reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Witajcie :) wracam po urlopowej przerwie. Wiekszosc czasu padalo ja sie pochorowalam i do tej pory sie wyleczyc nie moge... zwykle przeziebienie. To byl moj pierwszy urlop z dzieckiem. Moim kochanym rocznym synusiem ktory dal nam w kosc :). To juz nie te czasy ze idzie sie na plaze i lezy caly dzien. Maz mnie pocieszal ze za 9 lat gdy mlodsze jeszcze nienarodzone dziecie pojedzie na pierwsze kolonie to wrocimy do nic nie robienia w urlop. Moze sie tak wymeczylam przez to przeziebienie... nie wiem sama. Mam jakas ciazowa depresje. Czy ja dam rade z dwojka maluchow? Jak bedzie to moje zycie przez pierwsze 3 lata wygladac? Bo pozniej jak juz beda takie 3 i 4 latka biegac to bedzie cudownie ale wczesniej? Pierwsze pol roku to chyba w ogole wyciete z zyciorysu... jeszcze ten cholerny upal. Glowa mnie od niego boli, spac sie chce na okraglo. Dzisiaj maz do pracy idzie pierwszy raz po urlopie nie wiem jak sama dam rade. Przy kazdym wstawaniu kreci mi sie w glowie :( jak widzicie tylko narzekac moge dlatego nie odzywam sie ostatnio. Moze to ze zostaje dzisiaj sama doda mi sil i sie przestane nad soba rozczulac.

reklama
@AlfaBeta111 witaj po urlopie :) na poczatku zycze Ci szybkiego Powrotu do zdrowia!!! A jesli chodzi o Twoje watpliwosci i obawy to pewnie to normalne, nie mam jeszcze dzieci tylko w brzuszku ale tez strasznie sie obawiam czy dam sobie rade i jak w ogole zajme sie tym malenstwem, jak pojde do lekarza skoro moj niemiecki to totalna porazka. Naprawde rozmyslam o tym codziennie... Bedzie dobrze ;) bedziesz miala tylko podwojny obowiazek zmieniania pieluchow i prania ciuszkow i wstawania w nocy gdy sie obudzą :) a przynajmniej tak to widze :) ale skoro inne dają rade to Ty tez dasz!!! Milego dnia ;)

hey alfabeta witaj po urlopie i szybkiego powrotu do zdrowia zycze i nie martw się obawami bo na pewno dasz rade bo jak nie ty to kto??
U mnie dziś dziewczyny w nocy zaczela leciec mi siara nie dużo ale miałam plame na bluzce jak się obudziłam siusiu w nocy wiec zalozylam stanik bawełniany i wkładki które wczoraj od szwagierki dostałam:-) w pierwszej ciąży zaczela mi leciec tak pod koniec 8miesiaca a tu ttaka niespodzianka maz nie jest zachwycony no ale coz niunka wazniejsza:tak::laugh2::tak: pozdrawiam i miłego dzionka zycze:laugh2:

Czesc Laski! :-)

Ufff..... Zawiozlam dzieciaki do przedszkola, najstarszy ewakuowal sie do szkoly a my z mlodym na rybki :-) Jutro witaj szkolo (podstawowki zaczynaja dzien pozniej) wiec mlody szczesliwy ze mogl sie ostatni raz rano wyrwac w tyg. na rybki. ...a ja qrde musze sie za obiad brac yhhh u mnie 24 st a czuc jakby bylo z 30 , nie wiem jak wy wyrabiacie w takim skwarze w polsce :szok:
20150810_095226.jpg20150810_095251.jpg

szkrabek spokojnie nic sie nie stalo , gdyby odklejalo sie lozysko lekarz na bank by Cie w szpitalu polozyl . Wszystko jest dobrze nie stresuj sie ...kolezanka wogole bardzo bystra zeby Ci takie zeczy mowic :no:

Dzag
mialam napisac milej podrozy :-) ale przeciez Ty juz synka tulisz ! Ciekawa jestem jak synek zaareagowal na przyjazd mamy :tak: Moje mlode dzieciaki jak je odbieram z predszkola to jakby mnie rok nie widzialy! :-D

Domi_Polka qrcze ehhh te upaly , domyslam sie co przechodzisz :-( dla nas taka pogoda to masakra. Jak sobie pomysle ze niektore dziewczyny teraz rodza to az mi sie slabo robi ..lezec na porodowce przy 37 st sama radosc :no:

Gosia dawaj foty na zakupowy :-) uwielbiam ogladac te nasze zakupy itd. Qrcze ale Ci zazdroszcze ja musze wszystko qpowac za to chlopiecych ciuchow mam z 5 pudel . Mimo wszystko ciesze sie ze musze od nowa zaczynac bo te sukieneczki , skarpeteczki itd dla dziewczynek sa przecudne :tak:

AlfaBeta
ehh niestety ale wakacje z takimi maluchami to juz wyzsza szkola jazdy , pociesze Cie ze od 3 roku zycia malucha wakacje powoli wracaja do normy :tak:

Załączniki

• 20150810_095226.jpg
    20150810_095226.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 71
  • 20150810_095251.jpg
    20150810_095251.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 59
AlfaBeta wiem o czym piszesz u nas w tej chwili bunt dwulatka na calego, oprucz tego jakies chorubsko się do nas przypaletalo, corcia jest niedowytrzymania, a ja ledwo żyje brzuch mi się spina, pobolewa dołem, tez ciezki okres mam.

