczku wśród tych Malutków wyglądał :-D. Na początku jedynie miał problemy z oddychaniem, stąd cpap, trochę ze ssaniem też było kłopotów, ale szybciutko się wszystkiego "nauczył".
Porannakawa, Tymek urodził się jak wskoczył równo 36. tydzień ciąży.
Domi pisze:
Hehe no i dzis juz zaczniesz zwolnienie Ty pracoholiczko (mowie tak bo widze jak przezywasz to, ze nie bedziesz chodzila do pracy) hihi.
Ano zaczęłam :-D. Miałam iść na 3 godzinki rano do pracy, przesiedziałam 7 a i tak było za mało ;-). Wzięłam na tydzień laptopa służbowego do domu. Ale ogólnie jutro już mam wolne. I dziwnie mi :-p. A z kaszlem bez zmian niestety.
KulkaPrzytulka, a to ciekawe co piszesz z tą luteiną. Jak 4 lata temu brałam to też chodziłam prywatnie do gin i dostawałam receptę z refundacją i faktycznie grosze płaciłam. Znowu coś pozmieniali? :eek: Nudzi się im chyba w tym nfz...
A jeszcze mi się przypomniało tak a propos tego nieoglądania 600 gramów szczęścia w ciąży... Ja w poprzedniej na zwolnieniu pół dnia przed tv spędzałam i oglądałam "Ciążę z zaskoczenia", "Szpital dziecięcy", jeszcze jakiś serial dokumentalny z porodówki w jednym z angielskich szpitali.. Na Polsatg Cafe też jakieś "porodowe" programy leciały. To dopiero masakra była :-D Ale nie mogłam się powstrzymać :-p.

PorannaKawa 100 LAT i zdrówka dla córeczki :)
Kulka przytulka super że z receptą się udało,w końcu nadmiar gotówki jest na co przeznaczyć :-)
Poranna kawa musisz trochę odpuścić (wiem z własnego doświadczenia)trzeba choć to trudne być troche egoistą,raz na jakiś czas coś tylko dla was się należy .

Ja dziś po lekarzu. Trochę mnie postraszył :-( dziecko nisko ,główka ledwo do mierzenia bo za kością łonową, szyjka krótka i rozwarcie na cm. Mam się oszczędzać i raczej do seksu mnie zniechęcał....A nam tak dobrze :-( Jedyne pocieszenie że z malutką wszytko ok, wymiary i tygodnie,serduszko też dobrze.Dziś tak kopie cały dzień że nie wiem jak siedzieć ,leżeć i wogóle. Blee..

reklama
Dzięki dziewczyny za życzenia! Jest mi bardzo miło :-):-)

.szkrabek - podziwiam Cię za ten brak tv:szok:. Ja nie wyobrażam sobie tego, szczególnie teraz jak jestem sama w domu.

Dziewczyny kiedy macie badania usg w 3 trym? Wszędzie piszą, że robi się je między 28-32 tyg, a mnie zapisała położna w 33 tyg (dokładnie 32 tyg i 3 dzień)

Upiekłam dwie duże blachy ciasta i rozeszły się na pniu. Dobrze, że mężowi odkroiłam z rana po kawałku, bo biedak by się nie załapał. Dziś musiałam odespać to wczorajsze krzątanie po kuchni, bo byłam bardzo zmęczona. No i sprawiłam sobie prezent - pasemka odświeżyłam.

Mała ostatnio tak ładnie wariowała i fikała po całym brzuchu, a dziś jak na złość prawie nic...:no: Czekam, więc zatem, bo zaczyna się właśnie jej pora. Poza tym mówię jej, że dostała masę życzeń od moich kolegów z pracy no i od Was, ale reakcji póki co nie ma. Jakaś taka niewzruszona jest.. :-)

Ostatnia edycja:
Do góry