reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

hey dziewczyny 3mam kciuki za te co przed badaniami i co maja nakaz lezenia. Ja tak czytam po troszku bo gości mam i tak nie ladnie przed kompem siedzieć ale dziś wstałam rano wiec mogę dorzucić zdjecie mojej królewny:-D:-D u mnie ok wczoraj odpoczywałam troszkę odkurzyłam kanape 1,5h bo mam psa i ta sierść ciężko odkurzyć ale później caly dzień nic nie robiłam wiec odpoczelam:-) Zaraz wybywam do banku i do sklepu wiec zycze miłego dzionka pozdrawiam:-):-)

Zobacz załącznik IMG_1138.jpg

Załączniki

• IMG_1138.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Ale już fajne Dzidzie:) juz połowa ciąży i teraz zleci nie wiadomo kiedy! Ostatnio ze dwa dni temu wydawało mi się, że czuje ruchy, ale to chyba jednak jeszcze nie to:( W pierwszej ciąży zaczęłam czuć dopiero chyba w 22 tyg. .. I to były takie motylki w brzuchu:) Coś ostatnio mam przeczucie, że będzie dziewczynka:) Usg dopiero za 1,5 tyg. .. Juz się nie mogę doczekać :)

witajcie dziewczyny :) pisałam jakiś czas temu z wami o amniopunkcji i innych badaniach genetycznych :) amniopunkcje miałam 15 lipca i właśnie odebrałam wyniki :) mam zdrowego synka ... jestem po prostu przeszczesliwa :) dziękuję Wam za wsparcie i miłe słówka !!! będę do was jeszcze zaglądać :):)

witam dziewczęta! :-) wróciłam z urlopu :-)
Przez 3 dni w Trójmieście nachodziłam się jak dzika, a wieczorami padałam na twarz ok 21. Ale się dotleniłam, nawdychałam jodu i pojadłam super rybek :tak:

Widzę, że teraz wysyp dziewuszek na naszym forum :-D super! A już się bałam, że sami chłopcy będą (podobno wróży to wojnę... brrrr)
Gratuluję wszystkim zdrowych maluchów, fajnie, że na połówkowych same dobre wyniki :tak: teraz pozostaje nam kopletować wyprawkę powolutku i czekać do grudnia :-)

aktina - super super wieści!!!! Ostatni tydzień myślałam właśnie o Tobie, bo się nie odzywałaś, wchodzę po urlopie a tu takie super wieści!!! :-) Strasznie się cieszę, teraz już stres możesz zostawić za sobą i cieszyć się swoim maluchem! :tak:
A powiedz proszę jak wygląda amniopunkcja, bolało coś? Musiałaś potem leżeć?

marcysia - kurcze, może warto jednak na izbę pojechać i sprawdzić czy wszystko jest ok... jakoś dziwnie Twój lekarz reaguje - moja od razu by mnie do wyra położyła i wzmocniła leki - a jak nie to izba. To nie jest histeryzowanie - Twoje objawy są niepokojące, szczególnie jeżeli Cię boli - napinanie brzucha - ok, to sie zdarza pewnie każdej z nas, ale nie jest to bolesne - nei na tym etapie i na pewno nie tak często 3-4 razy dziennie... :no:
Nawet jeżeli nic nie jest i to rzeczywiście w Twoim przypadku może być normą, to chyba lepiej to skonsultować z kimś... nie wiem - ja bym tak zrobiła, dla świętego spokoju. A tymczasem wypoczywaj i się nie forsuj!

szkrabek dzięki za pamięć :) w sumie ja to trochę wrażliwa jestem więc nie powiem ze nic nie czułam :) modliłam się tylko żeby się skończyło bo chwilkę trwało pobranie.. no ale przeżyłam :) jak usłyszałam tylko płyn czysty i drugi raz nie trzeba się wklowac to odetchnelam :) potem już nie bolało. o leżeniu tez nic lekarz nie mówił tylko żeby brać no spe ta zwykła przez dwa dni ale trochę leżałam :) potem też bez powikłań w środę minęło dwa tygodnie wiec chyba najgorsze za mną :) aa jak wyglądał sam zabieg to ci nie powiem bo kilka minut wcześniej lekarz kazał zamknąć oczy i nie otwierać :) trochę podskoczylam jak wbił igłę i kazał się rozluźnić co nie było wcale proste :) zaraz po zabiegu dostałam zastrzyk przeciw skurczowy i potem to jego bardziej czułam nie to miejsce po amnio :)