@porannakawa no piekne widoczki na tych rybkach!! :) No co do upalow to dzis juz musialam jechac kilka spraw na miescie zalatwic, w samym ratuszu spedzilam bitą godzine... Myslalam, że tam padne, tak goraco tam bylo... Pozniej poszlam pomoc wybrac kolezance kilka ciuchow na jej wyjazd urlopowy. Na koncu zaczepilam o apteke i sie ucieszylam bo trafilam na promocje witaminek dla kobiet w ciazy i zamiast 52zl za jedno opakowanie na msc zaplacilam 69.90 i mam podwojne opakowanie tj na 2msce!!! :) wiec wyszlo 35zl za jedno, super cena!!! Teraz odpoczywam, bo nogi i plecy mi wysiadają i slysze, że pogrzmiewa powoli. Moze jakas burza z deszczem nas zaszczyci swą obecnoscia.
@zozzolka uwazaj na siebie ;)
@Gosia25 oj mi juz ta siara leci chyba od ponad miesiaca.. Grr wiec jak widac u jednej szybciej u innej pozniej :) a mąż musi to jakos przebolec ;)

Hej.
Dzien minal zaskakujaco dobrze - lekka zmiana pogody padalo cale 3 minuty a czlowiek od razuwiecej energii ma.
Zozzolka nie strasz mnie buntem dwulatka :) caly czas mysle ze im starsze to bedzie lepiej a przeciez kazdy powtarza ze dziecko duze to duzy problem. Zapomnialam ze dojda bunty, fochy, wszystko przed nami. Trzymam kciuki by u Ciebie sie poprawilo samopoczucie i chorubsko odpuscilo.
Porannakawa to dobre wiesci ze 3 lata i urlop bedzie w miare normalny a nie az 9 !. Wypad na rybki swietna sprawa tez chetnie bym sie wybrala. Bsrdzo ladne widoczki tam macie.
Gosia25 juz siara ale szybko. I teraz bedzie Ci juz caly czas leciec? Ale tak duzo? Tzn ile razy wkladke laktacyjna trzeba wymieniac? Mi w poprzedniej ciazy w ogole nic nie lecialo dopiero po porodzie zaczelo sie cokolwiek dziac wiec jestem w tym temacie zielona.
Domi_polka tak trzeba dac rade. Tylko jak to bedzie wygladac jestem bardzo ciekawa. Nic musze czekac. Z wyjazdem do obcego kraju tez ciezko sprawa wyglada. Obys nie byla calymi dniami sama bo naprawde mozna lekko oszalec w osamotnieniu.
Jeszcze 8 dni do polowkowego mojego ciekawa jestem czy potwierdza mi core czy cos jednak wyroslo? Patrzac na tabelke to b. Duzo dziewczynek wyszlo a tak po przeczytanych postach to myslalsm ze chlopcy beda gorowac.

reklama
AlfaBeta, a gdzie Ty na urlopie byłaś, że się tak przeziębiłaś??
Porannakawa, no rybki w takich okolicznościach przyrody i w takim fajnym towarzystwie to nawet mnie by się podobały :tak:.
Porannakawa pisze:
Dzag mialam napisac milej podrozy ale przeciez Ty juz synka tulisz ! Ciekawa jestem jak synek zaareagowal na przyjazd mamy Moje mlode dzieciaki jak je odbieram z predszkola to jakby mnie rok nie widzialy!
Ucieszył się :-). Chociaż raz, bo w żłobku często słyszałam "idź sobie" albo "nie chcę z Tobą iść" :-p.
AlfaBeta, z roczniakiem to jeszcze ciężko, fakt, ale z dwulatkiem już prawie luz na plaży :-). My w tamtym roku byliśmy nad morzem, równo dwa lata miał, wystarczyło z Bąblem poskakać przez fale, popuszczać łódeczkę na fale, a jak nam się znudziło stać na zmianę na brzegu to do pontonu nalaliśmy wodę i dziecko koło kocyka się pięknie bawiło sprzętem piaskownicowym, patykami i wodą z pontonu. Dacie radę w przyszłym roku :tak:. A za dwa lata to jeszcze lepiej, bo dzieciaki się ze sobą troszkę zajmą, a wy obok sobie posiedzicie.
Zozzolka, buntowniczego dziecka nie zazdroszczę. Na pocieszenie - powinno przejść :-p. Tylko dlaczego to tak długo trwa? :-D Mój Tymek ma charakterek. Ogólnie dziecko do rany przyłóż, posłuszne i rozważne. Ale jak sobie coś uwidzi, na coś się uprze, to awantura jest. Moja mama teraz z nim była tydzień i podsumowała "nooo, nie zazdroszczę Ci, taki uparciuch..." :-p. A przez jej ręce setki dzieci się przewinęły, bo w przedszkolu pracowała. Całe szczęście, że okres histerii (czyli właśnie te ciężkie kilka miesięcy po skończeniu 2. roku życia) minął.

My po drugim genetycznym. Miło zaskoczona jestem, bo jak przy Starszaku mieliśmy odchylenia od normy w pomiarach ukm i komór mózgowych, tak u Młodszego wszystko wszyściuteńko w porządku :-). Przeszczęśliwa jestem. Chłopak rośnie zdrowo, wszystko jest na miejscu i takie jak ma być. Ma ok. 340g i przesłodko fikał i łapał się łapką za usta i nosek. A kopał jak szalony. Drugiego Bąbla na badaniu nie ujawniono :-p. Widać taka moja natura że duży brzuch, i taka karma że dziewczynki nie jest mi dane mieć.

Do góry