reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
[quote='Zozzolka"]Dzag ja mam kolejnego gina mruga oni mi mówia tylko ze dobrze i tyle ale ze serce ma 4 komory to tez sama widzialam nie musiał mi mowic i tak je ogkadal dokładnie ze wszystko ok, reszte co wiem sama pytam o to bo się nie dowiem. [/quote]
Pewnie, że nie muszą nam na wizytach sadzić medycznymi terminami. Ale pytałaś o ten krzyż to odpowiedziałam :-). Twój Maluszek też na pewno miał to sprawdzane. Nie chodzi o same 4 komory, tylko czy krew dobrze między nimi krąży. Prawidłowy obraz daje właśnie taki krzyż, stąd ta potoczna nazwa. Na moim genetycznym lekarze "szukali iksika" :-D.
Domi_Polka, ja w poprzedniej ciąży brałam zalecony przez gin Asmag Forte. Teraz o dziwo kazała brać Magne B6. To i to działa :-p. A magnez z wit. B6 lepiej się wchłania.

na moim usg nic takiego nie szukał :( W ogóle to jestem niezadowolona z przebiegu tego połówkowego usg i musze koniecznie zapisać się na jeszcze jedno gdzieś w 25/26 tygodnu, czyli na koniec sierpnia.... Chyba napiszę sobie kartkę o co mam pytać i co powinine lekarz badać. Moze wtedy będe miala rzetelnie przeprowadzone badanie!

@dzag82 dzieki za info, to bede brala ten co mam, bo ma tą wit B6 :)
@marcysiaa83 ja jak bylam na polowkowym usg to tez bylam niezadowolona, bo nic mi nie mowili i nawet o zdjecie musialam sie prosic... Na szczescie pozniej mialam polowkowe prenatalne i tam juz lekarz mi wszystko pieknie opisywal :) takze zapisz sie na drugie i od razu na poczatku powiedz, że chcesz wszystko wiedziec,co i jak, po kolei ;)

Dziewczyny z WArszawy! Podpowiedzcie proszę, gdzie i u kogo mozna zrobić rzetelne i dokłądne badanie usg. Chciałabym też żeby była możliwość przełączenia na obraz 4d. Będę w czwartek w Wawie i moze by się udało zapiasać? :/

Czesc Laski !!

Dzisiaj bede jeczec na inny temat :-D Wczoraj bolal mnie leb to dzisiaj dupa a dokladnie kosc ogonowa .Malz mnie na ryby wyciagnąl i chyba za dlugo w jednej pozycji bo kuzwa jak polamana do domu wracalam.:-D Sierota jestem i tyle.
Co do glowy sprubuje tego apapu chociaz pamietam z autopsii ze raczej tez na mnie nie dzialal.

Marcysia
spokojnie na pewno sprawdzal , to jest jedno z glownych parametrow na polowkowym. O maly wlos bym z tego powodu nie musiala przyjsc na kolejne usg bo mala tak sie wiercila ze babka nie mogla tego pomierzyc i sprawdzic dobrze. Gdyby cos bylo nie tak na ewno by Ci powiedzial.

Szkrabek
super masz to cisnienie !! Bobrze ze jeszcze podgladneliscie malucha lepiej ddmuchac na zimne.

OlaSzy witaj w klubie pokrzywdzonych przez hormony :-D Ja wyje z tak absurdalnych zeczy ze prosze Cie. Nie martw sie sofa nie zajac spokojnie przeciez mozecie pojechac w inny dzien.

@marcysia83 ja jestem zadowolona z doktora Pietrasika. Przyjmuje w czwartki w szpitalu Medicover na Wilanowie. Długo mnie badał, ok 1,5h bo Mały nie chciał się odpowiednio ułożyć. Niestety nie powiem Ci ceny bo mam to w ramach abonamentu.

Ostatnia edycja:
Marcysia pisze:
na moim usg nic takiego nie szukał :(
Może po prostu Ci nie mówił, ale sprawdzał na pewno. Może tak "rutynowo" do tego podszedł, bo rodzice to raczej buzię chcą pooglądać, rączki, nóżki, a nie interesuje ich przepływ krwi w sercu, czy wymiary ukm, bo to niefotogeniczne :-p. To jeden z kilka standardowych punktów przy genetycznym. Na następnym genetycznym poproś lekarza, żeby Ci mówił wszystko, bo po prostu chciałabyś wiedzieć co ma badane i czy jest ok :-)

marcysia - ja popieram to co napisała traktorzystka - dr Pietrasik i dr Sołowiej z Medicoveru - ale mogą być problemy z terminami. Ale moja znajoma była teraz w klinice BabkaMedica i jest zachwycona a ciężko ją zadowolić ;-) - przyjechała z mężem (z Luxemburga, nie gada po polsku) i normalnie lekarka przeszła na angielski, wszystko im opowiedziała, wytłumaczyła - nie było z niczym problemu - mają płytkę z nagraniem z badania.
I wiem, że nie tak trudno tam z terminem, bo sama chciałam się po prenatalnych tam zapisać na dodatkowe usg i praktycznie z dnia na dzień był termin.

Babka Medica | Badania prenatalne Warszawa, test Pappa, usg w ciąży - ginekolog Warszawa Białołęka Żoliborz Targówek Śródmieście

OlaSzy
- współczuję, też bym ryczała z bezsilności i frustracji - ostatnio wszystko mnie doprowadza do płaczu. Wczoraj histeria - dodatkowo w zabawie mnie mój kot ugryzł i się poryczałam :-p Wybór mebli - cz czegokolwiek większego do domu - jest straszne, tym bardziej jak takie wyczekana i odłożona kasa i wszystko... mój mąż mi mówi, "pamiętaj za rok się będziemy z tego śmiać". Choć to marne pocieszenie - zawsze jest jakieś. Jestem pewna, że jak troszkę ochłoniesz, zbierzesz siły na kolejne polowanie na kanapę :tak:

reklama
Domi Polka jak Dzewczyny pisza Asmag albo Asmag forte;)

mi też lekaż na połówkowym nic o sercu nie mówił, ale sprawdzał serduszko bo pytałam jeszcze czy to tak pięknie zastawki widać jak pracują;)

Do góry