aktina super wieści:)ciesze sie ze znow tu do nas wrocilas :) ojej nie chcialaby chyba takiego stresu przechodzic :/

szkrabek tez ostatnio zauważyłam ze tu pełno dziewczynek sie pokazało :) a juz sie balam ze bede miec chlopca:)

marcysia ja chyba bym jednak podjechała na izbe a nie czekała na wizyte u gina. I tak wszyscy maja ciezarne za histeryczki wiec jeden raz w ta czy w tą to nie zrobi roznicy :) a lepiej sie nie denerwowac niepotrzebnie.

Dziewczyny super zdjęcia:) u mnie tez niestety nie sa az tak dobrej jakosci ale na szczescie ginekolog dobrze je odczytuje wiec jest ok :) kurcze ja bylam dopiero co na wizycie a już chce na kolejna isc...to maleństwo jest tak cudne że mogę oglądać codziennie :) tatuś z nami teraz nie był więc już też chce kolejna wizyte zeby mogl zobaczyc swoja córcie :)

atkina - wow, jesteś super dzielna - ja pewnie też bym zamknęła oczy nawet bez polecenia lekarza ;-) Pewnie to z powodu wielkiej igły i żebyś nie spanikowała - ja na pewno bym spanikowała na jej widok :-p Najważniejsze, że masz już to za sobą a wieści są cudne :-):tak:

olciastrzelce - ja mam dokładnie to samo - też bym mogła co chwila zaglądać do środka :-). Szczęście w nieszczęściu, że teraz muszę powtórzyć połówkowe (przez te asymetryczne półkule mózgu) i 13-go sierpnia znów zobaczę malucha - tym razem chyba bez męża. Następne usg chyba w okolicach 30-go tyg.

Czesc Dziewczynki !

Qrcze wszyscy juz po USG a ja dalej czekam :sorry: ehhh ale jeszcze pare dni Ciezko mi troche nadrobic forum i nawet nie wiem za bardzo komu gratulowac synka czy coreczki bo lista dalej goła :-D takze gratuluje wszystkim. Sorki ze sie slabo udzielam ostanio ale teraz ciezki okres. Jeszcze tydzien i koniec wakacji , latanie za ksiazkami dla najtarszego, kapcie , ciuchy , buty , plecaki ehhhh do tego maluchy zmieniaja przedszkole ...wszystko mam na glowie :rofl2: Mam nadzieje ze jak juz ruszy ta machina codziennosci to usiade troche na dupsku i nadrobie . Trzymajcie sie dziewczyny cieplusio !!

Aktina nie moglo byc inaczej !! :-D gratulacje ogromne !!!

Szkrabek no witamy witamy!! :-) ....aaaaa sie wybyczyłas kobito , zazdroszcze tak pozytywnie , uwielbiam nadmorski polski klimat :tak:w przyszlym roku sobie odbije

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj nie miałąm kiedy napisać. Cały dzień poza domem... Co do moich dolegliwości, to nie byłam na izbie z tego względu, że wczoraj usg połówkowe miałam i wszystko jest dobrze. Łożysko, szyjka, no i moja Niunia (potweirdziłą się dziewczyna) - wszystko ok. A te bóle-skurcze jak na razie ustały. Wspomnę o nich na najbliższej wizycie i zapytam co robic, gdyby sie powtórzyły. Dzieki za wsparcie :tak:
Ja nadal nie za bardzo czuję moją Laurę, ale na usg wierciła się i nogi za głowę zakładała, wiec po prostu może jeszcze nie czas na jakieś większe odczucia... :/ Córa duża - 495g ;) Trochę jestem rozczarowana kliniką i wizytą.... NIe mam nagrania na płytce, mimo że mówili, ze jest w standardzie... Zdjęcia są bardzo mało wyraźne i większość to pomiary, wiec nie mam co wstawić, zeby się pochwailić... Ale najważniejsze, że Niunia rośnie i zdrowo sie rozwija! I tak jak Wy, mogłabym być na stełe podłączona do usg, żeby widzieć moją MAlutką :tak:

atkina - bardzo sie cieszę, że amnio potwierdziła zdrowe dziecko!

Do góry